Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Miała być pogoda od dwóch dni a tu piz*a, trzeba zacier szykować i zacząć chlać bo oszaleje dnia bez deszczu nie ma. Wczoraj zajechałem kosic trawę działka 5,5ha dobry hektar 3-5cm wody stoi zaczęło padać i nawet nie próbowałem.
24h 5mm a wygląda jakby spadło 50mm

Opublikowano

Możecie nie wierzyć, ale dzisiaj jak talerzowałem pole po kukurydzy to miejscami wywalał się suchy piach a talerzówka wchodziła max 15 cm. Niby pada i jest mokro, ale tego się nie spodziewałem.

Opublikowano

U nas na piachach to może codziennie padać a i tak wody nie będzie za wiele :) 

Opublikowano

Witam,

U mnie wręcz przeciwnie. Prawie ciągle leje, jest silny wiatr i jest grząsko. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja muszę przyznać że przepiękna pogoda była. Słońce i wiatr. Ruszona ziemia nawet za bardzo przesycha i  chusteczkowo się sadzie sadzonki w takiej glebie. Wieczorem miało chlapnąć jakieś 2 mm ale oczywiście nie u mnie. Jak podają 20mm to 2 spadnie, a jak podają 2 to spadnie 0.  Nie zapisuję ilości opadów, ale tak na oko to niektórzy w miesiąc dostają tyle co ja w cztery.

Opublikowano (edytowane)

Miała być pogoda od dwóch dni a tu piz*a, trzeba zacier szykować i zacząć chlać bo oszaleje dnia bez deszczu nie ma. Wczoraj zajechałem kosic trawę działka 5,5ha dobry hektar 3-5cm wody stoi zaczęło padać i nawet nie próbowałem.

24h 5mm a wygląda jakby spadło 50mm

To za czym  się Tobie zacier zrobi min 24 h to przyjedź do Mnie mam gotowy 83% :lol: Nie ściemniam.

Edytowane przez Piotrek1975
Opublikowano

spokojnie w jamorce jeszcze coś jest tylko głębiej trza sięgnąć :P 80 stopni to już butelka ciepła heh raz zrobili i mi nie przeszło już sama woń mnie odrzuca, ale kładzie pod stół ładnie :D
Thomas nie wierzę u mnie wrzesień 130mm, październik 55mm

Opublikowano

Możecie nie wierzyć, ale dzisiaj jak talerzowałem pole po kukurydzy to miejscami wywalał się suchy piach a talerzówka wchodziła max 15 cm. Niby pada i jest mokro, ale tego się nie spodziewałem.

Na Twoich piochach jest to możliwe, u mnie na cięższej ziemi jak odkopywałem korzeń topoli to na dwa szpadle i woda wybijała

Opublikowano

No to zdrówko, do dna, obyście się narąbali i jutro kac nie dał w polu robić.

Rolnik weź im najlepiej każ kogoś zamordować to ich zamkną i w polu jutro nie będą robić     :P alkoholizm u Ciebie mniejszy grzech niż niedzielna praca?   :D

Opublikowano

spokojnie w jamorce jeszcze coś jest tylko głębiej trza sięgnąć :P 80 stopni to już butelka ciepła heh raz zrobili i mi nie przeszło już sama woń mnie odrzuca, ale kładzie pod stół ładnie :D

Thomas nie wierzę u mnie wrzesień 130mm, październik 55mm

Słabe graty mieli, u mnie woni tego specyfika nie znajdziesz a dobry do smaku trunek i mocny!! zapraszam serdecznie..

Pogoda ok, wilgoć jest może być ciut ciepła.

Opublikowano

Chyba kpisz sobie... jutro jak będzie pogoda to jadę w ziemniaki, koniec miesiąca przepowiadaja amerykanie środkowa europa ciepło i gigantyczne opady.

akurat Amerykanie w przepowiadaniu pogody mają same sukcesy :D w połowie pażdziernika miały być mrozy w Polsce

Opublikowano (edytowane)

PRIMO@ zapraszam serdecznie, gościnności ni okowity nie braknie zapraszam na Mazowsze po 06.11.17 bo teraz nie ma mnie w Polsce.

Pozdrawiam

Piotrek.

Jak będę to odezwę się, do ciebie PRIMO. B)

Edytowane przez Piotrek1975
Opublikowano

U mnie aktualnie słonko wygląda zza chmur będzie ładny dzionek. Jutro będę szalał z rotacyjną bo lucka i trawnik czeka na strzyżenie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v