Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobowy opad to 11,5L wiało niemiłosiernie brak dwóch faz na szczęście nic nie zniszczyło

Opublikowano

Powodów dla tych, którzy jeszcze nie zasiali jest wiecej niż masz włosów na głowie, wiec nie dziw się że wielu nie zasiało, tym bardziej że jeszcze nie jest późno na siewy.

Czyli nic bo łysy jak glaca jestem.

Może i nie jest, ale zanim wyschnie to będzie.

Opublikowano

Wrzesień ponad 100l w październiku już 40l Wiatr rzepaki i poplony wyłożył

A moje poplony łubin wygnił wyka też a owies cały żółty było siane razem i jestem ciekawy jak na to zareaguje agencja jak przyjadą na kontrole a oziminy to mogę tylko pomarzyć ze by za siać w tym roku  tyle jest wody w polu świętokrzyskie powiat konecki

Opublikowano (edytowane)

A moje poplony łubin wygnił wyka też a owies cały żółty było siane razem i jestem ciekawy jak na to zareaguje agencja jak przyjadą na kontrole a oziminy to mogę tylko pomarzyć ze by za siać w tym roku tyle jest wody w polu świętokrzyskie powiat konecki

Http://www.m.Niedziela.pl/artykul/50829/nd/Niedzielny-rolnik/html

Nie o Tobie osobiście ale o terenach gdzie jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie bo jednak coś w tym jest NIE ZASIEJESZ TO I KOSIĆ W NIEDZIELE NIE BĘDZISZ.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

rolnik juz przestań z tą pracą w niedziele, każdy za siebie odpowiada, po za tym jak byś wiedział to kiedyś sobota była dniem świętym, a niedziela pierwszym dniem tygodnia, tylko zmienili, bo tak było i jest u żydów i kościół katolicki to zmienił. Po za tym jak nie wierzysz poczytaj sobie w starym testamencie kiedy świetowali i nie pracowali.

Opublikowano

Co  zrobić ludzie dziś zachłanni pracują 7 dni w tygodniu a jeszcze czasu nie starcza jakby miał Ci ktoś w czymś pomoc to nie ma czasu ale jakbyś chciał ziemię wydzierżawić wtedy od razu czas by znalazł takie to czasy że z gospodarzy zrobiono dziadów :P

Odnośnie deszczomierzy to możesz co najwyżej w ogródku opady nim mierzyć B)

Opublikowano

40 godzin prądu nie bylo.. Norma październikowa zostala wczorajszym opadem przekroczona.

Kukurydza leży jakby wałem przejechal.

Co to jest  40 godzin u nas po sierpniowej nawałnicy nie było dwa tygodnie prądu  a 5 dni wody :unsure:

Opublikowano

po nawałnicy dopiero dziś o 15 prąd i wodę włączyli,po za kilkoma dachówkami zerwanymi wszystko gra, jedyne czego sie nauczyłem przez tą dobę bez prądu to tyle że w poniedziałek zamawiamy agregat prądotwórczy, bo czekanie do 1-w nocy za agregatem mi się nie widzi a co dopiero krówką :)

Opublikowano

To ja jeszcze nie miałem szczęścia dodzwonić się do zakładu energetycznego żeby zgłosić brak dwóch faz.

Jakoś mnie nie bardzo piliło do póki nie potrzebna była mi woda do oprysku. Skończyło się na tym że wziąłem z wodociągu - całe 3,5 zł straciłem ;)

Opublikowano

Kto u  nas nie zasiał  na  glinach  ma problem-  na piaskach  jeszcze  jako-tako to wygląda.... u mnie  poszła woda  rowem którym  ostatnimi  laty wiosną  nie szła..... wiosna zapowiada się ciekawie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v