Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

No ale sądzisz że to przez suszę w Polsce ?:ph34r:

nie, to przez dobrą zmiane :P 

dawno niebyłem na mojej plantacji kukurydzy, wiec postanowiłem dzis połazić trochę po niej, zdaje sie że w kwietniu siałem ziarnka qq a na polu sa place szczypioru

Oszukali mnie :( 

pogrodziłem krowom łąke , niech zjedza raz dwa bo za kilka dni nic niebedzie,masakra, niby w poniedziałek spadło 10l ale tego nigdzie niewidać

Opublikowano
1 godzinę temu, Rzodkiewka napisał:

Bo mówili w wiadomościachO.o

To już lepiej słuchaj górali   :P   bedzie pikno pogoda, no chyba zeby loło.    :)

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

w pogodze mówili że za tydzień przyjdzie ochłodzenie i może być po kilkanaście stopni w dzień .... czyli już jesień idzie

O to dobrze że wiem, czas zakładać kalesony.   xD

Opublikowano

@marulekk dajesz te krowy czy byki do mnie w agrest - najedzą się i pastuch nie potrzebny bo przez rządek nie przejdą -  albo wymię albo jaja sobie pokują :D

Opublikowano

Skąd wiesz że realne ? A deszcz to realny być nie może ? Z Putinem gadałeś , czy jak ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, marulekk napisał:

jutro przyganiam, krate browca biorę i będziemy pilnować aby równo zjadły :P 

Nie będę gorszy - drugą postawię aby równo pole nawiozły - pod następczą uprawę jak znalazł:P

Dziś ładnie grzało - idealnie dla budżetówki

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Dwie na dwóch ? Widzę że pomoc Wam potrzebna przy wypasie ...:ph34r:

Opublikowano (edytowane)

A kto lamentuje? Wyje..na mam na to. Co będzie to będzie. Roboty brakuje? Firmę budowlaną założę i pewnie lepiej wyjdę niz na rolnictwie. Ale oczywiście człowiekowi brakuje odwagi. Skąd realne? Ma się swoje źródła i prognozy.

Edytowane przez krzysieek
  • Like 1
Opublikowano

To powiadasz , że wystarczy założyć i kasa leci ... ? No no , takie proste , a ja ciągle w tym gie ... o.O

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Dwie na dwóch ? Widzę że pomoc Wam potrzebna przy wypasie ...:ph34r:

Przywieź jagniątko jak masz - w wiśnie obok puścimy też się nachapie. Na wieczór na ognisko jak znalazł, i  kłopot z transportem odpada - jagnięcia oczywiście:P

Oj dziś na prawdę dobrze grzało. Chwasty w truskawkach cieniu szukały:D

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Nie będę gorszy - drugą postawię aby równo pole nawiozły - pod następczą uprawę jak znalazł:P

Dziś ładnie grzało - idealnie dla budżetówki

Ja ja grzało tak ,ze aż się ja przytarł:S

deszczu dalej nie widać

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

zmieniam ale nic nie daje

krem po dziecku tyż jest^_^

I nie pomaga? - toż to ideał na takie przypadłości. Dzieciaki już wyrosły, a bepanten na stałe w apteczce gości.

Oooo i nawet do rymu. Jak człowiek wypije to nie czuje jak rymuje:P

Ale pogoda na prawdę przednia była. Grzało że piwo schładzać się nie nastarczało:D

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, zetorki12 napisał:

To powiadasz , że wystarczy założyć i kasa leci ... ? No no , takie proste , a ja ciągle w tym gie ... o.O

No trzeba się na tym znać. Ja już tym się trudniłem ale zechciało się być farmerem. U nas każdy budowlaniec ma na rok robotę zaklepaną.A pogoda... Upalna i bezdeszczowa.

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marulekk napisał:

nie, to przez dobrą zmiane :P 

dawno niebyłem na mojej plantacji kukurydzy, wiec postanowiłem dzis połazić trochę po niej, zdaje sie że w kwietniu siałem ziarnka qq a na polu sa place szczypioru

Oszukali mnie :( 

pogrodziłem krowom łąke , niech zjedza raz dwa bo za kilka dni nic niebedzie,masakra, niby w poniedziałek spadło 10l ale tego nigdzie niewidać

A u mnie jakieś lewe nasiona chyba bo nic nie rośnie :ph34r:

Edytowane przez Rolnik7343
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v