Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, ZYLA napisał:

Ja nie mówię że nie mówi prawdy, nawet się z tym zgadzam, tylko wczesniej pisał że ma zbyt zapewniony, ceny gwarantujące zysk i z siłą roboczą też nie będzie miał  problemu. 

co racja to racja,sam o tym pisałem;-)

Opublikowano
15 minut temu, ante_LU napisał:

Kopin, nie martw się jestem z 12 grudnia i po poprawce 12 dni temu 

jak wszyscy maja poprawki to jak sie nie martwić jak do mnie jeszcze wcale się nie odezwali

13 minut temu, polka napisał:

Ja składałam 28 listopada i nadal cisza.Co do borówki to my sadzimy tyle ile we własnym zakresie jesteśmy w stanie pozbierać.

i to rozumiem ,bo z siłą najemną to może być kiepsko

Opublikowano
Dnia Sunday, January 21, 2018 o 10:55, GRZES1545 napisał:

Powiem Ci Przemek że wziąłeś Ciężki sprzęt na 60-tkę 3m sporo waży jak będziesz chciał dołożyć agregat to będziesz musiał myśleć o zmianie ciągnika,Ja mam 2.5m Stegsted i też wystarcza jestem bardzo zadowolony z niego, wcześniej Ciągałem go c360 i miała co podnosić jak był cały zasypany.

Agro-masz to nie jest zły wybór patrząc na inne polskie firmy i zawsze to nowy  :)

My posiadamy taku sam  ciagnik i tez kupujemy siewnik zbożowy 3m unas w zeszłym roku cena 18.000tys,i tez bez problemu przeszło 

Opublikowano

Koledzy dzwonili do mnie z Poznania i muszę drobne poprawki wprowadzić i wniosek idzie do płatności. Powiedział mi jeszcze że do końca lutego wszyscy powinni mieć kasę na kontach. Zobaczymy na ile mówił prawdę.

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Troche prawdy Galan pisze bo z borówkami w moim regionie się wściekli, a le co się dziwić jak agencja Łuków z tego co wiem to prawie każdego namawiała właśnie tylko na tą uprawę, czyli przyszłość może być taka jak z malinami.

Lubelskie wniosek rozpatrzony , w piątek będzie wysyłany do płatności .:D składany wniosek 29 listopad  .

Opublikowano
Wniosek skladalem 12 grudnia,pieniedzy brak.Mam wszystkie juz oferty na maszyny,czy moge juz robic zmiany w biznesplanie czy czekac az kasa wplynie.Mam do zmienienia ceny I w agregacie z 3rzedow cynkow na 2.
Opublikowano
4 godziny temu, Emi89łódzkie napisał:

Mi dziś pani z oddziału łódzkiego powiedziała że czekają od początku miesiąca na typowanie do kontroli tych co jeszcze nie mieli. I wnioski od początku grudnia leżą gotowe do wyslania ( tak np mój wniosek z 12 grudnia przed świętami był gotowy do wysłania a dalej leży bo nie wiadomo czy nie będę mieć kontroli bo nie miałam żadnej jeszcze tym bardziej że nie miałam poprawki żadnej)

Dziwne albo z Dziwnowa, że w Łódzkiem dopiero myślą o kontroli. Dzwońcie do W-awy bo ja bym w tym oddziale Regionalnym  rozliczył dyrektora. Na pewno pozostałe regiony czekają aż skończy się indolencja; niezaradność, ciapowatość, niezgulstwo, inercja, nieudacznictwo, kalectwo życiowe, niemrawość, nieporadność, bezradność, ... tutejszych urzędników zajmujących się RWG - chyba, ze mają odgórne naciski miejscowych Postkomunistycznych władz. U mnie pierwsza kontrola  była 27 czerwca. Równe chłopaki z pod Częstochowy powiedzieli mi, że przyjechali pomagać lubelskim urzędnikom bo tam u nich wpłynęło b. mało wniosków na RMG. Mieli do sprawdzenia fizycznego położenia działek - nie powiem - napracowali się - ale nie spodobały mi się efekty ich pracy i napisałem odwołanie do  DR. W odpowiedzi na moje pismo 01 sierpnia w samo południe ulewnego dnia wpadła do mnie komisja z właściwego Oddziału Regionalnego. Sprawdzili wszystko; zastrzeżone fizyczne powierzchnie działek potwierdzili a inwentarz ten stacjonarny i ten przerażony biegający na obejściu liczyli kilkakrotnie. Tak się składa, że mam dwa koguty - dobrze,  że cały czas padało bo mogło dojść do wypadku przy pracy?

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, many12 napisał:

Dziwne albo z Dziwnowa, że w Łódzkiem dopiero myślą o kontroli. Dzwońcie do W-awy bo ja bym w tym oddziale Regionalnym  rozliczył dyrektora. Na pewno pozostałe regiony czekają aż skończy się indolencja; niezaradność, ciapowatość, niezgulstwo, inercja, nieudacznictwo, kalectwo życiowe, niemrawość, nieporadność, bezradność, ... tutejszych urzędników zajmujących się RWG - chyba, ze mają odgórne naciski miejscowych Postkomunistycznych władz. U mnie pierwsza kontrola  była 27 czerwca. Równe chłopaki z pod Częstochowy powiedzieli mi, że przyjechali pomagać lubelskim urzędnikom bo tam u nich wpłynęło b. mało wniosków na RMG. Mieli do sprawdzenia fizycznego położenia działek - nie powiem - napracowali się - ale nie spodobały mi się efekty ich pracy i napisałem odwołanie do  DR. W odpowiedzi na moje pismo 01 sierpnia w samo południe ulewnego dnia wpadła do mnie komisja z właściwego Oddziału Regionalnego. Sprawdzili wszystko; zastrzeżone fizyczne powierzchnie działek potwierdzili a inwentarz ten stacjonarny i ten przerażony biegający na obejściu liczyli kilkakrotnie. Tak się składa, że mam dwa koguty - dobrze,  że cały czas padało bo mogło dojść do wypadku przy pracy?

Tak mi odpowiedziała Pani. Mi się też to nie podoba ale co ja na to mogę poradzić. A ja też stare ceny na maszyny mam uzgodnione do końca lutego i nie wiem czy uda mi się odebrać je. Jest już 6 tygodni od złożenia wniosku który dalej leży w Łodzi. 

Opublikowano
11 minut temu, Emi89łódzkie napisał:

Tak mi odpowiedziała Pani. Mi się też to nie podoba ale co ja na to mogę poradzić. A ja też stare ceny na maszyny mam uzgodnione do końca lutego i nie wiem czy uda mi się odebrać je. Jest już 6 tygodni od złożenia wniosku który dalej leży w Łodzi. 

A jaka obcja u was rządzi w oddziale Powiatowym i Regionalnym bo w Łodzi to widzi mi się zdaje mi się że POstkomuchy?

Ciągnik dla mojego śwagra?

Farmtrac Dtn 6060 Heritage od razu przyciąga wzrok nietypową, w starym stylu (z ang. tzw. heritage) klasyczną linią nadwozia. Dość kanciasta granatowa maska z ładnie wkomponowanymi srebrnymi wstawkami i okrągłymi lampami tworzy ciekawy i nietuzinkowy, jak na dzisiejsze czasy, design. Do ciągnika może być także zamontowana kabina.
- Jest to ciągnik na licencji Forda – cała konstrukcja. Silnik to produkt Farmtraca, ale również na licencji Forda. Stylistyka także nawiązuje do Forda. Konstrukcja ma blisko 30 lat. Jest sprawdzona i niezawodna. Maszyna jest bardzo prostą konstrukcją. Nie znajdziemy tutaj żadnego komputera, czy innej elektroniki. 4-cylindrowy własnej produkcji silnik o pojemności 2,9 l zasila mechaniczna pompa wtryskowa. Mimo zaledwie 60 KM, Farmtrac sprawia wrażenie dość masywnego. A to za sprawą ponad 3 ton masy i dużego rozstawu osi. Przednie koła są oferowane w rozmiarze 9,5/24, tylne – 16,9x28. Za przeniesienie napędu na 4 koła odpowiada przekładnia napędowa z 8 biegami do przodu i 2 do tyłu. Zmiana kierunku jazdy odbywa się za pomocą dźwigni zmiany biegów. Nie ma tutaj dźwigni rewersu mechanicznego czy hydraulicznego. Układ hydrauliczny w ciągniku Farmtrac Dtn 6060 zasila pompa o wydajności 44 l/min., a do tyłu wyprowadzone są dwa szybkozłącza. Jeśli chodzi o udźwig TUZ, to jest to 1,5 tony, jest to udźwig rzeczywisty, nie na cięgnach. Ma to oznaczać, że ramiona podniosą na przykład 1,5-tonową bronę talerzową. W linii Heritage dostępne są modele ciągników o mocach 50, 60 i 75 KM. Cena najmniejszego modelu zaczyna się od około 50 tys. zł netto. Za opisany model Dtn 6060 trzeba zapłacić 60 tys. zł netto (bez kabiny).

840606903_6_1080x720_farmtrac-6060-dtn-60km-naped-4-4-kabina-dostepny-od-reki-[1].jpg

Opublikowano

chłopie co ty pitolisz,wszystkie oddziały obsadzone na nowo po objęciu DOBREJ ZMIANY,

ludzie co pracowali i wiedzieli co i jak poszli do odstrzału

ostatni taki czas to pamiętam jak SAMA-BRONA  miała agencję i ministerstwo to do kierownika oddziału nie było po co iść,wysłowić się nie umiał i nic nie wiedział

wiedział tylko ile kasy co miesiąc dostaje!!!

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, kopin napisał:

chłopie co ty pitolisz,wszystkie oddziały obsadzone na nowo po objęciu DOBREJ ZMIANY,

ludzie co pracowali i wiedzieli co i jak poszli do odstrzału

ostatni taki czas to pamiętam jak SAMA-BRONA  miała agencję i ministerstwo to do kierownika oddziału nie było po co iść,wysłowić się nie umiał i nic nie wiedział

wiedział tylko ile kasy co miesiąc dostaje!!!

Zgadza się wszędzie  w Agencjach Rolnych została dokonana "dobra zmiana"  dobrze o tym wiem ale podpuszczam- oby nam nie wyszła bokiem? Mam zablokowane swoje dwa konta na fejsie to możemy popolitykować - ale ja w to nie wchodzę  póki co?

Opublikowano

tu nie ma co politykować,jak się chce zażartować to sie wkleja ;-))))),po co obrażać czyjąś inteligencję itd,

ten ciągnik i piękny opis też mogłeś zrobić tak-http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/farmtrac-dtn-6060-60-km-za-60-tys-zl,65055.html

jak by był ktos ciekawy to by sobie zajrzał tam,nie musiał by Twoich wierszy czytac nie wiadomo po jakiego wafla;-))))))))

http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/farmtrac-dtn-6060-60-km-za-60-tys-zl,65055.html

teraz ja pomyliłem linka;-)))))

• Like 1
Opublikowano

Czy mój śwagier załapał by się na RMG  - a takie cacko z 50 koniami przytulił bym od czasu do czasu?

SYMULACJA:  Swagier na wstępie musiał by zdobyć 10  punktów:

1. Wykształcenie - żadne - 0 punkta

2. Wiek          -   50 lat        - 0 punkta

3. Sieje rośliny białkowe -  2 punkty.    Znaczy się tylko 2 punkty na starcie. Trzeba będzie zrobić symulację dla syna śwagra?

3 minuty temu, kopin napisał:

tu nie ma co politykować,jak się chce zażartować to sie wkleja ;-))))),po co obrażać czyjąś inteligencję itd,

ten ciągnik i piękny opis też mogłeś zrobić tak-http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/farmtrac-dtn-6060-60-km-za-60-tys-zl,65055.html

jak by był ktos ciekawy to by sobie zajrzał tam,nie musiał by Twoich wierszy czytac nie wiadomo po jakiego wafla;-))))))))

http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/farmtrac-dtn-6060-60-km-za-60-tys-zl,65055.html

teraz ja pomyliłem linka;-)))))

Bo jestem zauroczony tym ciągniczkiem/