Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, many12 napisał:

Niestety ilość oryginalnych faktur musi się zgadzać z wpisem do książki ewidencji wpływów i wydatków. Pytanie brzmi; czy masz te wpisy faktur do "Księgi........................parafowane swoim podpisem z załączoną datą - bo w moim przypadku  zarządano  tego w monicie poprawki?

No Jutro Będę U Nich I Zapytam czy Trzeba Ale moze I masz Rację bo nigdy nie podpisuje Fv. ale to wypatrzyla waw czy lbn?

Opublikowano
17 minut temu, filip19 napisał:

do poprzedniego pytania. Województwo Lubelskie. Niektórych to pewnie zaskoczy ale do dnia dzisiejszego nie miałem żadnej kontroli. Poprawki skladalem tylko w sprawie konta, było podane inne niż do dopłat i musiało być zaświadczenie z banku dowiezione. Od wysłania wniosku o płatność do warszawy minęło dokładnie 3 tygodnie. A co ciekawe akurat wczoraj udalo mi sie dodzwonic do warszawy a oni mowia ze platnosc jest zaplanowana wlasnie na ten dzien i żeby sprawdzic jutro konto. A doszlo wczoraj wieczorem :)

Dla mnie to zrozumiałe  jesteś z W-arszawskiego  - napisz w czym się rozwijasz?

5 minut temu, wisnia-88-17 napisał:

No Jutro Będę U Nich I Zapytam czy Trzeba Ale moze I masz Rację bo nigdy nie podpisuje Fv. ale to wypatrzyla waw czy lbn?

Trochę się nie rozumiemy. W moim przypadku Elizówka zażyczyła sobie mojego podpisu w "Księdze  przychodów i......poniżej wpisanych faktur.  Proszę  nie mylić z podpisem na fakturach ?

Opublikowano
Dnia 25.02.2018 o 10:49, many12 napisał:

Zgadza  się i masz jeszcze punkty -- 2 punkty za podleganie ubezpieczeniu w pełnym zakresie jako rolnik lub małżonek nieprzerwanie co najmniej 12 miesięcy i nieprowadzenie w tym czasie innej działalności gospodarczej niż rolnicza.  Rolnik musi podlegać ubezpieczeniu KRUS co najmniej 2 miesięcy poprzedzających miesiąc składania wniosku o przyznanie pomocy. Jeżeli jesteś na chorobowym to cały czas  jesteś ubezpieczony w KRUS bo płacisz wcześniej na to kasiorkę. Jak planujesz w bp w roku docelowym zakup hektarów to to jest środek trwały i na to przeznaczasz minimum 48 patoli a możesz całość. Tylko przemyśl co na tych ha zasiejesz żeby osiągnąć  10 tys € wartości gospodarstwa  +20 %. Za wzrost wielkości ekonomicznej gospodarstwa w przedziale 12-16 tys. euro będzie 2 a nie 1 pkt.  Działki sobie sprzedasz po zakończeniu okresu trwania projektu czyli po upływie  5 lat od chwili otrzymania pierwszej płatności na konto. Nie dziękuj?

Dzięki serdeczne!

No ja chyba podzielę tą działkę np 85 ary kupię za kase z dofinansowania i to już zostanie a 25ary co uszczknę z tej działki to już kupię za swoje i tam może sie uda postawić jakis mały domeczek. tyle że to jest teraz działka rolnicza aczkoliewk graniczy z zbudowaniami miedzy innymi moich rodziców.

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

Galan a tak na rozlużnienie pośladów  to powiedz mi czy ta chatka na twoim profilu to tam mieszkasz czy wynajmujesz agroturystycznie  bo chętnie bym zaklepał sobie parę nocek w takim pensjonaciku ,trzeba wracać do korzeni ;-)

Chatka za***ista , szkoda że tylko z gogle z podlaskiego ściągnięta , większość wstawia traktory i typ , a ja chatę kto bogatemu zabroni .

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, wisnia-88-17 napisał:

Musisz tylko podpisać każdą kartę przychodów i rozchodów. Też jeździłem z taką pierdułą do poprawy

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Chatka za***ista , szkoda że tylko z gogle z podlaskiego ściągnięta , większość wstawia traktory i typ , a ja chatę kto bogatemu zabroni .

Uwielbiam takie chatki. Kiedyś jeszcze z ojcem rozebraliśmy niepotrzebnie po dziadach  i zbudowaliśmy magazyn na zborze.  Teraz magazyn mam inny ale bale z tej chatki ciągle  przechowuję. Co za słoje , co za szpunt i  design jak się takiego bala obrobi. Nawet w hrabiowskich lasach nie mam takiego.

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

szkoda bo bym przyjechał  na urlop,Ty już kase masz to byś coś postawił;-))))))

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W piatek wyslalem fakture ktora bedzie dolaczana  do tych srodkow obrotowych dzis przed 15 telefon z Poznania ze taka faktura wystarczy  tylko ze trzeba ja poprawic i za ptwierdzeniem agenci odeslac  a bad jest taki ze na fajtuze jest miejscowosc kod pocztowy a niema gminy koles powiedzial ze by to przeszlo ale w razie kontroli mogli by sie czepic dobrze ze zadzwonil a nie wyslal pisma w niedziele bedzie  90 dni 

Edytowane przez Dawidos01
Opublikowano

Wczoraj  prowadząca nasz wniosek  powiedziała ze wysłała juz do Warszawy a pieniędzy można spodziewać się za tydzień półtora pożyjemy zobaczymy ;) woj lubelskie 

• Like 1
Opublikowano

Ja poszedłem na łatwiznę bo złożyłem wniosek i zadeklarowalem powiekszenie gospodarstwa. Takze kase mam na uzywane graty. A pznajomosci sie zalatwi 2 ha ;)

Opublikowano
10 godzin temu, filip19 napisał:

Ja poszedłem na łatwiznę bo złożyłem wniosek i zadeklarowalem powiekszenie gospodarstwa. Takze kase mam na uzywane graty. A pznajomosci sie zalatwi 2 ha ;)

Ale musiałeś podać numer działki jaką będziesz kupował i powierzchnię i od kogo , nie wymagali tego ?

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Ale musiałeś podać numer działki jaką będziesz kupował i powierzchnię i od kogo , nie wymagali tego ?

Galan podał wszystkie dane wziął od rodziny pole za 5tyś wpisał w akcie że 60tyś i poszło.

• Like 2
Opublikowano

Do zainteresowanych . Dziś pozwoliłam sobie zadzwonić do Warszawy żeby już nie snuć domysłów o te 90 dni. I naprawdę bardzo miły Pan powiedział ,że oczywiście jest na to 90 dni ale jeśli biuro regionalne wysyła im zlecenie płatności dzień przed upływem tego terminu no to niestety będzie opóźnienie , gdyż to musi i w Warszawie 2 do 3 tyg. też odleżeć . I jedyne co można zrobić to ...... Czekać ... 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, Iwona1 napisał:

Do zainteresowanych . Dziś pozwoliłam sobie zadzwonić do Warszawy żeby już nie snuć domysłów o te 90 dni. I naprawdę bardzo miły Pan powiedział ,że oczywiście jest na to 90 dni ale jeśli biuro regionalne wysyła im zlecenie płatności dzień przed upływem tego terminu no to niestety będzie opóźnienie , gdyż to musi i w Warszawie 2 do 3 tyg. też odleżeć . I jedyne co można zrobić to ...... Czekać ... 

widzę jesteś mocno zdesperowana tym czekaniem

Opublikowano

Zdesperowana ..to za dużo powiedziane ,po prostu lubię wiedzieć na czym stoję a druga sprawa szlak mnie trafia widząc jak podchodzą do sprawy . Jedni po 1,5 czy 2 miesiącach inni 3 miesiące mija i dalej nic ..... Nie rozumiem z niższej półki jesteśmy czy jak ???

• Like 4
Opublikowano

Święta prada oni robią co chcą a ty człowieku dnia się spóźnić nie możesz.Mało tego trzeba 90 dni przed końcem terminu z bp się rozliczać

A może wpisy na forum czytają i za karę że się po nich tak jedzie wysyłają w ostatnim dniu do płatności

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co agencja to interpretacja,co pracownik to urlop albo zwolnienie ;-)

Opublikowano

Pytanie do dobrze zorientowanych .Jak sie robi zmiany w bp. i założy wniosek o zmianę ,a Agencji wyjdzie że po zmianie będzie za mało punktów to jak rozumiem odrzucają taką zmianę ? Bo chyba nie kończy sie to cofnięciem decyzji?