Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

"Pomoże" jak śmiesz tak chanbic nazwę swej zacnej północnej krainy? :) . Pomoże to tobie co najwyżej dobry psychiatra. Pozatym istnieje jescze coś takiego jak eksport, ale to pewnie zbyt skomplikowane dla ciebie pojęcie

Ty polonista, eksport pewnie z CCCP, czy z UE. No jakby na was liczyć to na pewno.    :P    :lol:

Zetor   :)  a co chcesz dalej płakać że na lemiesze nowe cię nie stać?   :P i na deszcz czekasz. :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Sory , ale ja nie narzekałem , ani na deszcz , ani na lemiesze . :P:D Chłopie ogarnij się już .

Opublikowano

CHANBICIE to forum  B)  B)  B) .

sean  pisze prawde po powodzi chyba -1997 r- dostalismy- jestem z poludnia polski w odroznieniu od was -pomoc "zbozowa", nie pamietam juz szczegolow ale to bylo po iles q na ha ,jak to w polsce bywa zboze zostalo gdzies sprzedane po drodze a mysmy dostali pieniadze :D  :D  :D , takze w pozniejszych czasach rolnicy z malopolski dostawali pomoc rzeczowa od rolnikow z innych regionow.

proponuje paru z was przeproszenie kolegi sean -to on ma racje.

wracajc do tematu od wczoraj pada-op paru miesiecy pierwszy porzadny deszcz za 24 ha -50 mm

Opublikowano (edytowane)

No skoro tak .. , to ustępuję pola . :ph34r: Podyskutuj z Seanem , na pewno znajdziecie wspólne tematy . :P:D

Jacus , a ty HAŃBISZ ortografię i twój system nauczania :P:D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

To może ja zacznę - Cały dzień padało dość intensywnie , a teraz spokojny deszczyk .

Opublikowano

CHANBICIE to forum  B)  B)  B) .

sean  pisze prawde po powodzi chyba -1997 r- dostalismy- jestem z poludnia polski w odroznieniu od was -pomoc "zbozowa", nie pamietam juz szczegolow ale to bylo po iles q na ha ,jak to w polsce bywa zboze zostalo gdzies sprzedane po drodze a mysmy dostali pieniadze :D  :D  :D , takze w pozniejszych czasach rolnicy z malopolski dostawali pomoc rzeczowa od rolnikow z innych regionow.

proponuje paru z was przeproszenie kolegi sean -to on ma racje.

wracajc do tematu od wczoraj pada-op paru miesiecy pierwszy porzadny deszcz za 24 ha -50 mm

Jesteśmy niezbyt dużym krajem a przede wszystkim jednym narodem i powinniśmy zawsze liczyć tylko i wyłącznie na siebie, bo   kto nam pomoże jak nie my sami sobie, tylko są ludzie tacy jak Ty że pamiętają i doceniają pomoc i to jest najlepsza zapłata dla udzielających pomocy, ale są i tacy jak to sam podsumowałeś. Pozdrawiam     :)

Opublikowano

Jprdl chłopie co Ty prawisz? Akurat ścianą wschodnia jest wyczulona na pomoc w tragedii dwa razy południe powódź, od nas każdy dawał co mógł. samochody szły co z tym sie stało nie wiadomo, były przypadki ze stamtąd ludzie przyjeżdżali wiezli do powodzian handlowali. Kilkanaście lat temu u nas gigantyczna susza 500kg z ha zboża nikt nie dostał nawet ziarnka od was, nawet złotówki od panstwa nie było. Teraz idą do was miliony z naszych kieszeni bo żaden z zadymiarzy z wiejskiej tej kasy z siebie nie daje. Caritas, jakieś smsy koncerty, taca w kościele zawsze brzęczy dziś same papierki, nie żałujemy. Za to Wy (zachod) w 2015r zacieraliscie ręce jak zbieraliśmy 5 bel słomy z ha i sianokiszonka na caly rok zakończona na pierwszym pokosie. Od was przywozili badyle zielsko i kilku letnie trawy po 200-250zł "bo krowiarze zaplaca"
Ta "zacofana" ściana wschodnia dzięki Bogu jest jeszcze zacofana i istnieje jakieś człowieczeństwo. A ten twój spichlerz bez naszych hodowli szybko by pękł, zapchał byś się swoją pszeniczką i rzepakiem.

Zacznij myslec przestań sr** we własne gniazdo bo jedziemy na jednym wózku jedni bez drugich nie będą istnieć.

Opublikowano (edytowane)

Ty synek za smarkaty jesteś żeby pamiętać jak było, a dużo chcesz mówić.    :)

Jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie jaka tragedia spotkała ludzi którym wichura narobiła szkód, to byś nie wygadywał im pomocy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pamiętać nie pamiętam, ale przy okazji każdych dramatycznych wydarzeń w kraju jak organizują pomoc te tematy są poruszane. Dziś pod kościołem była dyskusja, ludzie wspominali jak było.
Z każdym postem pokazujesz jaki z Ciebie zadufany w sobie burak i zalisz się, ze nie ma pomocy? Oczekujesz od kogoś szacunku to najpierw sam go okaż.

Opublikowano

Koledzy po co te żale ??? u nas rozpierdzieliła wichura okolicę ,ale ja nic nie chcę .Sąsiadowi dołożę sam z kieszeni na odbudowę domu i chlewika ,bo wichura zniszczyła i auto całkowicie jest zniszczone przez spadający dach .Dodam zdjęci swojego lasu .

Opublikowano

Ja pomocy akurat dla siebie  puki co nie potrzebuję,a jak potrzeba była,to drogo mnie ta niby "pomoc" kosztowała    ale za to po waszych postach widać jacy to  jesteście pomocni.     :)

Opublikowano

Nie wypominam nic nikomu i tak samo teraz dołożyłem swoje do pomocy. Ja rozumiem w przeciwieństwie do Ciebie, ze nie znamy dnia ani godziny kiedy będziemy potrzebować pomocy innych. Widać jaka to tragedia bez dwóch zdań, ale nadstawiasz ręce żeby Ci dac, a sam się wypinasz i szydzisz

Opublikowano

ale nadstawiasz ręce żeby Ci dac, a sam się wypinasz i szydzisz 

Chłopczyku jak ja dawałem pomoc to ty w pory waliłeś i nie wmawiaj mi że ja nadstawiam na coś ręce.

Opublikowano

W ubiegłym roku też wichury przeszły przez Polskę.Byly zniszczone gospodarstwa i domy.Teraz większe szkody.Skad to się bierze?Przez ludzi?
Powiem wam wszystkim coś...Ci co naprawdę są poszkodowani nie siedzą w internecie i nie piszą o tym jakie ich nieszczęście spotkało,nie zebza ,,pomóżcie"sa zajęci uporządkowaniem obejść .Wierzcie mi,ze nie umieją wprost powiedzieć ,że oczekują tej pomocy.Dlayego,ze wierzą w dobrych ludzi którzy sami z własnej woli i inicjatywy pomoga.

Z tymi wypominkami wstrzymajcie się do listopada ,bo w Zaduszki jest na to pora :D

Opublikowano

Nie będę sie z Tobą przekrzykiwał bo widze, ze strasznie wysoko głowę nosisz paniczek zywiciel narodu polskiego z Ciebie.
powiedziałem co chciałem. O tym jakim jesteś człowiekiem i co sobą reprezentujesz nie decyduje wiek, można mieć 50lat i być chłystkiem. Powodzenia życzę

Opublikowano

Koledzy po co te żale ??? u nas rozpierdzieliła wichura okolicę ,ale ja nic nie chcę .Sąsiadowi dołożę sam z kieszeni na odbudowę domu i chlewika ,bo wichura zniszczyła i auto całkowicie jest zniszczone przez spadający dach .Dodam zdjęci swojego lasu .

A ty co publicznie się chwalisz i robisz z siebie dobrego Samarytanina?

Na odbudowę domu wedle zniszczenia jest blisko 200tys,na budynku gospodarczego ok 100tys.

W tamtych rejonach głównie potrzeba ludzi do pomocy w uporządkowaniu i ludzi którzy pomogą w odbudowie domów i innych budynków.

W tv widać namiastkę tylko,

Rolnicy stracili sprzęt do pracy.

A co z tymi którzy stracili nawet hodowle i pasze dla zwierząt?

Niby ubezpieczone ,ale to bylo całe ich życie.Jak również każdego jednego człowieka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v