Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tamtad napewno mialem wyciek oleju i jest podejrzenie, ze mogl tam tedy zaciagac powietrze. Co do uszczelek to jest to normalne ze nie sa typowo okragke w sensie owslne tsk jak otwor w obodowie mostu????

Opublikowano

Ok to rozumiem, ze sie zgniataja. Ale popatrz na zdjecie wygladaja jaby byly delikatnie wciagniete do srodka. Dodatkowo mechanik wyslal mi filmik jak z powrotu pompy hamulcowej leci dosyc mocno wzburzony olej. Ostatnia kwestia to pompa podajaca tez juz jest troche porydowana i pojdzie do wymiany wraz z przekładka. Kurde brakuhe juz mi pomyslow.

Opublikowano

Ale gdyby te oringi trzymaly to nie mialbym wycieku oleju przed tym plastrem. Gdzie tez zawor sie znajduje typowo w orbitrolu??? Tylko moj ma zasilanie pompy hamulcowej z tego plastra kolo podnośnika.

Opublikowano

Rowan naprawiasz te pompy tłoczkowe z mxa? Kupiłem niedawno mx 120 który miał robiona pompe w niby profesionalnym warsztacie za kupe kasy jakieś 800h temu i miało byc dobrze a jest lipa, na zimnym hydraulika działa ok a na letnim jest już słaba(100bar na wolnych obrotach🤔). Jaki koszt przy skrajnie złym wariancie? Po naprawie trzeb ją ponoć jakoś ustawić na ciągniku-poradzisz potem jak?

Opublikowano

@JD1052, możesz sam kupić wkład do tej pompy za nie całe 2tyś. Płyta i głowica. Tej pompy nie trzeba raczej ustawiać na ciągniku, jeśli kompensator nie był grzebany, to powinno być ok. No chyba, że nie będzie ciśnieniń trzymał. Jeśli chcesz to albo możemy zrobić albo polece Ci gdzie zrobią za normalne pieniądze i dobrze.

@Krystian86, nie wiem w jakich cenach teraz jest, ale ja ostatnio z rok temu kupowałem zamiennik za 1300 chyba. Po za tym zależy co masz i w jakim stopniu zużyte. Jeśli rozpierak nie jest przegrzany i wydarty, to bym zmienił przekładki i tarczki.

Opublikowano (edytowane)

Rowan daj jakiś tel do Ciebie może być priv. Wkłady widze ale po ok 3tys...Jakby to było takie proste to bym to może i sobie przerzucił(zfa 7200 rozebrałem i poskładałem to może i to bym poradził🙂)...a kompensator w razie to jaki  koszt ogarnąć?

https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-naprawczy-pompy-case-5120-5130-5140-5150-CID757-IDLlBKk.html drogi ale bogaty zestaw

https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-naprawczy-pompy-case-maxxum-5120-5150-CID757-IDQEMZI.html mniej elementów

Edytowane przez JD1052
Opublikowano

To pompa w porównaniu z ZFem 7200 jest bardzo prosta.
Ale to masz zestaw do 51, a tam jest inna pompa. Jeszcze jest ważna sprawa, czy masz pompe rexrotha czy Vickersa. To jak nie jest wyjechany rozpierak to tylko tarcze i przekladki do ręcznego kup. Zamiennik i tak wytrzyma tyle, że Ty tego wymieniać już nie będziesz. 

ostrowskibartlomiej93@gmail.com

Opublikowano

Czy mogę odpalać silnik esiok wałkiem wom z mx bo zauważyłem jak silnik już odpali wyłączam szybko wom ale jakoś ciężko pracuję esiok, tak jak by go hamował wałek wom z traktoru mimo jest wyłączony 

Opublikowano (edytowane)

Czyli nie wolno kręcić walkiem wom na siłę jak jest on wyłączony bo można hamulec wom uszkodzić tak.

Edytowane przez Ed2000
Opublikowano

Czy ktoś się orientuje ile KN ma czujnik siły uciągu w MX 150?  Próbuje kupić używany i chłop tego wymaga. Albo kto to naprawi? ( wyrwany kabel ze sworznia). Nowy chciałem kupić to nie ma w całej Polsce ani jednej sztuki.