Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie Ty na podlasiu masz takich klientów, że możesz na usługach dorobić? U mnie to prawie każdy ma swój sprzęt.

Kropi... 150 bel wczoraj ukręcone u siebie i u ludzi, dzwonią żeby wozić bo kilka dni opadów nadają. Rolnik jak myślisz grozi mi za to apokalipsa albo stos?

Opublikowano

Naleciało od wczoraj 14mm. Dobre i to choć prognozy dawały minimum 30

Odkąd wczoraj przed 18.00 zaczęło padać z krótką nocną przerwą do chwili obecnej napadało już 25L i dalej pada nic tylko się cieszyć  ^^  :P qq i trawy odżyją no i ścierniska da się zerwać .

Opublikowano

Thomas tym roku wyjątkowo dużo klientów bo i słomy dużo, rozleniwili się kostki wozić... trzech we wsi i jeden z sąsiedniej 10-cio hektarowcy część slomy ja zabieram, ale 600 belek w sumie dla nich już jest.
Patrzę, że nie ma co czekać bo to wszystko z południa centralnie na Podlasie wali

Opublikowano

Szok -największy opad w tym roku. W sumie 54mm. To był piękny dzień :P Koparka do 1,5 ha wiśni już umówiona. Karpy powinny ładnie wychodzić

Opublikowano (edytowane)

No i płaczki przestaną płakać że susza, wyście suszę widzieli jak świnia niebo, za kilka dni zaczną płakać że deszczu za dużo, to są rolnicy z Bożej łaski.     :lol:

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Taaa , bo ty to już wszystko widziałeś i wiesz najlepiej . Normalnie rolnik - profesjonalista u którego nawet susza jest "suchsza" . :P

Opublikowano

Dobowy opad deszczu to jest od 18.00 wczoraj do 18.00 dzisiaj to 44L .Sean przestań marudzić bo już kant d**y boli jak czyta się te wypociny -_-

Opublikowano

No i płaczki przestaną płakać że susza, wyście suszę widzieli jak świnia niebo, za kilka dni zaczną płakać że deszczu za dużo, to są rolnicy z Bożej łaski.     :lol:

Nic to -  najgorsze, że ty zaczniesz płakać bo innym się polepszyło. Nie ma to jak pożar u sąsiada, deszcz na sąsiadowe siano, czy też pomór w zagrodzie sąsiada - pełnia szczęścia. 

Opublikowano

Płaczki  z południa suszę mieli a poklep jeden z drugim lemiesze to podorywkę zrobisz, oni nie wiedzą co to kowal, że lemiesze się klepie, a nie grube jak palce i płacze jeden z drugim że podorywki zrobić nie może.    :lol:

Opublikowano

Ja nie ale to wy płaczki pier**licie że podorywki nie możecie zrobić, no wiadomo ściana wschodnia.   :lol:

Opublikowano

Oj jak się przejął . No już się nie martw . Pada deszcz , to damy radę . :rolleyes:

Opublikowano

Był czas że wspomagaliśmy zbożem tereny które zostały dotknięte różnymi klęskami,jak my potrzebowaliśmy pomocy w wymarznięciach, to wy sprzedawaliście nam pszenicę, a właściwie poślad za 2,500 zł. byle tylko szło zarobić, nie zapomnę wam nigdy tej pomocy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v