Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jesteś jednym z tych: Co dzień pod figurum a...... ..... ... ...... 😞

Opublikowano

Jak ktoś chce pracować , to dzień tygodnia nie ma znaczenia . Choć znam takich którym to przeszkadza i nie są to ludzie z reguły myślący w tym temacie samodzielnie.

Opublikowano

😯🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

1 minutę temu, staszek131415 napisał:

no to będziesz miał sprawę w sądzie

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Czyli jesteś jednym z tych: Co dzień pod figurum a...... ..... ... ...... 😞

Nie po prostu potrafię sobie zorganizować pracę by nie ryć w polu jak idiota i nie płakać że susza a pszenica nie jest po 1000zł

Opublikowano
44 minuty temu, peugeot napisał:

Z drugiej strony, osoby które źle patrzą na innych pracujących w ich święta , narzucają bezprawnie im własne zwyczje .

z drugiej  strony  ci którzy  pracują   w święta  przeszkadzają  tym którzy  świętują     czy nie mogę  uszanować  innych.  A  wiesz  może  dlaczego  ci którzy  cały  rok  mają  gdzieś  niedziele święta  katolickie  obchodzą  Boże  Narodzenie  ??? 

8 minut temu, PRIMO napisał:

@staszek131415 a co ma policja do pracy w polu? 

Tylko ofermy życiowe zastawiają się wiarą i religią. 

znam  podobną  do ciebie  osobę  kilka  lat  temu  podobnie  mówił  ba  nawet   wyzywał  że  15  sierpnia  to  święto  wypadło w czwartek  i nie mógł  handlować   swoimi badylami.  Minęły  lata   urodziła  mu  się  córka    zachorowała na  białaczkę   bodajże  to  w pierwszej  ławce  siedział  co  niedziela w kościele    do Częstochowy  latał się  modlić  taki  hihot  losu

Chcesz  to  sobie rób  w święto  czy  niedziele  twój  problem  ale nie przeszkadzaj  innym.

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Nie po prostu potrafię sobie zorganizować pracę by nie ryć w polu jak idiota i nie płakać że susza a pszenica nie jest po 1000zł

W tym zawodzie decyduje pogoda a niejakieś religijne zabobony. 

10 minut temu, Kujawy1990 napisał:

z drugiej  strony  ci którzy  pracują   w święta  przeszkadzają  tym którzy  świętują     czy nie mogę  uszanować  innych.  A  wiesz  może  dlaczego  ci którzy  cały  rok  mają  gdzieś  niedziele święta  katolickie  obchodzą  Boże  Narodzenie  ??? 

znam  podobną  do ciebie  osobę  kilka  lat  temu  podobnie  mówił  ba  nawet   wyzywał  że  15  sierpnia  to  święto  wypadło w czwartek  i nie mógł  handlować   swoimi badylami.  Minęły  lata   urodziła  mu  się  córka    zachorowała na  białaczkę   bodajże  to  w pierwszej  ławce  siedział  co  niedziela w kościele    do Częstochowy  latał się  modlić  taki  hihot  losu

Chcesz  to  sobie rób  w święto  czy  niedziele  twój  problem  ale nie przeszkadzaj  innym.

A jak mieszczuchy przyjadą na wieś i smrodzą tym grillem i w dodatku drą zapijaczone ryje grubo po północy? 

Opublikowano

Serio pisze, pod wykroczenie praca na polu nie podchodzi bo przewidywalną sprawą jest że na polu będą pracować ciągniki itp. które swą praca hałasują. Co innego w nocy grać na trąbce. Każdy ma swoje zdanie jedni dziś odpoczywają lub świętują z racji wiary lub po prostu trzeba odpocząć inni zaś pracują bo się nie wyrabiają, nie wierzą lub robią komuś po złości tyle w temacie i nie wiem nad czym tu debatować

• Like 1
Opublikowano

Słusznie . Najgorsze właśnie robienie jedynie na złość i na pokaz , a nie dlatego że konieczność .

2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Serio pisze, pod wykroczenie praca na polu nie podchodzi bo przewidywalną sprawą jest że na polu będą pracować ciągniki itp. które swą praca hałasują. Co innego w nocy grać na trąbce. Każdy ma swoje zdanie jedni dziś odpoczywają lub świętują z racji wiary lub po prostu trzeba odpocząć inni zaś pracują bo się nie wyrabiają, nie wierzą lub robią komuś po złości tyle w temacie i nie wiem nad czym tu debatować

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

A dlaczego nie , chyba że organizator poprosi o wstrzymanie prac polowych i pokryje ewentualne szkody.

Jak bym miał pole obok sali na której jest wesele lub inną uroczystość to bym odpuścił jakieś bardzo uciążliwe pracę

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

A jak mieszczuchy przyjadą na wieś i smrodzą tym grillem i w dodatku drą zapijaczone ryje grubo po północy? 

A co  robota  ci  wtedy  nie  idzie  tylko  ślinka  cieknie  z pyska   na zapach  karkóweczki z grilla lub  dobrej  wołowinki 

Opublikowano
4 minuty temu, peugeot napisał:

A dlaczego nie , chyba że organizator poprosi o wstrzymanie prac polowych i pokryje ewentualne szkody.

Popytaj jak jest na zachodzie odpal w wekend czy swięto kosiarkę w ogrodzie to Ci się ogrodu odechce

Opublikowano
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Jak bym miał pole obok sali na której jest wesele lub inną uroczystość to bym odpuścił jakieś bardzo uciążliwe pracę

No i o to właśnie mi chodziło by nie utrudniać życia innym a nie bo sąsiad  ma dziś urodziny zrobił sobie grila to ja z opryskiem pojadę  niech się złoci bo kiedyś ziemię kupił którą ja miałem na oku

Opublikowano

Wg mnie to dziwny temat,bo wiadomo praca w dni świąteczne i niedziele to dwie różne sprawy,ja wiadomo nie będe ani nie robie w takie święta jak Boże narodzenie,wielkanoc,Boże Ciało,przynajmniej w polu i prace które np wymagają hałasu itp,wiadomo jak jest chodowla to trzeba nakarmić mordki,ale jeżeli chodzi o niedziele staram sie też nie pracować,ale jeżeli widzę że pogoda nie pewna,jest czas żniw itp do dlaczego mam nie ciąć,pryskać siać itp,jak np w tamtym roku jedynym okienkiem była sobota i niedziela na wykonanie zabiegu,albo na młócenie,ide rano do kościoła a pożniej w pole i dużo u nas tak robi ,ksiądz też to rozumie,a jeśli chodzi o 1-3maja 1 siałem na usłudze,dziś nudzę się chodze po polach doglądam uli itp i tego święta nie bardzo uważam,co tu świętaować chorą parade w wawie za którą zapłacimy my podatnicy,a kosztuje to miliony a służba zdrowia itp kuleje i na to $ nie ma ale na parade jest.A miastowi to coraz częściej budują się ma wsiach a poźniej pretensje że śmierdzi głośno i tp co mnie to wk😠

Opublikowano
2 minuty temu, Kujawy1990 napisał:

A co  robota  ci  wtedy  nie  idzie  tylko  ślinka  cieknie  z pyska   na zapach  karkóweczki z grilla lub  dobrej  wołowinki 

I to jeszcze ze srajmarketu w promocji. 

2 minuty temu, peugeot napisał:

Mi to się nie dobrze robi , jak pomyślę co oni jedzą .

Dokładnie. 

Opublikowano
staszek131415 napisał:

4 minuty temu, peugeot napisał:

Popytaj jak jest na zachodzie odpal w wekend czy swięto kosiarkę w ogrodzie to Ci się ogrodu odechce

Ja mówie o pracy , a nie o hobby w ogrodzie .

Opublikowano
48 minut temu, staszek131415 napisał:

Jak Policja Cię udupi mandatem to inaczej zaśpiewasz 

Za co może mnie ud***ć mandatem ?

Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Jedź po drzewo do lasu bo jutro ma padać.🤣