Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiem juz o tym ze kazdy oddział robi po swojemu....a parametry maszyn to i tak duzo zalezy od gustu  sprawdzajacego

Nie wiem kolego czy składałeś już wniosek czy dopiero złożysz. Ale Ja np. chcę na RMG kupić tylko jedną działkę rolną i też do końca nie wiem czy wystarczy opisać tylko jej główne parametry czy jednak lepiej dołożyć papierów w postaci wypisu i wyrysu. Jednak z mojego doświadczenia wiem, że lepiej pewne dokumenty dodać czasem "od siebie" aniżeli by potem się miał dany urząd dobijać...

Opublikowano
10 minut temu, Kaszlak79 napisał:

Nie wiem kolego czy składałeś już wniosek czy dopiero złożysz. Ale Ja np. chcę na RMG kupić tylko jedną działkę rolną i też do końca nie wiem czy wystarczy opisać tylko jej główne parametry czy jednak lepiej dołożyć papierów w postaci wypisu i wyrysu. Jednak z mojego doświadczenia wiem, że lepiej pewne dokumenty dodać czasem "od siebie" aniżeli by potem się miał dany urząd dobijać...

W  tym roku bede skladal o 2 rate.......  Dołoczyc mozesz i wypis i wyrys , tylko nie zapomnij potwierdzic zgodnosci  z originałem w agencji..... 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kaszlak79 napisał:

Młody miał ziemię rozpisaną powierzchnię na klasouzytki wg wypisu i to pani obsługujacej  wystarczyło. Sama powierzchnia niet bo "nie można stwierdzić czy cena nie zawyżona" 

Wypis a tym bardziej wyrys wydawany jest osobie mającej tytuł prawny do nieruchomości, Ty go nie masz więc jakim prawem masz go przedstawiać? U nas urzedasy bardzo niechętnie wydają wypisy nawet dzierżawcy wpisanemu w systemie. Zastawiają się RODO i tyle. Przerabiane w zeszłym tygodniu

@marluk myślę że spełnisz w ten sposób wymóg prowadzenia eewidencji

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano
38 minut temu, Kaszlak79 napisał:

I tu Panie Kaszalak jako  negator poświadczania dokumentów przez powiatowe arimr a składane do Regionalnej złapałeś się w własne sidła.

Primo:....................... przedstawiając dokument planowanego zakupu działki w postaci Wypisu nie możesz Panoczku wysłać orginału bo takowy wydawany jest przez  Wydziały Geodezji na określony ustawą termin a potrzebny będzie do spisania Aktu Notarialnego.

Secundo: ....................... jako przeciwnik Powiatowej ARiMR pełniącej rolę przedłużonej  łapki Regionalnej będziesz fatygował się do województwa z rzeczonym dokumentem i tam błagał o POtwierdzenie zgodności z orginałem.

Tercio:   ................ważne, że będziesz zadowolniony bo twoja pycha i własna zadufana świadomość o wyższości rozumu nad przyjętą praktyczną teorią pozwolą Ci czerpać energię do dalszego samozadowolenia.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
15 godzin temu, Buszmen11 napisał:

Wypis a tym bardziej wyrys wydawany jest osobie mającej tytuł prawny do nieruchomości, Ty go nie masz więc jakim prawem masz go przedstawiać? U nas urzedasy bardzo niechętnie wydają wypisy nawet dzierżawcy wpisanemu w systemie. Zastawiają się RODO i tyle. Przerabiane w zeszłym tygodniu

W moim Starostwie wydawano takie dokumenty po okazaniu upoważnienia od właściciela nieruchomości. Poza tym, w czym problem żeby właściciel wybrał dla mnie wyrys i wypis oraz jego potwierdzoną kopię?? Przecież wie że mam zamiar kupić jego działkę i chce sfinalizować transakcję...

15 godzin temu, many12 napisał:

przedstawiając dokument planowanego zakupu działki w postaci Wypisu nie możesz Panoczku wysłać orginału bo takowy wydawany jest przez  Wydziały Geodezji na określony ustawą termin a potrzebny będzie do spisania Aktu Notarialnego.

No i gdzie tu problem zdobyć jeszcze raz takowy dokument?? Poza tym nie ma określonego czasu ważności wyrysu i wypisu z ewidencji gruntów, zrobię kopię potwierdzoną co do zgodności z oryginałem w Wydziale Ewidencji Gruntów a do tego mam zamiar na początku tygodnia złożyć wniosek o pomoc a gdzieś na koniec zrobić przepis. No ale dla takiego Panoczka jak Ty to widocznie wieeelki problem...

jako przeciwnik Powiatowej ARiMR pełniącej rolę przedłużonej  łapki Regionalnej będziesz fatygował się do województwa z rzeczonym dokumentem i tam błagał o POtwierdzenie zgodności z orginałem.

Błagać to być może Ty możesz, jako osobnik tkwiący wciąż mentalnie gdzieś w głębokim PRL-u, epoce w której Naczelnicy, Dyrektorowie czy Prezesi byli dla pospólstwa Bogami wyznaczającymi zasady wedle ich widzimisię. Potwierdzi mi z oryginałem skopiowany dany dokument ten organ administracji, który go sporządził bez żadnej łaski. I na serio, w XXI wieku nie trzeba się fatygować osobiście, jest taka firma jak Poczta Polska które oferuję usługę list polecony w potwierdzeniem odbioru, ta usługa wg. prawa ma moc osobistego dostarczenia dokumentów, nawet tych najważniejszych.

ważne, że będziesz zadowolniony bo twoja pycha i własna zadufana świadomość o wyższości rozumu nad przyjętą praktyczną teorią pozwolą Ci czerpać energię do dalszego samozadowolenia.

Mówi to osoba która przez swoje podejście do pewnych spraw o mało nie wyleciała z forum. Brawo Ty 🤣.

16 godzin temu, PRZMAS19821982 napisał:

W  tym roku bede skladal o 2 rate.......  Dołoczyc mozesz i wypis i wyrys , tylko nie zapomnij potwierdzic zgodnosci  z originałem w agencji..... 😉

Więc nie rozumiem po co pytasz skoro masz wszystko szczęśliwie za sobą. Zgodność z oryginałem kopii potwierdzę sobie w Ewidencji Gruntów, no chyba że Agencji wystarczy kopia nie mająca mocy oryginału - tym lepiej dla mnie 😉.

Opublikowano

Dostałem 3 słownie Trzy ostrzeżenia za cytowanie poprzedniego posta     - jak się to ma do tego, że Panoczku ciagle cytujesz posty i jesteś bezkarny>  

Cztery ostrzeżenia dostałem za prowokowanie do kłótni  - ..... ciekawe kogo prowokowałem - nie wnikam. Piszę jedno - nie przypominaj mi, że zostałem ukarany i wiszę na Forum bo to nie pańska sprawa.

Opublikowano
20 minut temu, many12 napisał:

Dostałem 3 słownie Trzy ostrzeżenia za cytowanie poprzedniego posta     - jak się to ma do tego, że Panoczku ciagle cytujesz posty i jesteś bezkarny>  

Cztery ostrzeżenia dostałem za prowokowanie do kłótni  - ..... ciekawe kogo prowokowałem - nie wnikam. Piszę jedno - nie przypominaj mi, że zostałem ukarany i wiszę na Forum bo to nie pańska sprawa.

Chyba kogoś tu pamięć zawodzi za jakie treści został ukarany. Dziwne, bo nie było to tak dawno. Nie przypominam sobie żeby cytowanie postów było zakazane, poza postami bezpośredniego przedmówcy. I owszem, też raz za to zostałem ukarany - wystarczyło mi żeby pamiętać. A jak żeś Pan ciekaw swoich prowokacji, to jest administracja forum - tam o ile się nie mylę można zapytać 😉.

Opublikowano

Skończ "waść   machasz jak cepem" - wstydu oszczędź bo pomyślę jeszcze, że jesteś agentem Mosadu i zajmujesz się tajną obserwacją kogoś lub tajnym nadzorem nad kimś tz. inwigilacyją  i prowokacją na tym Forum przeznaczonym dla polskiego rolnika.

• Haha 1
Opublikowano

Myślę szerszymi horyzontami niż Pański i wiem, że Mosad - dziwne na jakiej zasadzie w mojej ojczyżnie Polsce jest wszechobecny - ale to nie konkurs o syjonizmie i imperializmie -  zajmij się Panoczku tym zakupem hektarów i zrób z siebie chłopa bo to najzdrowsza tkanka naszego słowiańskiego narodu.

Opublikowano
5 godzin temu, Kaszlak79 napisał:

Więc nie rozumiem po co pytasz skoro masz wszystko szczęśliwie za sobą. Zgodność z oryginałem kopii potwierdzę sobie w Ewidencji Gruntów, no chyba że Agencji wystarczy kopia nie mająca mocy oryginału - tym lepiej dla mnie 😉.

Pytam dla wiadomosci innych osob bedacych na forum..... 

Opublikowano (edytowane)

Pytanie z innej beczki. Trafia się spora działka do kupna. Muszę coś zmienić w bp przed wnioskiem o drugą ratę? Jeżeli kupię to będzie w tym roku dopiero u mnie w ddopłatach

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano
Dnia 15.02.2020 o 17:19, Kaszlak79 napisał:

W planowanych zakupach piszesz ile arów w jakiej klasie dane są w wypisie to wystarczy później w akcie notarialnym masz wyszczególnione ile jakiej klasy a wszystko po to abyś nie przepłacił ceny gruntów według województw i kasy ziemi są na stronie agencji i według tego zakup zostanie rozliczony proponuję od razu cenę w akcie notarialnym dopasować do tych wytycznych będzie prościej 

7 godzin temu, many12 napisał:

Myślę szerszymi horyzontami niż Pański i wiem, że Mosad - dziwne na jakiej zasadzie w mojej ojczyżnie Polsce jest wszechobecny - ale to nie konkurs o syjonizmie i imperializmie -  zajmij się Panoczku tym zakupem hektarów i zrób z siebie chłopa bo to najzdrowsza tkanka naszego słowiańskiego narodu.

To jest forum rmg jak Cię czytam to wydaje mi się że minołeś się z powołaniem zachowaj swoje domysły o spiskowych teoriach dla siebie ewentualnie poszukaj ludzi na innym forum bez urazy ale wystarczy tego .....enia.

Opublikowano (edytowane)

Dnia 16.02.2020 o 20:12, solek01 napisał:

Od właścicieli będzie ciężko, a jak inaczej niby?

Tutaj https://www.znajdzksiege.pl/. Choć nie jest to za darmo a poza tym niektórzy uważają że to nie po katolicku patrzeć sąsiadowi w KW 😉.

PROSZĘ PISAC NA TEMAT I NIE ROBIĆ WYCIECZEK OSOBISTYCH DO INNYCH UŻYTKOWNIKÓW 

Edytowane przez sumek666
Post nie na temat
  • Like 1
  • Thanks 1