Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

przed pompa to jest ten poziomy na przewodzie wychodzącym ze skrzyni do pompy, to on chyba z siatki jest tez jutro będę odkręcał i albo wydmucham sprężarka albo kupie nowy jak znajdę pasujący

Edytowane przez Ksawery
Opublikowano

Ja nie spuszczałem.

Kto wie dlaczego na wyświetlaczu obroty silnika falują? Od 1200 do 1800 obr/min na wolnych skaczą jak szalone liczby : 700 - 1000 ( chodzi tylko o obroty pokazywane na wyświetlaczu )

Opublikowano (edytowane)

jak jest zwykły obrotomierz to na pewno jest z alternatora, a w elektronicznym to być może tak samo i tak jak mówisz, że coś z alternatorem

Edytowane przez Ksawery
Opublikowano

Panowie a u mnie teraz wystąpił problem z podnosnikiem, a mianowicie szarpie nawet pustymi ramionami, dopiero przy ustawieniu dźwigni od wysokości podnoszenia (ta dłuższa) na pozycję 9 i więcej przestaje szarpać. Problem występuje na zimnym jak i na rozgrzanym silniku

Panowie a u mnie teraz wystąpił problem z podnosnikiem, a mianowicie szarpie nawet pustymi ramionami, dopiero przy ustawieniu dźwigni od wysokości podnoszenia (ta dłuższa) na pozycję 9 i więcej przestaje szarpać. Problem występuje na zimnym jak i na rozgrzanym silniku

Opublikowano

to juz jak kazdy sie chwali jakimis problemami to i ja sie pochwale bo tez mam malutki :) a mianowicie odkąd orka idzie pługiem obrotowym to mam a raczej mialem problem na początku z vario w kvernelandzie moim bo jak mialem rozłozony powyzej 235cm to nie chciał sie liniowac i wracał sie silownik w miejsce pamieci... tylko musiałem na początku delikatnie dzwignią pociągac a jak juz było około 220cm to juz dzwignie do konca i sie skladał... obracał.... no i rozkładał bez problemu. Dokupiłem olej dolałem troche... było to samo znow... dopiero problem ustapił jak dolałem oleju wiecej ale juz jest około 2cm ponad MAX na bagnecie i nie wiem czy to w czyms nie przeszkadza??? Ciagnik zadnych problemów z niczym nie ma a obracanie sie poprawiło bo od razu dzwignie daje do konca i jest git nawet przy maxymalnej szerokosci 255 cm :)

Opublikowano

No a ja nie mogę zlokalizować problemu, dzwonilem do gościa od którego kupilem ciągnik i on uważa ze to może być problem z elektronika bo on wymieniał pompę a nie resetowal sterowania a może trzeba to zrobić ale u niego takich problemów nie było a mi się wydaje ze to problem mechaniczny albo gdzies jest jakiś zawór o którego istnieniu nie wiem

Opublikowano

sluchajcie wiecie gdzie sie znajduje czujnik od hamulca ręcznego który zapala kontrolke, jak kupiłem ciągnik to działała kontrolka jak np. zaciagniety był ręczny i wrzuciło się bieg to się świeciła i piszczało a ostatnio przestało to działać, pozdrawiam

Opublikowano

Mógłby ktoś zrobić zdjęcie bo w mojej chyba ktos stwierdził ze nie potrzebny bo go nie ma,sa tylko przewody i jak jeden zwarłem z masa pojawiła sie kontrolka:)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Gdzie można dostać wkłady filtra powietrza do Renault 155.54 :)

Opublikowano (edytowane)
@Szagi dalej potrzebne zdjecie?

tak,muszę dorobić mocowanie bo ktoś stwierdził ze nie potrzebne!

Macie może informacje gdzie można kopic kilka drobiazgów z używki do 155.54 tz?

Co do oleju który można użyć myślę ze ten jest bardzo dobry i przy tym nie drogi

http://www.totalpolska.pl/Lub/LubPoland.nsf/VS_OPM/9218F6840C0334FDC1257A26007D0C5E?OpenDocument

Edytowane przez Szagi
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Co może być powodem zgrzytającego drugiego biegu w renault 155.54 96rok

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Tak tylko 2 i trochę rewers działa z opóźnieniem załączy i puści