Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo kolego jest taka sprawa ze do tylu nie masz polbiegow :/ jest do tylu ciagle tak jak by 2 polbieg. Zebys robil na 2 biegu i 1 polbiegu, to jak dajesz w tyl to i tak masz 2 bieg i 2 polbieg. Do tylu zawsze na kazdym biegu jest tylko "drugi" polbieg!!! :)

Opublikowano

No tak zgadza sie to przy kierownicy włączam wsteczny i po prawej stronie sa biegi w jednej wajsze 4 biegi w drugiej 1 zakres i 2 zakres i przełączeniu na 2 zakres i nieraz cofa nawet na 4 a jak przełączeniu na pierwszy zakres cofa tylko na 1 przełączeniu na 2 potem 3 i wyskakuje i w skrzyni wyje i nie wiem co może być pytałem sie znajomego on mówi ze trzeba skrzynie skalibrowac drugi mówi olej do wymiany następny ze elektrozawory i spróbuje tu zapytać jeszcze

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Co Ci tam wyje w skrzyni ja mam też 155.54 96r i jedynie dwójka raz na kiedyś zgrzytnie a mam 500mtg zrobione od zakupu. Olej i filtry wymień to będziesz wiedział czy masz jakieś opiłki metalowe w skrzyni :)

Opublikowano

Wymieniłem olej i filtry i były opilki na magnesie z kawałkami metalu jak z łożyska ale jak jadę do przodu to nie wyje cicho chodzi a jak bieg nieraz wyrzuci i wtedy wyje pytałem sie i mówili ze tak może być jak elektrozawor ciśnienia nie utrzymuje i muszę je jeszcze sprawdzic

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A może tryby w skrzyni są zużyte lub łożysko :)

Opublikowano

No szukam kolego narazie w tych elektrozaworach widzę kolego ze w zainteresowaniach sa motocykle u kolegi i może ma kolega namiary jakieś na jakiś skład albo kogoś kto ściąga na czesci motocykle bo poszukuje do kawy silnik En 450 to samo prawie co Ltd 454

Opublikowano

Koledzy jest jakas renowka z silnikiem John deera i skrzynia biegow z massey fergusona co to za jakiś składak bo kolega ma szuka i koleś ma taka renowke skladaka z Francji przeprowadzona wychodziły takie wogole pozdrawiam

Opublikowano

I jak chodzą te skrzynie bo jeśli chodź o te dynashift itd w fergusonach to mnie to odrzuca miałem już 2 przyczyny ze skrzynia i więcej nie chce a w reno jak sie sprawują jakie opinie sa

Opublikowano

I jak chodzą te skrzynie bo jeśli chodź o te dynashift itd w fergusonach to mnie to odrzuca miałem już 2 przyczyny ze skrzynia i więcej nie chce a w reno jak sie sprawują jakie opinie sa

Też mam renówkę. Ogólnie nie narzekam za bardzo ;).

Ale znam człowieka, który dorabia różne części do traktorów i najwięcej zleceń ma właśnie na synchronizatory do skrzyń biegów większych renówek i większych zetorów. Ogólnie wygląda to tak jakby skrzynie były za słabe względem silników renówek. Zleceń ma sporo.

Opublikowano

Synchronizator to jeszcze nie cala skrzynia. Po prostu przychodzą do Polski ciągniki które już trochę popracowały. Synchronizator się naturalnie wyciera podczas zmian biegów. Po prostu biegów jest dużo to ludzie wachlują dźwignią zmiany biegów. :D

Opublikowano

Może i tak, ale do Polski sprowadzają nie tylko Renówki ;), a do Renówek dorabia najczęściej, a żeby wymienić synchronizator jednak trzeba się dobrać do skrzyni.

Opublikowano

dzieki wielkie, poszukuje jeszcze paska do napędu sprężarki klimatyzacji, zakładał ktoś z was bo się przymierzam i na moje oko trzeba wykręcać chłodnicę czy się myle?

Opublikowano

Panowie pomocy, podziało się smarowanie silnika, do trzeciego cylindra jest wszystko ok a już wydechowy na 4 cylindrze 5 i 6 cylinder ma sucho. Gdzie szukać problemu?