Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty całą stacje meteo masz chyba ? Ocieplenie od kiedy przewidujesz ?

Opublikowano
ws71 wcięło gdzieś mi K i wyszlo jak wyszlo. obecnie -13C
Opublikowano

Ja mam szklany słoik, właściwie to nie jeden. W środku truskawki. Jak się kończą to  znak, że  ku ciepłemu idzie:D

A za oknem troszkę podmuchuje

Opublikowano

Jak byś pomyślał to transport do mnie byś podesłał. Przynajmniej z chałupy byś się nie ruszał i na przyziębienie nie narażał.  W maju odwiózł by Ci worki. W LOBO skupują to choć na piwo byś miał:P

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ja mam szklany słoik, właściwie to nie jeden. W środku truskawki. Jak się kończą to  znak, że  ku ciepłemu idzie:D

A za oknem troszkę podmuchuje

duże masz jeszcze te zapasy? bo nie wiem czy węgla dokupić 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Trzyletnia ropa arktyczna z Syberi do volvo wlana to może mrozić, nawet nie zmętniała i leciała przez gęsty lejek do benzyn. Tam to mają paliwo a nie żel z rzepaku.

Tu masz rację. Naszej przez sitko przelać nie idzie. Choć i mi bez żelu rzepakowego udało się kupić i to na stacji.

1 minutę temu, szczypka napisał:

duże masz jeszcze te zapasy? bo nie wiem czy węgla dokupić 

No do maja. A mrożonych w zamrażalniku do przyszłego roku:P

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jak byś pomyślał to transport do mnie byś podesłał. Przynajmniej z chałupy byś się nie ruszał i na przyziębienie nie narażał.  W maju odwiózł by Ci worki. W LOBO skupują to choć na piwo byś miał:P

Wolę się sam przeziębić jak narażać Ciebie na chorubskoxD Po co w Lobo im potrzebne Big Baki po nawozie?

Opublikowano

jak zboże się czarne robi to już po ptokach? no i jakoś bardzo rozrzedziły mi się :/

Opublikowano (edytowane)

Na zimnie wszystko się kuli:D

Soki komórkowe ulegają zagęszczeniu i ciemnieje

25 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Po co w Lobo im potrzebne Big Baki po nawozie?

Tam skupują wszelkiego rodzaju folie, po nawozach, z sianokiszonki, butelki pet, czy folie z np uprawy na zagonach.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Chyba trzeba będzie się nastawić na przesiew. Patras padnie w takich warunkach... Ostroga u mnie może da radę choć nie najlepiej wyglądała przed mrozami. Arkadia powinna  przeżyć było z nią wszystko ok przed mrozami

Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał:

Na zimnie wszystko się kuli:D

Soki komórkowe ulegają zagęszczeniu i ciemnieje

Tam skupują wszelkiego rodzaju folie, po nawozach, z sianokiszonki, butelki pet, czy folie z np uprawy na zagonach.

Nie wiedziałem teraz będę wiedział jak się tego pozbyć i jak mówisz na browar będzie:D

Opublikowano (edytowane)

E tacy z Was fachowcy a nie znacie się czy zboża przemroziło ;)

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano

U mnie niby w fali kulminacyjnej ma być -19 stopni. Niby jeszcze do zniesienia ale odczuwalna niby -25 albo nawet -27 więc chyba niema o czym mówić... Śniegu jest tyle że przykrywa rośliny ale listki wystają. Przed mrozami Patras był w kiepskim stanie a teraz to już pewnie nic tam nie będzie. Ostroga w nieco lepszym ale też czarno to widzę. Pszenżyto Transfer również dostało i to mocno... Jedynie Arkadia wyglądała normalnie i raczej przeżyje. 

Dla pocieszenia powiem tylko że: w tamtym roku z kolei dwa dni pod rząd było u mnie -23 i -25 i do tego wiatr ( termometr w samochodzie pokazywał w czasie jazdy) ale też było więcej śniegu... Wszystko nawet ładnie przeżyło

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Samsung123321 napisał:

Chyba trzeba będzie się nastawić na przesiew. Patras padnie w takich warunkach... Ostroga u mnie może da radę choć nie najlepiej wyglądała przed mrozami. Arkadia powinna  przeżyć było z nią wszystko ok przed mrozami

Chłopie co ty sie martwisz.Jęczysz już jakiś czas.Ile u cb było mrozu?Bedzie co bedzie

Edytowane przez hardkor113
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v