Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, KlimekPL napisał:

U mnie ostatnio prawie same papierki widzę na tacy, aż wstyd wyciągać rękę z czymś drobniejszym :(

Widać tam bardziej grzeszny naród , to i odkupienie droższe .:ph34r:

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

no coraz wincyj prognoz zapowiada obszerne deszczowe niże po niedzieli nawet u mnie na wschodzie oby sie sprawdziło, w niedziele dam 2 na tace  dla potwierdzenia mojej prośby :) 

Nie wstyd Ci ? Za 2 TO ZACHMURZENIE CO NAJWYŻEJ BĘDZIE :ph34r:

1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

U mnie ostatnio prawie same papierki widzę na tacy, aż wstyd wyciągać rękę z czymś drobniejszym :(

Nie słyszałeś o czymś takimjak inflacja? Zobacz jak przez wejście do UE ceny skoczyłu9_9

Słońce ziemię wygrzewA czas kukurydzę siać

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

od poniedziałku  nadają  deszcze   trza kukurydzę  do niedzieli zasiać .  I resztę  pszenicy jarej

.

Opublikowano
ale wszystko schnie oby deszcz przyszedł jak najszybciej niedzielna 2 na tacy nic nie dala trzeba papierek szykować. z kukurydza w tym roku sie nie spiesze pierwszy nie zaczne siac bo wrony i dziki mimo mesurolu opierdziela mi tak jak owies
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 17.04.2018 o 21:37, KarolGo napisał:

u mnie przez wczorajszą noc spadło 33litry wody na metr dwie wioski dalej musiało spaść jeszcze więcej bo takich jezior to nie było na jesień ani wczesną wiosną... jutro wołam sąsiada i jedziemy głęboszem z kretem dołki bez melioracji żeby troche upuścić wody. a już tak ładnie bylo... 

U mnie podobnie z małym plusem .Tuchola już bujała się  ok 40 litrów .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marulekk napisał:

no coraz wincyj prognoz zapowiada obszerne deszczowe niże po niedzieli nawet u mnie na wschodzie oby sie sprawdziło, w niedziele dam 2 na tace  dla potwierdzenia mojej prośby :) 

Aż  taka  bida  na wschodzie  :(   że tylko 2 zł na tace dajecie :( 

Dzisiaj robi się  super  pogoda  słońce  i wiaterek  ładnie osuszy  bagienko

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Aż  taka  bida  na wschodzie  :(   że tylko 2 zł na tace dajecie 

U mnie taka bida,że jak idę przy stawie to kaczki mi chleb rzucają 9_9

Gość marekfarmer
Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Zanim nazbieram to parę lat minie, a teraz będę nosił wodę od sąsiada bo pod górę nie popłynie xD

daj lepiej ogłoszenie  zamienie  Dźondyra  na Bizona  a chętnych  wariatów  pewnie będzie  co nie miara  xD

Dzisiaj zapowiada się  cieplutki słoneczny dzionek.  Już  nawet  Polsat  od poniedziałku widzi  deszcz  więc trzeba  wszystko posiać  i  popryskać  do  niedzieli

Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ja nie dam nic, zbieram na Bizona:D

Jak odkładasz tylko to co miało być na tacę , to może Ci to trochę czasu zająć .:D

Opublikowano

Widziałem  takie na które cię stać    w  Grenie  -  będziesz robił  pyr-pyr   po podwórku  z dziećmi....  :D    Na górkach  kurz  a w dołkach  zaorać  nie idzie  pod kukurydzę. 

Opublikowano (edytowane)

U Was też tak p.ździ?

Łeb chce urwać, a z pól wierzchnią rozpyloną warstwę gleby zabiera. Deszczu , deszczu i jeszcze raz deszczu.

Edit:

Widzę, że dla mojego rejonu ochłodzenie i deszcz na poniedziałek odwołane

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Wieje jak skurwe...n praktycznie od kilku tygodni. Było raptem kilka pojedynczych dni kiedy nie wiało. Sucho jak co roku o tej porze.

Opublikowano

ja codzień patrze na prognozy i na wschodzie już coraz mniej tego deszczu przewidują albo przesuwają na nastepny dzień

dziś jeden wielki tyman kurzu z pól gnał, sucho jak sku*wesyn,, już są nierówne wschody jarych a jak niepopada to na górkach uschnie i tyle w temacie

jak  na jesień wody po kolana to na wiosne susza  ale nam rolnikom się powodzi :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v