Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, sobczakkatarzyna napisał:

Masz udowodnić, że w roku docelowym Twoja dochodowość wzrosła powyżej 10 tys. euro (i ponad 20% w stosunku do roku wyjściowego). I ten wzrost musisz utrzymać do dnia upływu 5 lat od dnia wypłaty pierwszej raty. 

Nie 5 lat tylko utrzymać 2 lata bo przez pierwsze dwa  lata nie musisz mieć tych zasiewów jeszcze , dokładnie to na 3 roku  zasiewy nasadzenia itp do rozliczenia i następnie utrzymujemy 2 lat i koniec cenzury .

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Nie 5 lat tylko utrzymać 2 lata bo przez pierwsze dwa  lata nie musisz mieć tych zasiewów jeszcze , dokładnie to na 3 roku  zasiewy nasadzenia itp do rozliczenia i następnie utrzymujemy 2 lat i koniec cenzury .

Przeczytaj dokładnie co napisałam. Masz utrzymać do dnia upływu 5 lat od wypłaty pierwszej raty. Czy to będzie 2 lata, czy 4, czy jeszcze inaczej, to zależy który rok będzie rokiem docelowym. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sobczakkatarzyna napisał:

Masz udowodnić, że w roku docelowym Twoja dochodowość wzrosła powyżej 10 tys. euro (i ponad 20% w stosunku do roku wyjściowego). I ten wzrost musisz utrzymać do dnia upływu 5 lat od dnia wypłaty pierwszej raty. 

A rok docelowy to który?

Opublikowano
48 minut temu, galan99 napisał:

Tak dokładnie mowa o 3 latach realizacji inwestycji a ze ktoś może i 1 roku zrobić to będzie trzymał 4 lata wzrost .

Czyli lepiej dojść wartości ekonomicznej powyżej 10 jak najpóźniej to później krótko trzeba będzie ja utrzymać.?

Opublikowano
11 minut temu, freetaxi napisał:

Okres docelowy to maksymalnie 3 lata od wypłaty pierwszej raty pomocy. 

Czyli w 3 roku od wypłaty l raty osiągnąć ponad 10 i zostanie 2 lata utrzymywać ta wartość ?

• Like 1
Opublikowano

Niech właściciel wypowie na piśmie umowę dzierżawy i wujek nie może w tej sytuacji składać wniosku o dopłaty na te grunty. W przypadku wezwania do wyjaśnień przedstawiamy takie wypowiedzenie i po sprawie. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, freetaxi napisał:

Wielkość ekonomiczna będzie liczona z Twojej produkcji. Bydło brata nie ma tu nic do tego.

tak wiem,tylko bydło było przepisane na początku roku, i czy nie uznają ,że stworzyłem sztuczne warunki?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez yacenty
      Proszę wszelkie pytania zadawać w tym wątku - poprzedni zamknąłem z powodu olbrzymiej ilości danych w nim zawartych (ponad 300stron informacji)
      Kontynuacja tematu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/6711-w-sprawie-prow/
    • Przez SuperRolnik1
      Witam,mam zamiar skorzystać z modernizacji gospodarstw rolnych z nowego PROW-u.Wybór padł na 2 marki: New Holland TD5.95 lub ZETOR Proxima 100 Power.Cena obu traktorów podobna.Dodam,że oba będą w bogatszym wyposażeniu oraz będą pracować z ładowaczem czołowym.Proszę o radę.
    • Przez Farmer19900
      Witam Was

Jestem w trakcie przebudowy chlewni  (100m2) na przechowalnię. Wysokość od posadzki do stropu wynosi 2,5m . Chcąc ułożyć 3 skrzyniopalety( 80cm lub 90cm) zostałem zmuszony do potrzaskania posadzki oraz wkopania się w grunt. I teraz moje pytanie, ile muszę zostawić luzu "na oddychanie"  pomiędzy skrzyniopaletą, stropem?  Czy 50-60 cm wystarczy?
      Budynek nie jest wentylowany mechanicznie, umieszczone są dwa wentylatory na dachu.
      W przechowalni mam zamiar składować głównie pietruszkę.

Drugie moje pytane: otóż, czy w jednej przechowalni rozsądne będzie składowanie jednocześnie pietruszki i cebuli ? Czy rośliny te nie będą negatywnie na siebie wpływały ?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    • Przez RolPro10
      Witam!
      Moja rodzina prowadzi małe gospodarstwo rolne od "dziada pradziada". Areał łąk 10 ha i 6 ha lasów. Hodujemy bydło mięsne (głównie byki i jałówki) oraz mamy 5 krów (wszystkiego obecnie 12 sztuk). Pola w moich okolicach są najgorsze! SKAŁA ! Nie siejemy żadnego zboża ani nic nie sadzimy (plony są MARNE). Mamy same łąki i pastwiska. Obora jest z lat 70.(pomieści 12 sztuk bydła). Tata chce przepisać gospodarstwo na mnie. Mam plany związane z nim. Chciałbym postawić większą oborę (35 sztuk bydła mlecznego) i 18 mięsnego , chciałbym kupić większy ciągnik i maszyny lepsze no i pola dokupić. Nie wiem czy to ma sens przy takim ukształtowaniu powierzchni i klasie gleby? Co o tym myślicie warto modernizować gospodarstwo? Przyniesie mi to jakieś zyski? Nie chciałbym oczywiście nabrać pożyczek a później nie mieć z czego spłacić. Wiecie o co chodzi?  
  • Dodaj nową pozycję...
v