Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, KarolGo napisał:

u mnie już w dzień nawet nie kapie. sopelek wisi od wczoraj i nic się nie dzieje....

Czyli to nie prostata alarmuje, po prostu jest zimno pić się nie chce i się skurczyło co nieco.    :P  Założysz grubsze kalesony i powinno wszystko wrócić do normy.     :D

Opublikowano
19 minut temu, Sean napisał:

Czyli to nie prostata alarmuje, po prostu jest zimno pić się nie chce i się skurczyło co nieco.    :P  Założysz grubsze kalesony i powinno wszystko wrócić do normy.     :D

dobre dobre :D

Opublikowano
4 godziny temu, Sean napisał:

Tak sobie wmawiaj.   :) Niejeden posiał na zmarznięte pole, owszem roztopił się i ulatnia ino huczy.

Skoro tak twierdzisz to weź i posiej azot już na jesień, pewniej będzie,   :P człowieku w czasie wegetacji jak źle trafisz z nawozem to efekt prawie żaden, A Ty mi tu kit chcesz wcisnąć że wysiane azotu 6 tygodni w zimie przed ruszeniem wegetacji przyniesie oczekiwany skutek? wysiałeś pewnie i chcesz sobie poprawić samopoczucie.   :) Albo ten jest mądry, jeżeli by mi się takie coś już przydarzyło, to wstydziłbym się taki film w ogóle pokazywać, bo to kretyn nie gospodarz. Oj weźmie się Duda za takich, oj weźmie, dobrze że wprowadzili OSN-y na całym terytorium, jeszcze karać powinni wiele wlezie, bo durniów trzeba tylko karami nauczyć rozumu.

Kolego ja się dziwię ,co tyle osób Tobie przyklaskuje skoro gość na filmie sieje Kizeryt i Korn Kali .

U mnie zima na całego i mrozi ostro .

Opublikowano
1 godzinę temu, piotr30piotr napisał:

takie pieprzenie po co i na co , dzisiaj widziałem Agro As z rozsiewaczem w rzepaku gospodarstwo wzorowo prowadzone , wszystko piękne zadbane więc chyba wiedzą co robią. Z pogodą i tak nikt nie wygra w 2012 rozsiałem po 400 kg saletry na rzepak który niby rokował ale po 3 tygodniach ponowna wizyta likwidatora i decyzja że idzie do zaorania ,  przesiałem go QQ która dostała po 150 kg fosforanu w dozownik i nic więcej  a plonowała 15 t z ha . Po co martwicie sie wszystkimi w koło mało wam swoich zmartwień .

Jak wymarznie to dla każdego jest to problem czy posiał nawóz czy nie czy ma 1000 ha czy 10 więc takie naśmiewanie się z kogoś to spora przesada .

Znam dwóch gospodarzy którzy posiali już azot ale nie latam za nimi i się z nich nie śmieję  , ich pole ich decyzja .

Pisałem jak wymarnie odda podwójnie ja bym się martwił jakby tych mrozów nie było;)

Rafał ile u Cb?

Opublikowano
33 minuty temu, RafaKdziela napisał:

Kolego ja się dziwię ,co tyle osób Tobie przyklaskuje skoro gość na filmie sieje Kizeryt i Korn Kali .

U mnie zima na całego i mrozi ostro .

Obojętnie co by nie siał, ale tylko kretyn sieje w wodzie.

Opublikowano (edytowane)

staszek131415

W nocy ,co dzień daje po -20 .W dzień było -13/12 i silny wiatr .Dziś o 20 wieczorem termometr przy domu pokazywał -15.

Ja również czekam na dobrą pogodę z siewem nawozu .Mam góry to u mnie wszystko spłynie ,jak za szybko wysieję .

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
Opublikowano

obecnie nie ale przed mrozami na nie zamarzniętą ziemię wieksze gospodarstwa posiały i moim zdaniem bardzo dobrze zrobiły a temp obecnie na 1,5 m 15 stopni na minusie a przy gruncie to nie wiem pewnie wiecej

Opublikowano

-15 przed szóstą rano ,również zero śniegu . Co do nawozów ,rzepaki w mojej okolicy już pierwszą dawkę otrzymały . Powiat Lipno . 

Opublikowano
12 godzin temu, 30pawel napisał:

-17C teraz. W tvp3 lublin mowili o -20C i wietrze do 40 m/s to odczowalna bedzie pow. 30C

Kolego 40m/s to jest ok 144km/h a to jest siła huraganu czyli mało co zostaje na powierzchni[coś takiego wystąpiło 11 sierpnia u nas w okolicy] ciekawe co brali prezenterzy pogody ale mieli niezłe loty

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v