Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na czyn mnie doi ? Sprawdzam regularnie ceny środków i nawozów . Z tego co widzenia track takiej ceny nie ma nigdzie , prolibe czyli input cena również dobra . Jakie ceny wg ciebie są odpowiednie ze uważasz ze ktos mnie doi?

Opublikowano

Pro cam to sprzedawca cudów . Zreszzta większość firm oferuje bzdety w dużych cenach . Tylko ja zdaje sobie z tego sprawę i sprawdzan ceny w różnych sklepach i wiem czy ktoś mnie doi czy nie 

Opublikowano

Gotowe pakiety agroloku to jawne oszustwo bo nie wiadomo co tam jest. Mniemam ze w pro cam jest to samo 

Podałem cent z Agrii jakaś stronę temu . Podajcie lepsze jeżeli ktoś uważa ze mnie doją 

Opublikowano
7 minut temu, masa24 napisał:

Pro cam to sprzedawca cudów . Zreszzta większość firm oferuje bzdety w dużych cenach . Tylko ja zdaje sobie z tego sprawę i sprawdzan ceny w różnych sklepach i wiem czy ktoś mnie doi czy nie 

To ja mam właśnie cud z procam protio 300g za 1040 piątka. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, masa24 napisał:

Gotowe pakiety agroloku to jawne oszustwo bo nie wiadomo co tam jest. Mniemam ze w pro cam jest to samo 

Podałem cent z Agrii jakaś stronę temu . Podajcie lepsze jeżeli ktoś uważa ze mnie doją 

Na Track masz dobrą cenę , ale na protiokonazol już nie . Przeliczyłem ceny na 100g s.a., z Agrii wychodzi 82,8 zł , z Agroloku 74 zł , a to co podał Tomek90 (zakładam , ze brutto podał ) 69,3 zł. Firmy mają  lepsze i gorsze oferty na poszczególne preparaty , robią chłopu mętlik w głowie , trzeba poświęcić czas , żeby to porównywać .

Edytowane przez fezoi
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, fezoi napisał:

W Procamie to można kupić .. pakiet na 20 ha , 10+ się nazywa i kosztuje 16 tyś (3x fungi + mikro i delta N ). Ventura chciałem , ale tylko w tym pakiecie .

16 tyś PLN na 20ha, tak? W tym fungicydy na 3 zabiegi i mikroelementy? Przecież to jest 800 zł na 1ha. 

I o co chodzi że nazywa się 10+ ?

Ochrona 3 zabiegowa dobrej jakości to jest 400 zł i 2 dawki mikroelementów to jest 50 zł co daje na 20ha koszt 9 tyś zł. Gdzie robię błąd że nie wychodzi mi 16 tyś?

Edytowane przez loquito
Opublikowano

Za tydzień bedzie sraczka, "ło pany... -10, zboże pewno pomarzło" 😁

Opublikowano
5 minut temu, mraukot napisał:

Za tydzień bedzie sraczka, "ło pany... -10, zboże pewno pomarzło" 😁

Ale  będzie to miało plus bo nie będzie juz taki problem co wybrać na t1😀

Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Kurcze, jak ludzie z 5-6 klasami kupią ten pak, to będziemy jako kraj zasypani zbożem jak każdy 10 ton nakosi. Wtedy faktycznie węgiel już nie będzie potrzebny.

Nie mów głośno bo cena będzie 300 zł/tona i jeszcze stacha trzeba będzie prosić żeby się zlitował i wziął .

Opublikowano

Po co ta głupia gadka toż wiadomo że paku nie bierzesz na gleby gdzie takiego plonu nie osiągniesz. Nawet agrononowie nie wciskają bo chyba logiczne że tak klienta nie utrzymasz. 

@XTRO po co mieszasz prochloraz i protio?? 

Opublikowano

Pełna dawka protiokonazolu i wszelakie prochlorazy zbędne na podstawę. Poza tym, nikt tutaj jeszcze nie wspomniał o tym, że prochloraz działa wgłębnie, nie systemicznie, więc b.duży wpływ na skuteczność tej substancji ma technika oprysku..