Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 18.02.2022 o 20:46, Kondominium napisał:

Nie no kolejny wasal. Jakby zmniejszyli do 30 tysięcy w tej rekrutacji to też byś chwalił bo to w sumie 30 tysięcy na łące nie rośnie. Człowieku przez takie marne zachowanie cała polska traci. Sami są sobie ludzie winni. To samo z owocami jak spady po 10 groszy to i tak ludzie sprzedadzą, bo na przysłowiowy oprysk się zwrócić. Jeszcze pocałować w rękę skupujących że biorą. Świnie też powinny być po 2,5zł po co aż tyle płacić jak ludzi i tak przywiozą. Rozwala mnie taka mentalność. Opryski w górę nawozy w górę maszyny w górę koszt życia w górę, składki do unii w górę, prąd w górę itd. to czemu mamy się nie dopominać o np. 100 tysięcy? Skoro tak Ci te pieniądze śmierdzą to niech w nowym prowie dalej bedzie 60 napisz petycje do ministra że 60 też wystarczy. Im więcej nam zwrócą tym lepiej dla nas. Idą Twoim tokiem tak żebyś zrozumiał biorąc ciągnik  to po co mam kupić chińczyka co ledwo chodzi za 60 tyś. 30 KM jak mogę kupić np. coś lepszej marki 40 km za 100 tysięcy albo po prostu dopłacić mniejsze pieniądze na jeszcze lepszy ciągnik. To że mi może być mało i 200 tysięcy to mój problem ale jakby nikt nie narzekał to tych 100 w nowym prow mogłoby nie być, a jak podwyższają to korzystają wszyscy. Także dążyć trzeba do lepszego nie do stabilizacji.

A mnie rozwala ludzka głupota i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Poza tym jeszcze wrodzona roszczeniowość taki "dajdajów". Nie wiem ile masz lat i jakie masz wykształcenie, o ile jakieś masz, ale podstawy logiki, to chyba nabywa się w miarę wcześnie. 

Co do kwot z agencji mają ceny owoców i żywca? Jeżeli cena owoców spada, to jest nierentowne, bo zainwestowałem własne pieniądze, czas i pracę w nie i chcę je sprzedać po uczciwej dla mnie cenie. Co zainwestowałeś od siebie, żeby wziąć pieniądze na RMG, że Ci te 60 tysięcy się nie opłaca? Ile stracisz na tym, że dostałeś te pieniądze, a ile stracisz jeśli sprzedasz owoce po cenie opłacalności albo poniżej progu opłacalności. Jeśli tej podstawowej różnicy nie dostrzegasz, to szkoda się kopać z koniem.

Gdzie napisałem, że mi te pieniądze śmierdzą? Jeśli by było 500 tysięcy, to bym wziął 500 tysięcy, jest 60, biorę 60, bo mnie to nic nie kosztuje, a nie płaczę na cały świat, jak to mi jest źle, bo chcą mi dać 60 tysięcy. A to zła agencja, a to złodzieje, a bla bla bla, pustosłów leje się ciurkiem. Zmusza Cię ktoś do wzięcia tych pieniędzy?

Takich Twoich alter ego to są setki w całym kraju. Różnica jest taka, że normalni ludzie korzystają z szans, a Twoi odpowiednicy do końca życia będą narzekać na niesprawiedliwość tego świata. Przykład: szkolenie unijne na suwnice dla długotrwale bezrobotnych. Nie dość, że szkolenie za free, obiady za darmo, staż po szkoleniu zapewniony, to jeszcze kasę dostają za to, że przychodzą. Ilu z takiej grupy skorzysta z szansy, by odmienić swój los, bo jednak suwnicowy zarabia fajne pieniądze? 1 na 10? Reszta przychodzi po to by się nażreć, dostać kasę za frajer, a na dodatek się jeszcze wymiksować ze stażu, no bo tam to już trzeba pracować u tego brudnego kapitalisty, a za takie pieniądze, to on sobie rąk nie będzie brudził. No i oczywiście nie zapominajmy, żeby ponarzekać na organizatora takich szkoleń, no bo on zarabia na takich ludziach, na takich szkoleniach, na takich biednych, uczciwych istotkach, co pracy nie mogą przez 20 lat znaleźć, bo każdy chce te biedne istotki wykorzystać. 

Siedź i dalej narzekaj i czasem nie składaj wniosku, żeby cię nie wykorzystali i nie oszukali tymi marnymi pieniędzmi, bo jeszcze stratny będziesz.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 21.02.2022 o 10:31, derek71 napisał:

łodzkie w piątek przelew  ostatnie poprawki połowa stycznia 

Składałam wniosek 10.01 to pewnie też lada chwila 

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

czy bedzie jakis problem gdy najpierw zloze wniosek o I rate a pozniej zmiane maszyn w biznes planie czy lepiej poczekac na zgode  ?

Pierwszą zmianę na maszynę o większych parametrach robiłem równolegle z złożeniem Wniosku o I Ratę.  Po otrzymaniu Decyzji o przyznaniu pomocy finansowej na operację RMG  jesteś paniskiem chociaż zmiany w biznesplanie mogłeś dokonać dużo wcześniej - każda zwłoka w działaniu spowalnia  potencjał ekonomiczny gospodarstwa.

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

u mnie ?? ja te maszyny ktore kupuje zamieniam tylko na nowe z tego tylko opryskiwacz bedzie mi potrzebny w miare szybko,reszta w lecie

Opryskiwacz 400 litrowy nabyłem za junijną mamonę jeszcze w grudniu 2018 r za 3 tys, zł. - zwiększył punktację za ochronę środowiska. w lecie za tą cenę jacuś to możesz kupić tylko tabliczki znamionowe.

Opublikowano

To tak jeden dziś się że mnie dziwił ze juz kupuje tak szybko. Już zapłacony siewnik i przenośnik ślimakowy (żmijka)I tak drogo a może być jeszcze drożej 

Opublikowano
5 godzin temu, malaczarna napisał:

@jacus cena napewno wyższa a później jeszcze pójdzie w gore

52 minuty temu, many13 napisał:

Opryskiwacz 400 litrowy nabyłem za junijną mamonę jeszcze w grudniu 2018 r za 3 tys, zł. - zwiększył punktację za ochronę środowiska. w lecie za tą cenę jacuś to możesz kupić tylko tabliczki znamionowe.

ceny juz od 2 miesiecy stoja w miejscu-ja mam zaklepane dwie maszyny. ja swoj opryskiwacz kupilem za 600 zl ,  teraz 7800 zl

jak zmienic maszyny w bp ?  lopatologicznie ktos moze wylozyc ?? nie skladalem jeszcze wniosku o I rate.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.02.2022 o 10:16, AroniowyLiść napisał:

A mnie rozwala ludzka głupota i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Poza tym jeszcze wrodzona roszczeniowość taki "dajdajów". Nie wiem ile masz lat i jakie masz wykształcenie, o ile jakieś masz, ale podstawy logiki, to chyba nabywa się w miarę wcześnie. 

Co do kwot z agencji mają ceny owoców i żywca? Jeżeli cena owoców spada, to jest nierentowne, bo zainwestowałem własne pieniądze, czas i pracę w nie i chcę je sprzedać po uczciwej dla mnie cenie. Co zainwestowałeś od siebie, żeby wziąć pieniądze na RMG, że Ci te 60 tysięcy się nie opłaca? Ile stracisz na tym, że dostałeś te pieniądze, a ile stracisz jeśli sprzedasz owoce po cenie opłacalności albo poniżej progu opłacalności. Jeśli tej podstawowej różnicy nie dostrzegasz, to szkoda się kopać z koniem.

Gdzie napisałem, że mi te pieniądze śmierdzą? Jeśli by było 500 tysięcy, to bym wziął 500 tysięcy, jest 60, biorę 60, bo mnie to nic nie kosztuje, a nie płaczę na cały świat, jak to mi jest źle, bo chcą mi dać 60 tysięcy. A to zła agencja, a to złodzieje, a bla bla bla, pustosłów leje się ciurkiem. Zmusza Cię ktoś do wzięcia tych pieniędzy?

Takich Twoich alter ego to są setki w całym kraju. Różnica jest taka, że normalni ludzie korzystają z szans, a Twoi odpowiednicy do końca życia będą narzekać na niesprawiedliwość tego świata. Przykład: szkolenie unijne na suwnice dla długotrwale bezrobotnych. Nie dość, że szkolenie za free, obiady za darmo, staż po szkoleniu zapewniony, to jeszcze kasę dostają za to, że przychodzą. Ilu z takiej grupy skorzysta z szansy, by odmienić swój los, bo jednak suwnicowy zarabia fajne pieniądze? 1 na 10? Reszta przychodzi po to by się nażreć, dostać kasę za frajer, a na dodatek się jeszcze wymiksować ze stażu, no bo tam to już trzeba pracować u tego brudnego kapitalisty, a za takie pieniądze, to on sobie rąk nie będzie brudził. No i oczywiście nie zapominajmy, żeby ponarzekać na organizatora takich szkoleń, no bo on zarabia na takich ludziach, na takich szkoleniach, na takich biednych, uczciwych istotkach, co pracy nie mogą przez 20 lat znaleźć, bo każdy chce te biedne istotki wykorzystać. 

Siedź i dalej narzekaj i czasem nie składaj wniosku, żeby cię nie wykorzystali i nie oszukali tymi marnymi pieniędzmi, bo jeszcze stratny będziesz.

Jak chcesz komuś pisać o czytaniu ze zrozumieniem to spójrz na siebie i na Twój poprzedni post i na ten w sumie też. Tu nie chodzi o dajdajstwo tylko o sprawiedliwość. Za pracę należy się wynagrodzenie. Nasze wynagrodzenia są uszczuplane przez Unie wykupili zakłady, przetwórnie i zmowami cenowymi dyktują ceny. Zaś przez takich wasali, co za miskę ryżu dziękują, to się utrzymuje. Bo i za grosze ktoś przywiezie. Płacimy składki do UE, oddajemy im towar za pół darmo, kupujemy ich sprzęt, bo tylko ich spełnia głupie wymogi emisyjne więc nie pieprz głupot, że ktoś leci jak na socjal. Powinniśmy dążyć do tego bym nam oddali jak najwięcej tego co zabrali. To nie jest kwestia daj tylko oddaj. Pytałeś o moje wykształcenie wyższe techniczne z masą statystki na zajęciach, a logiki to nie widzę w twoim toku rozumowania tylko włażenie komuś w zadek w podziękowaniu że okruchy spadły. Po co AgroUnia strajkuje przecież jest dobrze jak jest, a oni są tylko roszczeniowi i zamiast siedzieć u niemca na szparagach by zarobić na nawozy to siedzą w Warszawie. Tak wygląda to co piszesz. To mnie wkurza w tym narodzie taka ciapowatość tyle dajo to tyle biere. W życiu by komuna nie upadła z takimi ludźmi. Czy ktoś mnie zmusza do brania tych pieniędzy? Nie ale zmusza mnie do życia w warunkach unijnych, na których każdy na wsi traci i jedynie odzyskuje przez agencje część tego co stracił, dlatego ja zawsze będę za tym by było jak najwięcej pieniędzy dla rolników niezależnie czy sami rolnicy tacy jak ty by na to narzekali że za dużo chce... PS. z agencji wziąłem łącznie 360 tysięcy i nie dla siebie narzekam, że jest mało na restrukturyzacje, której i tak już nie wezmę, ba jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział że zachęcam jak mogę by ludzie brali co się da zwłaszcza z programów z wysokim zwrotem kosztów, nawet jakby mieli sobie kupować osobówki na pozarolniczą. Dorośnij i nie wierz w mikołaja nikt pieniędzy za darmo nie rozdaje jak ich nie zabrał wcześniej. Ani unia ani obecny rząd wszystkimi plusami. Dlatego tak samo każdy powinien brać 500 plus na dzieciaki bo to też są ich pieniądze które im zabrano w podatkach. Chyba nie muszę przytaczać ile kosztujemy pracodawcę, ile widzimy brutto i na końcu ile zarabiamy.  

Edytowane przez Kondominium
  • Thanks 1
Opublikowano

Kondominium - daję Ci plusa i przestań drążyć dla wszystkich zrozumiały temat - dziwne, że nie jesteś na strajku w Warszawie i nie wykrzyczysz swojego niezadowolenia  odpowiednim szabesgojom.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.02.2022 o 14:08, Tomik99 napisał:

Faktura za worki przeszła bez problemu.

Pomyłka tylko

Dnia 3.02.2022 o 14:25, Mariu napisał:

Tak kupiłem już i zawiozłem fakturę za woreczki. Idzie do Warszawy i do 2 tygodni podobno przelew. 

I w ciągu ilu był przelew

Edytowane przez jusmaz
Pomylka
Opublikowano

Ile czekaliście na odpowiedź po zmianach w biznesplanie

Opublikowano
3 godziny temu, Damian24424 napisał:

w moim Biurze AiMR chyba od 3 dni mają wojnę bo nie idzie się dodzownić.

Nie przypadkiem biuro w Krotoszynie bo też od dwóch dni dzwoniłem i nic ale dzisiaj się udało