Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, ZYLA napisał:

Mam 3 konta z dostępem on-line i piersze słyszę by po wpisaniu nr. konta wyświetliły się dane jego wlasciciela. Chyba że masz zapisanych odbiorców. 

U mnie też się nie wyświetla, a szkoda. Polka, powiedz gdzie takie cuda mają, może zmienię bank ;)

Co do zgodności numeru konta z nazwą odbiorcy - nieraz robiłam przelew na szybko, gdzie w nazwie odbiorcy wpisywałam "mąż" bądź coś równie skrótowego i bez problemu wszystkie przelewy dochodziły. Tak więc albo nie każdy bank sprawdza zgodność odbiorcy z numerem konta, albo może działa to tylko powyżej jakiejś kwoty. 

Opublikowano

Z tymi kontami to tak nie jest....

Właśnie wykonałem dwa przelewy z dwóch różnych kont na dwa jeszcze inne jeden dla Myszki Miki drugi dla Kaczora Donalda  oba wyszły.  Z tego jeden co te konta są w tym samym banku już doszedł więc w nazwie można wpisywać co się tylko chce, i tak jest od początku 2017r. 

Agencja ma prawdopodobnie konieczność sprawdzenia posiadacza rachunku stąd te problemy u niektórych, mnie np. doradczyni uczulała żebym podał nr konta którego jestem właścicielem

Opublikowano

Przepraszam ,zle się wyraziłam-bez podawania jakichkolwiek danych wpisuję tylko nr i wyświetla się bank i oddział odbiorcy.Nazwy odbiorcy nigdy nie piszę:$

Opublikowano
11 godzin temu, ZYLA napisał:

U niej właścicielem konta byla inna osoba niż wnioskujaca. Gdyby sie nie czepili, to przelew by nie dotarł.  U Ciebie nie ma problemu. 

Konto od jakiegos czasu jest zmienione na wspólne ale w agencji mieli cały czas że jest tylko na męża. Dlatego musiałam dac zaświadczenie z banku że jestem współwłaścicielem tego właśnie konta. 

Opublikowano
Mam takie pytanie?Mam juz zrobione I wybraną oferte na maszyny I jestem juz ugadany z delaerem.Czy musze zmieniac w biznesplanie bo ceny maszyn sa inne niz w nim zawarlem oraz zmieniam agregat z 3rzedow cynkow na 2 bo trafil mi sie popokazowy.
Opublikowano

Pewnie będziesz musiał, ale chyba nikt jeszcze po wniosku o płatność nie robił zmian.

Udzielił mi się niepokój co do mego wniosku bo minie zaraz 2,5 miesiąca i przelewu brak. Dealer już mi lekko zaczyna stekac bo maszyny już na placu. Więc zadzwoniłem i mój wniosek został skierowany do centrali dopiero 4 stycznia (2 miesiące po złożeniu wniosku). W tym tygodniu powinien być przelew. 

Opublikowano
moj sasiad robil zmiane po zlozeniu wniosku o platnosc ale tam chodzilo o wycofanie sie w opryskiwaczu z rekawa nadmuchowego i z tego co mi powiedzial to niebylo zadnego problemu tylko nowa oferte musial dostarczyc .
Opublikowano
36 minut temu, ZYLA napisał:

Pewnie będziesz musiał, ale chyba nikt jeszcze po wniosku o płatność nie robił zmian.

Udzielił mi się niepokój co do mego wniosku bo minie zaraz 2,5 miesiąca i przelewu brak. Dealer już mi lekko zaczyna stekac bo maszyny już na placu. Więc zadzwoniłem i mój wniosek został skierowany do centrali dopiero 4 stycznia (2 miesiące po złożeniu wniosku). W tym tygodniu powinien być przelew. 

Powiem Ci że większość wniosków było dopiero rozpatrzonych po nowym roku, mój też.

To jak już będziesz miał maszyny na podwórku to czekamy na fotki :)

Dziś galan ma być w Lublinie u kierownika i czekam na świeże wiadomości co on tam wyciągnął :)

Opublikowano
1 godzinę temu, czakos87 napisał:

Mam takie pytanie?Mam juz zrobione I wybraną oferte na maszyny I jestem juz ugadany z delaerem.Czy musze zmieniac w biznesplanie bo ceny maszyn sa inne niz w nim zawarlem oraz zmieniam agregat z 3rzedow cynkow na 2 bo trafil mi sie popokazowy.

Ceny maszyn są inne to znaczy nisze , czy wyższe , jeśli maszyny są droższe niż  zapisane w biznes planie tego nie trzeba zmieniać , aby nie mniej ja w biznes plan wskazuje . 

Druga sprawa co do  agregatu z ( 3rzedow cynkow na 2 bo trafil mi sie popokazowy. ) Tu już trzeba robić korektę o zmianę w biznes planie .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ceny maszyn są inne to znaczy nisze , czy wyższe , jeśli maszyny są droższe niż  zapisane w biznes planie tego nie trzeba zmieniać , aby nie mniej ja w biznes plan wskazuje . 

Mi panie w Krakowie powiedziały, że choćby cena zmieniła się o 10 zł (wszystko jedno w górę czy w dół), to trzeba robić korektę do biznesplanu, bo oni na koniec muszą mieć zgodność między kwotami w biznesplanie i na fakturach. 

Opublikowano

W lubelskim wnioski są rozpatrzone w 80 % tylko wysyłać do centrali , tego się nie mówi głośno , jest coś takiego , że agencja dostaje zielone światło kiedy może wysłać wnioski do  centrali o wypłaty , działa to rejonami jak w dopłatach  bezpośrednich . 

Jak jest około 2 miesięcy to kasa będzie lada chwila , tyle się dowiedziałem .

Opublikowano
11 godzin temu, spiligonzales napisał:

Jest tu ktoś z łódzkiego???? Jak z przelewami????

Ja jestem . Pani w łódzkiej agencji powiedziała mi w zeszłym tygodniu że np mój wniosek z 12 grudnia jest już uszykowany do wysłania ale centrala nie wyraziła zgody na wysłanie bo nie wiedzą czy nie zrobią mi kontroli. A ponoś jakieś wnioski poszły już do Warszawy ale nikt z łódzkiego nie chwalił się że dostał kasę. 

Opublikowano
2 minuty temu, Lucash napisał:

A jeśli chcę zamiast czereśni posadzić leszczynę a punkty zostają bez zmian ?

Zmiana  z czereśni na leszczynę , trzeba robić zmianę w biznes planie tak samo z maszynami , ale jeśli cena jest zapisana że dana maszyna kosztuje 9 tyś a na chwilę obecną , lub za jakiś czas będzie kosztować 12 tyś to już dokładasz ze swej kieszeni zmian nie trzeba robić .

Wszystko co się zmienia maszyna w biznes planie zapisana 2,5 metra , a naszła ochota kupić 3 m , lub 2 m to już zmiana , producenta maszyn się nie zmienia tu jest wolny wybór od kogo się chce .

Tak samo jak z nasadzenia tunelowe są wyliczenia w kalkulatorze z metra kwadratowego i wiele upraw mają  takie same wyliczenia ale zgłosić trzeba bo inna nazwa .

Opublikowano

Jak masz w bp wypisane parametry i producenta, to też zmiana będzie potrzebna, nawet przy zmianie producenta. Zalezy kto co podał w biznesplanie. 

Jak ktoś napisał zakup krzaków i przeszło, to raczej się nie przyczepia czy to będzie malina, czy leszczyna. Teoretyzuje oczywiście. 

Opublikowano
4 minuty temu, pt1900 napisał:

Skąd uzyskam informacje czy mój wniosek poszedł do centrali?? Wielkopolska

Zadzwoń do oddzialu/osoby u ktorej skladales wniosek. Powinieneś wiedzieć kto się nim zajmuje. Mnie poinformowali o tym.