Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, many12 napisał:

Mam pytanie do Panów którzy wypełniali "Sprawozdanie z realizacji biznesplanu".

Chcę się upewnić. Za usługę budowlaną mam fakturę tylko z jedną kwotą z drobnym napisem "Sprzedawca nie jest płatnikiem podatku WAT". - czy taka faktura jest honorowana w tym programie.

Wypełniając  "Wykaz dokumentów potwierdzających realizację biznesplanu" mamy w kolumnie rubryki - kwota netto i kwota brutto.

Czy do sprawozdania podpinamy wszystkie faktury które potwierdzają realizację biznesplanu tz. te za materiały budowlane i z obrotowych środków produkcji.

ja też mam budowlankę na 30 000 zł  do robot brałem firmy które są na wacie ale są też tzw ryczałtowcy czy przejdzie ci ta faktura to zobaczysz 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

@many12 kupowałeś maszyny jakieś to jak będziesz się rozliczał jak byś miła kupione maszyny to musisz posiadać do faktury specyfikację Techniczną do danej maszyny .

Nabyłem kosiarkę rotacyjną i opryskiwacz 400 litry. W SPRAWOZDANIU z realizacji bp. jest tabelka gdzie wklepałem wszystkie parametry tych maszyn - co ony sobie myśla te gryzipiórki. Jak patrzę na te wszystkie papierki to mi się odechciewa. Zresztą porobiłem zdjęcia tabliczek znamionowych. Mam jedno zmartwienie,żze zabraknie mi pudełek po butach - trzeba będzie karton załatwić.

• Haha 2
Opublikowano

mam nadzieję że oryginałów nie wysyłasz tylko kopie potwierdzone z oryginałem ,bo jak na kontrolę przyjadą i fotki faktur bedą chcieli zrobić to co im dasz?

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, many12 napisał:

Nabyłem kosiarkę rotacyjną i opryskiwacz 400 litry. W SPRAWOZDANIU z realizacji bp. jest tabelka gdzie wklepałem wszystkie parametry tych maszyn - co ony sobie myśla te gryzipiórki. Jak patrzę na te wszystkie papierki to mi się odechciewa. Zresztą porobiłem zdjęcia tabliczek znamionowych. Mam jedno zmartwienie,żze zabraknie mi pudełek po butach - trzeba będzie karton załatwić.

Nic ci to nie da to co wklepałeś ma być teraz wypisane oddzielnie SPECYFIKACJA Techniczna do Faktury o numerze takiej i takiej dane wszystkie i do czego będzie przeznaczona opis .

Opublikowano

Wysłanie tylu faktur uważam za POroniony pomysł. Przecież w "Sprawozdaniu" wpisujemy  NIP wystawcy faktury i  zawsze można to sprawdzić w systemie. To jest chore, żebym wysyłał tyle faktur a planuję orginały a kopie zostawiam sobie - przydadzą się do centralnego w przyszłości. .................. Będą pstrykać kopie skoro Regionalna życzy sobie  Orginały.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nic ci to nie da to co wklepałeś ma być teraz wypisane oddzielnie SPECYFIKACJA Techniczna do Faktury o numerze takiej i takiej dane wszystkie i do czego będzie przeznaczona opis .

Dzięki, ze piszesz trzeba będzie przedzwonić do tej firmy gdzie robiłem zakupy i porozmawiać czy spotkały się z takim nonsensem.

1 minutę temu, galan99 napisał:

Miałem poprawkę dane mieli kopie faktur i fota tabliczek i maszyn i żądają  SPECYFIKACJA TECHNICZNA I musiałem od sprzedawców dostać oni wiedza o tym i piszą .

Galan ile średnio miałeś faktur i czy na pewno trzeba wysłać orginały  bo wpisuję dopiero za 2018 rok  a zajmie mi to parę dni - mam dużo za otręby    pszenne i śrutę opasową dla mięsnych cieliczek - robiłem zakupy dwa razy w miesiącu.

Opublikowano

gdzie chcesz dzwonić? deklaracje zgodności przy zakupie maszyny masz jako osobny papierek/tekturkę albo w książce gwarancyjnej,no chyba że to jakaś hajabrynda od miejscowego kowala

i nie wysyłaj oryginałów bo się z palcem w d*pie potem obudzisz

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

ja też mam budowlankę na 30 000 zł  do robot brałem firmy które są na wacie ale są też tzw ryczałtowcy czy przejdzie ci ta faktura to zobaczysz 

Termoizolacja  obory, w tym wymiana okien na uchylne, drzwi na metalowe, elektryka nowa, podłączenie wody, posadzki i tynkowanie w środku, malowanie elewacji i droga dojazdowa z kostki 15X3 metry,  budowa wiaty na bele i bunkra na gnojówkę wyniosły regulaminowo 25000 zł.

Opublikowano

Oryginały faktur   nie wysyłaj  tylko kopie z podpisem ze zgodnością z oryginałem data i podpis imię i nazwisko to pod spodem faktury i tak na każdej jednej .

7 faktur .

7 minut temu, kopin napisał:

gdzie chcesz dzwonić? deklaracje zgodności przy zakupie maszyny masz jako osobny papierek/tekturkę albo w książce gwarancyjnej,no chyba że to jakaś hajabrynda od miejscowego kowala

i nie wysyłaj oryginałów bo się z palcem w d*pie potem obudzisz

Kupel składał na opryskiwacz i typ i musieli mu wypisać tam gdzie kupował SPECYFIKACJA TECHNICZNA .

Pierw sam wydrukował z neta ale to było złe ma być wypisane i podbita pieczątka .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

to nie kowal produkował ,tylko JANUSZ mu sprzedał;-)))

9 minut temu, galan99 napisał:

Oryginały faktur   nie wysyłaj  tylko kopie z podpisem ze zgodnością z oryginałem data i podpis imię i nazwisko to pod spodem faktury i tak na każdej jednej .

7 faktur .

Kupel składał na opryskiwacz i typ i musieli mu wypisać tam gdzie kupował SPECYFIKACJA TECHNICZNA .

Pierw sam wydrukował z neta ale to było złe ma być wypisane i podbita pieczątka .

powiatówka potwierdzi,ja zaniosłem pierdolłem ,-NIE MAM KSERA baw się i potwierdzaj

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Obecnie pakujesz w teczkę podpisujesz że z programu RMG Imie i Nazwisko i wrzucasz do takiej skrzyni odleży 24 godziny dopiero wyjmą i przyjmą i prześlą potwierzdenie przyjęcia papierów .

@kopin Teraz jest COVID . TAK BYŁO POTWIERDZALI  ale nie teraz wstępu nie ma .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

albo zadzwonisz,usmiechniesz się do miłej pani( teraz to nie straszne nawet jak ktoś zębów nie ma bo w masce nie widać ) umówi się z Tobą ,wyjdzie potwierdzi i wyniesie  z powrotem 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, kopin napisał:

albo zadzwonisz,usmiechniesz się do miłej pani( teraz to nie straszne nawet jak ktoś zębów nie ma bo w masce nie widać ) umówi się z Tobą ,wyjdzie potwierdzi i wyniesie  z powrotem 

Tak będzie. Po Nowym Roku przedzwonię do koleżanki w Agencji POwiatowei i się dogadam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, many12 napisał:

Orginały  faktury kto potwierdza......osobiście czy Agencja Powiatowa?...zawsze potwierdzała Agencja.

Wiesz o tym ze teraz Powiatowe i miejscowe Biura rozpatrują RMG nie tak gdzie składałeś w Wojewódzkich sprawdź to gdzie masz składać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
16 minut temu, many12 napisał:

Orginały  faktury kto potwierdza......osobiście czy Agencja Powiatowa?...zawsze potwierdzała Agencja.

Mi kazali samemu sobie potwierdzić poprzez podpisanie kazdej faktury swoim imieniem i nazwiskiem

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ja składałem do regionalnego oddziału wniosek o 2rate......do powiatowego nie ryzykowałem im dawac takiego obciążenia na głowę....... W regionalnym przynajmniej znają mOj temat od poczatku... 

35 minut temu, galan99 napisał:

Wiesz o tym ze teraz Powiatowe i miejscowe Biura rozpatrują RMG nie tak gdzie składałeś w Wojewódzkich sprawdź to gdzie masz składać .

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Galan 13 grudnia  nawiązałem korespondencje z Regionalną o zmianę w bp konkretnie wycofania jednego szkolenia  bo od marca tego roku ODR-y ze względu na wirusa nie prowadzą. Mam potwierdzenie przyjęcia korespondencji z datą 17. 11. - czekam,  a jednocześnie  Wypełniam wniosek o II Ratę. Masz rację trzeba działać i dopytać się koleżanki z Powiatowej o numer telefona do sekretariatu w Regionalnej - skapować trzeba gdzie i kto teraz zajmuje się moimi paporkami.

4 minuty temu, adam131 napisał:

mój

Adam też pisze się z dużej literki Panie magistrze.

• Thanks 1