Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

RLA też bez deszczu, u mnie już oziminy przysychają gdzie ziemia lżejsza:(

Opublikowano

master20002 napisał: Narzekasz na 9 mm, a u nas na podkarpaciu RPZ nawiało się, nagrzmiało, w koło chmury ciemne jak noc i może 2-3 mm spadły... Baryły ledwo zrosiło. a jak mam nie narzekać jak zapowiada sie kolejny rok suszy.odkad zacząłem liczyc opady to uswiadomilem sobie że cały h.j u mnie pada 15 mm to juz ulewa a jak tu pisza po 40 mm deszczu

Opublikowano (edytowane)

OOL podobnie teraz przez te 3 dni spadło może z 7 litrów Zboża na piachach  tracą kolor  Jak koledzy pisali na 3 dni starczy wilgoci.

3 dni temu na polach uprawnionych pod kuku jak zawialo to oczy trzeba było zamykać bo jak na Saharze

Edytowane przez jarecki82
Opublikowano (edytowane)

u mnie pszenica na glinie już padła i wiem ze są miejsca ze będzie po 100-200 źdźbeł wszystkie pędy boczne padnięte przynajmniej 500zł z ha na grzybówkach i skracaniu zostanie

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

Ja tam wierzę że na glinie może uschnąć. Też mam taką góreczkę IIIa i jest tak wysuszona, że pszenżyto o połowę niższe i jasne. Po południu podwiędnięte. 

Na innym kawałku  na piaskowej górce około 20-30 arów to już siano mi się zrobiło. Tu i nawodnienie już nie pomoże. Dalej na razie trzyma się dobrze.

Opublikowano (edytowane)

pszenica siana po qq koniec października/początek listopada płytki korzeń i bye bye , + wegetacja ruszyła koniec marca po mrozach i od tego czasu poza 1 mżawka nie było nic

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)

punktowe burze moga być w całej Polsce jutro i poniedziałek po południu, ciekawe z kim zakoleguje sie deszcz ;) 

u mnie jest tak mokro , że polifoska na łace leży od ponad miesiąca nierozpuszczona całkowice, jak tak dalej bedzie to w listopadzie trzeba bedzie siac nawozy aby do wiosny sie rozpusciły 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

No ale jednak . Teraz daj razy tyle co dałeś , żeby starczyło na tyle co Ci trzeba .9_9

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

punktowe burze moga być w całej Polsce jutro i poniedziałek po południu, ciekawe z kim zakoleguje sie deszcz ;) 

u mnie jest tak mokro , że polifoska na łace leży od ponad miesiąca nierozpuszczona całkowice, jak tak dalej bedzie to w listopadzie trzeba bedzie siac nawozy aby do wiosny sie rozpusciły 

punktowe tylko nie u nas na podkarpaciu...

Opublikowano

Jak nie popada? - jak nie przyleje to popada wszystko z suszy:D

Meteo widzi coś dla mnie w skali 2 milimetrowej, czyli  bez szans. W zeszłym roku co trochę prognozowany opad punktowy do 30 mm na godzinę kończył się zerem

Opublikowano
akurat w tym tyg meteo lepiej się u mnie sprawdziło jak ventuski, który widział 1 mm a spadło 8 czy 9, meteo widziało w poniedziałek ponad 20 a w tygodniu ponad 30 😀psu w dupe te prognozy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v