Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podam przykład. Klijent miał 5 maszyn w biznesplanie.

Do rozliczenia było 5 faktur. Dla każdej maszyny i w 4 fakturach było rozpisane parametry maszyny oraz dodane słowo że nowa maszyna oraz zapłacono gotówka. I efekt taki że 4 faktury dla osoby rozliczającej było wszystko w porządku. Na tej której nie było rozpisane parametrów i zaczęli się czepiać. 

Wszystko zależy od osoby która rozlicza. Miałem.tak że nie było parametrów i było wszystko ok.

Bardzo dużo zależy od osoby która  prowadzi sprawę. Oni chcą mieć wszystko w porządku, jak ktoś ich będzie kontrolował czy przeprowadzili poprawnie weryfikację to potwierdzi że tak się stało. A nie że będzie się czepiał. Oczywiście we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek.

Opublikowano

Dokładnie zależy od osoby i co po za tym  że było na fakturze zapisane o parametrach jak robi poprawkę wymaga Specyfikacja techniczna to co zrobić nie da się nie będzie rozliczone . Co wymagają trzeba dostarczać i h*j im podskoczy .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rozliczając się z 1 raty to coś jak że skaldaniem wniosku obszarowego. Składasz wniosek, zakładamy że jedzie kontrola na miejsce i okazuje się że są nie użytki. To nie masz opcji wycofania danej działki gdzie jest nieużytki. Jak trafi się na porządku osoby, to powie że jutro przyjedzie i dokona kontroli. Jest czas na złożenie zmiany w której wycofany działkę z nieużytkiem. 

Tak samo jest i rozliczeniem z 1 raty. Jak coś nie gra to poinformują i można poprawić, jak nie pozwolą na poprawki to wiadomo jak może być. Może zostać odwołanie, jak odlowamie nie pomoże , to później batalia sądowa.

Nie mam zamiaru nikogo straszyć. 

Nie można wycofać dokumentów jak się jest poinformowany o nie prawidłowościach.

13 godzin temu, gabrysiek napisał:

No i zapewne to przejdzie. Już w tamtym roku mialem telefon w tej sprawie czy nie chciałbym wziąć udziału w testowaniu aplikacji bo każdy oddział miał wyznaczyć kilka osób.

Nie zapewne. Wiadomo że przejdzie. 

No i zapewne to przejdzie. Już w tamtym roku mialem telefon w tej sprawie czy nie chciałbym wziąć udziału w testowaniu aplikacji bo każdy oddział miał wyznaczyć kilka osób.

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
38 minut temu, masa24 napisał:

O zobacz a ode mnie nikt tego nie chciał. Faktura , tabliczki znamionowe . Może poprostu jak dostajecie sraczki to te programy nie są dla was ?

• Like 1
Opublikowano

To zależy. Bo w agencji pracują ludzie i mają prawo się pomylić. Oczywiście że tak nie powinno zdarzyc. Tym bardziej jak zajmują wieloma rzeczami. Można łatwo się pomylić. 

Poza tym jak ktoś rozlicza siebie a jak ktoś rozlicza większą ilość osób, to jest inaczej.nabiera większego doświadczenia. 

10 minut temu, galan99 napisał:

Daruj  sobie batalie Sadowe i te odwołania to będzie potrzeba lat z niemi nie wygra się .

Napisałem że to ostateczność. Poza tym jak ktoś robi wniosek do decyzji to najlatwieisze rozwiązanie. Inaczej jak prowadzi się przez cały program, pilnuje książki, faktur, biznesplanu. To taka osoba bierze odpwoiedzialnosc. Niech nawali to co ma powiedzieć rolnikowi sorry ale miałem zły dzień? To rolnik może pozwać taką osobę.

Opublikowano

Witam, czy jeśli miałem złożone papiery na przyczepę 4t (tak było w ofercie handlowej) w rzeczywistości dopuszczalna masa całkowita tej samej przyczepy wynosi 6t na tyle będzie miała homologację to mogę ją kupić? 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, premek65 napisał:

Ja też proszę. przemekgrabowski1987@wp.pl

Wysłałem

12 godzin temu, premek65 napisał:

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
1 godzinę temu, Plonek napisał:

Witam, czy jeśli miałem złożone papiery na przyczepę 4t (tak było w ofercie handlowej) w rzeczywistości dopuszczalna masa całkowita tej samej przyczepy wynosi 6t na tyle będzie miała homologację to mogę ją kupić? 

Ładowność 4t + masa własna 2t to dopuszczalna masa całkowita (DCM) = 6t

Możesz wrzucić masy z oferty?

Opublikowano

No właśnie i nie wiem co robić 

7 minut temu, krycha2000 napisał:

Lepiej nie kombinuj

Nie kombinuje tylko jak chciałem ofertę handlową to powiedzieli mi że na ofercie wpisze 4t, żeby wniosek przeszedł,a tak naprawdę ten model przyczepy ma dmc 6t, tylko na ofercie było wpisane 4t+2x nadstawki 

Opublikowano

Podsumowując kilka wcześniejszych postów o zakupie maszny.

Od dilera musze mieć:

-fakture

-specyfikacje danej maszyny

-certyfikat zgodności

-gdy płace gotówką,w miejscu płatność :,,zapłacono gotówką''

Dopytuje ponieważ nie chce mieć problemów za 3 lata z rozliczeniem.

Pozdrawiam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

gdy płace gotówką,w miejscu płatność :,,zapłacono gotówką''

To musi być zaświadczenie od sprzedawcy . 

Oświadczenie do faktury xxxxx z dnia takiego data sprzedawca oświadcza że otrzymał gotówkę od kupującego xxxyyy wysokości takiej i takiej suma pieczątka podpis sprzedawcy .  Może być płacone gotówką .

Zaś do roślin kupowanych ze szkółki to musi być jeszcze paszport do roślin ze podlegają pod kontrolę  Głownego Inspektoratu Ochrony Roślin i ... - PIORiN. 

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Nie robi. Zawsze na fakturze niech będzie zapis "zapłacono gotówka".

Opublikowano (edytowane)

To zależy od pajaca co rozpatruje jest na fakturze napisane płatne gotówką ,, zapisane długopisem lub na komputerze sam zapis "  ale nie którym to nie wystarcza   chce takiego oświadczenia że rzeczywiście zapłacono gotówką  w tedy jak nie ma pieczątki  na fakturze zapłacono gotówką . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Plonek napisał:

No właśnie i nie wiem co robić 

Nie kombinuje tylko jak chciałem ofertę handlową to powiedzieli mi że na ofercie wpisze 4t, żeby wniosek przeszedł,a tak naprawdę ten model przyczepy ma dmc 6t, tylko na ofercie było wpisane 4t+2x nadstawki 

Mam wrażenie że pomieszałeś dopuszczalną ładowność z dopuszczalną masą całkowitą. Jak masz 4 tony ładowności  to DMC będzie 6 ton

Edytowane przez Gizbern
Opublikowano
Dnia 26.02.2021 o 17:16, robert55555 napisał:

Daj emaila to ci wysle

Dzięki Robert, teraz dopiero odczytałem a w piątek byłem i złożyłem już papiery. Wniosek o pierwszą ratę, wniosek o zmianę w biznesplanie, u mnie jako rozpoczęcie biznesplanu wystarczyło zaświadczenie o odbytym już szkoleniu, z ciekawości zapytałem jak to jest z tym paliwem (bo sporo osób o to pytało i może komuś się przyda) pracownik ARMiR odpowiedział ze jeśli jest tylko w obrotowych to jak najbardziej, jeśli nie to jasna sprawa ze będzie odrzucony.

Opublikowano
1 godzinę temu, Gizbern napisał:

Mam wrażenie że pomieszałeś dopuszczalną ładowność z dopuszczalną masą całkowitą. Jak masz 4 tony ładowności  to DMC będzie 6 ton

A jeśli jest przyczepa co w dowodzie ma DMC 6t ,a tak naprawdę z pełnymi nadstawami wejdzie na nią około 8t (przyczepa metal fach), to takie coś przejdzie?