Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marek28366 napisał:

Dostał już ktoś decyzję z naboru 2020r.?

Ja dostałem już decyzję koniec lipca . Do 4 listopada mieli czas wypłacić 1 ratę ale do dnia dzisiejszego ani żadnego telefonu ani pisma że przedłużyli czas wypłaty.

Opublikowano
2 godziny temu, marek28366 napisał:

ja też mam poprawki z ostatniego naboru, Pan co ma mój wniosek w arimr mówił że maja do końca listopada zakończyć weryfikację ale prawdopodobnie ze względu na COVID się przeciągnie. Pewnie decyzja w Styczniu patrząc na doświadczenia znajomych

Opublikowano

Ja byłem wzywany do poprawki złożyłem ją 5 tygodni temu od tamtej pory żadnych decyzji,wczoraj zadzwoniłem do Pani z agencji co się zajmuje moim wnioskiem co dalej to powiedziała ze być czekać cierpliwie bo maja urwanie głowy a terminy ich gonią i czekać bo będę jeszcze wzywany 

Opublikowano
3 godziny temu, marek28366 napisał:

Najwcześniej grudzień a najprędzej styczeń. Do końca listopada mają obowiązek wysłać wezwania. 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

@many12 kiedy się rozliczasz bo ja już w Poniedziałek wysyłam papiery do rozliczenia .

Znaczy się wysłałeś wniosek o II Ratę. Zazdraszczam  szybkiej decyzji.  Mam jeszcze trochę czasu - trzy latka minie 14 kwietnia następnego roku. Dopiero 13 w piątek wysłałem do  OR pismo być może z  ostatnią  zmianą  w biznesplanie. To będzie czwarta zmiana w karierze tego projektu - tym razem zrezygnowałem z czwartego szkolenia z powodu  Covina. bo  ODR-y nie organizują szkoleń. Zrobiłem też parę roszad w Tabeli 21 Planowane zakupu obrotowych środków produkcji. Po podsumowaniu faktur pasz treściwych i mineralnych okazało się, że do tych opasów będę dopłacał. Na razie nie sprzedaję bo potrzebny makaron pod marchew. Jak przyjdzie odpowiedz to od razu  wysyłam Wniosek II.

• Like 1
Opublikowano

Hm... Jak mam na pisać.

Zgodnie z wytycznymi z CE do końca listopada mają obowiązek wysłać wezwania. Zgadzam że większość już wysłana. Terminy są już znane od kiedy mają iść decyzję. 

Myślę że precyzyjnie się wyraziłem.

Opublikowano

roberto555 taki fachman a takie glupoty gada? juz drugi raz bajki opowiadasz w przeciagu dwoch tygodni bo raz cie juz kolega zlapal na gadaniu glupot

150 dni od zakonczenia naboru jest na ogloszenie listy , a nie wyslanie poprawek. Dlatego oddzialy mowia o tym i spiesza sie z konczeniem poprawek

• Like 1
Opublikowano

Jesteśmy na forum. Każdy ma.prawo wyrażać swoje myśli, tak samo jak i ty masa24.  Każdy ma prawo pytać czy prosić o pomoc. Coz jak kolega (nie mam ciebie na myśli) źle zrobił to do mnie non stop pisał. Takie mają wytyczne . Tak samo jedni dodają przepis z covidem że masz 60 dni odniesienie się do wezwania i poprawienie. a inni nie dodają odczekaja tydzień jak wyślą wezwanie i dzwonią i chcą żeby im poprawić. A jeszcze inni dzwonią (bez wysylania wezwania) wskazują co poprawić.

Opublikowano

Ja tez zlozylem (znaczy sie gosc co robi wnioski ale wszystkie dokumenty mu dalem) wniosek o druga rate, czyli teraz nam czekac na jakas decyzje czy jak?!?

Opublikowano
13 godzin temu, masa24 napisał:

niektore oddzialy mowia o liscie okolo 27 listopada ktora ma sie pojawic na stronie

Pani która prowadzi mój wniosek powiedziała że po 27.11 będzie lista rankingowa

Opublikowano
2 godziny temu, dawid12 napisał:

Dostałem poprawki i muszę dodać oferty maszyn. Czy jeśli dam oferty od dilera to muszę od niego kupić czy mogę u jakiegoś innego?

Oferta od danego dealera nie zobowiązuje ciebie do kupna od niego sprzętu. Mamy wolny rynek i możesz kupić od innego dealera. 

Opublikowano

@masa24  

Jak ty lub ktoś inny będzie miał kontakt  osobą/osobami zajmująca RMG niech zapyta się o daty i etapy obsługi wniosków RMG z naboru 2020(jakie dostali od przełożonych).

--Zaleca się zakończenie oceny formalnej (kontroli kompletności) wniosków do 27.11.2020

------ wysłanie wezwanie spełnia to kryterium, wiadomo, że jak jest korekta na wezwanie w tym terminie to lepiej dla pracownika

--- formalne( np.,brak podpisów;  brak załączników)

--Lista rankingowa po tym terminie

--zakończyć weryfikację merytoryczną wniosków o przyznanie pomocy do 20.12.2020

--zakończyć wydawanie decyzji do dnia 26.01.2021

Opublikowano

Spokojnie. Za okolo tydzien sie wyjasni. Z tego co obserwuje to starasz sie robic z siebie osobe wtajemniczona w pewne sprawy, rzucasz jakimis smiesznymi pojeciami w temacie o doplatach a co do czego nic nie wnosisz

Opublikowano

Ja jestem spokojny. To że nie znasz słownictwa śmiesznego jak to sam nazwałeś, to już nie mój problem. Nie każdy musi znać. Nikt nie wymaga takiej  znajomości od nikogo.Mało tego.Nie ma na świecie człowieka co by miał wiedzę z każdej dziedziny. Dobrze o tym wiesz. 

Daty są z października. 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, masa24 napisał:

Oj roberto roberto. Wezwania juz dawno wyslane. Kazdy oddzial spreza sie zeby na dniach zamnac temat

45 minut temu, masa24 napisał:

Spokojnie. Za okolo tydzien sie wyjasni. Z tego co obserwuje to starasz sie robic z siebie osobe wtajemniczona w pewne sprawy, rzucasz jakimis smiesznymi pojeciami w temacie o doplatach a co do czego nic nie wnosisz

25 minut temu, robert55555 napisał:

Ja jestem spokojny. To że nie znasz słownictwa śmiesznego jak to sam nazwałeś, to już nie mój problem. Nie każdy musi znać. Nikt nie wymaga takiej  znajomości od nikogo.Mało tego.Nie ma na świecie człowieka co by miał wiedzę z każdej dziedziny. Dobrze o tym wiesz. 

Daty są z października. 

Stare z was chłopy a zachowujcie się jak rozkapryszone dzieci. Nie ładnie. Obaj macie wiedze. Wiedza to nie wszystko.Miałam was obu za kulturalnych mężczyzn. Czytając wasze wypowiedzi, stwierdzilam że brak wam ogłady. Forum ma pomagać rolnikom a nie być forum prywatnych wojenek. To się tyczy nie tylko was. Jestem młodą kobietą ale mam więcej taktu niż wy obaj razem wzięci. 

Edytowane przez rolniczkaa1
  • Like 2
Opublikowano

W biznezplanie mam zakup pola i chciałem kupić w gminie gdzie skąd pochodzi moja żona (ona ma tam swoje grunty orne) i teraz zgodnie z ustawą o obrocie ja chyba nie mogę kupić tylko albo żona albo wspólnie i czy agencja rozliczy mi zakup jak w akcie notarialnym będę ja i żona? Gospodarstwa obecnie mamy jedno wspólne.