Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeżeli złożę wniosek na budowę hali to czy muszę mieć już pozwolenie czy mogę to załatwić jak już będę miał pewność że dostane pieniądze? 

Opublikowano
2 godziny temu, many12 napisał:

Nareszcie   warszawskie gryzipiórki w czternastym  dniu roboczym po otrzymaniu mojego wniosku z Elizówki przelali moją mamonę na moje konto. Wykonałem  już szereg inwestycji  z zakupem  dwóch maszyn w m. grudniu, oraz wstawieniem drzwi i okien w remontowanym budynku na mieszkanko dla stada podstawowego bazując na własnej gotówce. wróciłem właśnie  z miasta gdzie zamawiałem belki stropowe  tz. "nadproża nad drzwiami, siadam z piwem  przy komputerze a tu słyszę sygnał w komórce:  czytam - od PROW ARiMR - wolne srodki 48 000. Tak trzymać - teraz dopiero mam plana co robić?

Gratulacje 

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Iwona1 napisał:

Gratulacje !!! Chociaż troszkę wcześniej pisałeś że 23 lutego poszedł wniosek do płatności , to nie wiem jak liczysz że 14 dzień Ci wychodzi .... Ale tak czy inaczej GRATULACJE !!!

Iwona liczyłem tylko dni robocze urzędasów bez sobót i niedziel i wyszła mi taka średnia ?

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Dawidos01 napisał:

Kolego jak bylem w KONINIE w agencji to na tablicy informacyjnej bylo ze w kwietniu ma ruszyc nowy nabor

Dzięki za info.

Opublikowano
4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

gratuluje wszystkim

Jak to miło otrzymywać gratulacje, że się coś osiągnęło. Zgadza się - nie było łatwo. Otrzymanie tej puli   finansowej kosztowało mnie jak i może każdego z nas trochę determinacji. Na początku człowiek nie wiedział jak ten temat ugryźć. Też miałem problemy z otworzeniem pliku biznes planu w Exselu.  Dla tych co mają plany i zaufanie do możliwości swoich i otoczenia nie ma niemożliwych granic do przekroczenia. Najważniejsza jest decyzja i plan działania. Szkoda, ze dopiero w styczniu odkryłem forum RMG bo ta niewiedza  kosztowała mnie być morze szereg własnych błędów w realizacji w/w projektu.  Jest to bank różnych ciekawych informacji w temacie. Miałem jednak to szczęście, iż na etapie sprawdzania wniosku przemiła pani z regionu umożliwiła mi mailowe  poprawianie błędów  w bp. które nie ustrzegły być morze każdego z nas. Życzę cierpliwości?

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Iwona liczyłem tylko dni robocze urzędasów bez sobót i niedziel i wyszła mi taka średnia ?

Gratulacje many12!Wiosna idzie więc do dzieła:14_relaxed:

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 14.03.2018 o 19:33, GRZES1545 napisał:

I powoli kasa się kończy, maszyny wszystkie już mam, został tylko dach do zrobienia.

Za wszystkich czekających na kasę trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypłacili  bo wiem jak to jest czekać i co dzień wyglądać przelewu.

Mi też już się kasa kończy ,ale oko cieszą nowe rzeczy .Teraz czekam na pogodę i będziemy sadzić sadzonki :) GRZES1545 może złożymy wnioski o płatność jeszcze raz jak tam taki burdel mają to może się uda :) Zerkam codziennie z nadzieją ,że reszta oczekujących napisze,że już kasa jest .Oby szybko się takie wpisy pojawiły trzymam kciuki :)

• Like 4
Opublikowano
6 godzin temu, rafals2 napisał:

Czy jeżeli złożę wniosek na budowę hali to czy muszę mieć już pozwolenie czy mogę to załatwić jak już będę miał pewność że dostane pieniądze? 

Hali, ąle do czego?. Na dyskotekę czy do hodowli stada podstawowego  np. bydła mięsnego? Inwestycja powinna być powiązana biznesowo z produkcją zwierzęcą ewentualnie roślinną. Jest zasada zaszokować gryzipiórka swoim biznes planem. Im więcej dostarczasz mu  rysunków  swojej inwestycji tym bardziej go szokujesz?

Podstawa:

Primo: Rysunek sytuacyjny na mapce geodezyjnej gdzie uwidaczniasz swoją inwestycję na tle innych budynków w gospodarstwie z opisem.

Sekundo: Rysunek inwestycji w rzucie pionowym, poziomym i w przekroju.

Tercio:  do tego amoku dodajesz kopię pozwolenia na budowę danej inwestycji a całkowitym  hitem dla urzędasa będzie jak załączysz  orginał informacji ze Starostwa " iż tutejszy  organ nie znalazł podstaw do wniesienia sprzeciwu dotyczącego realizacji ww. zamierzenia budowlanego". Nie zapomni też dołączyć kosztorysu danej inwestycji wykonanego przez  gryzipiórka z uprawnieniami budowlanymi.

Opublikowano
2 godziny temu, aga1985 napisał:

Mi też już się kasa kończy ,ale oko cieszą nowe rzeczy .Teraz czekam na pogodę i będziemy sadzić sadzonki :) GRZES1545 może złożymy wnioski o płatność jeszcze raz jak tam taki burdel mają to może się uda :) Zerkam codziennie z nadzieją ,że reszta oczekujących napisze,że już kasa jest .Oby szybko się takie wpisy pojawiły trzymam kciuki :)

Aga to nie głupi pomysł:ph34r: równie szybko bym wydał i miał gdzie zainwestować jak  poprzednie 60k...

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Aga to nie głupi pomysł:ph34r: równie szybko bym wydał i miał gdzie zainwestować jak  poprzednie 60k...

A kto by nie miał...

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, many12 napisał:

Hali, ąle do czego?. Na dyskotekę czy do hodowli stada podstawowego  np. bydła mięsnego? Inwestycja powinna być powiązana biznesowo z produkcją zwierzęcą ewentualnie roślinną. Jest zasada zaszokować gryzipiórka swoim biznes planem. Im więcej dostarczasz mu  rysunków  swojej inwestycji tym bardziej go szokujesz?

Podstawa:

Primo: Rysunek sytuacyjny na mapce geodezyjnej gdzie uwidaczniasz swoją inwestycję na tle innych budynków w gospodarstwie z opisem.

Sekundo: Rysunek inwestycji w rzucie pionowym, poziomym i w przekroju.

Tercio:  do tego amoku dodajesz kopię pozwolenia na budowę danej inwestycji a całkowitym  hitem dla urzędasa będzie jak załączysz  orginał informacji ze Starostwa " iż tutejszy  organ nie znalazł podstaw do wniesienia sprzeciwu dotyczącego realizacji ww. zamierzenia budowlanego". Nie zapomni też dołączyć kosztorysu danej inwestycji wykonanego przez  gryzipiórka z uprawnieniami budowlanymi.

Hala ma słuzyc jako magazyn na zboże i garaż dla maszyn. Czyli wszystkie papiery muszę załatwić wcześniej? 

Opublikowano

Hej mam takie pytanie na program Modernizacja małych gospodarstw rolnych wielkość SO z którego roku jest obliczania czy z ubiegłego roku czy bieżącego roku??