Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No chyba że tak, ale pracochłonne. Ale z drugiej strony chyba lepiej tak niż jak dziś sąsiad robił. 3 dni temu skosił, od 3 dni pada i dziś sprasował. Z bel woda ciekła. Czy to coś będzie warte?

Co do oprysku to trzeba czekać. Ja dziś chodziłem po polach to ziemia nie jest w stanie przyjąć tego deszczu co wczoraj spadł i jest błoto. Ale do oprysku jeszcze trochę. Posiałem dopiero 1,5tyg temu.

Opublikowano

Wczoraj ładnie wlało!Po QQ gdzie miałem potalerzowane to świetnie namoczyło, będzie się dobrze orać! @sołtys48 nie martw się jeszcze zasiejesz, wkońcu jeszcze nie jest tak póżno!

Opublikowano

No chyba że tak, ale pracochłonne. Ale z drugiej strony chyba lepiej tak niż jak dziś sąsiad robił. 3 dni temu skosił, od 3 dni pada i dziś sprasował. Z bel woda ciekła. Czy to coś będzie warte?

Co do oprysku to trzeba czekać. Ja dziś chodziłem po polach to ziemia nie jest w stanie przyjąć tego deszczu co wczoraj spadł i jest błoto. Ale do oprysku jeszcze trochę. Posiałem dopiero 1,5tyg temu.

Fakt, że pracochłonne ale wolę to niż kupować siano. Co do oprysku to już muszę się zainteresować bo ja siałem 15 września.

Opublikowano

No przymrozki dowalają konkretne. Dziś o 11 na łące jeszcze było biało. Korzystnie na oziminy to nie wpływa. Oprysku na chwasty ciężko będzie wykonać w taka pogodę, dni są chłodne, noce z przymrozkami. Oprysk w taka porę to pieniądze w błoto.

Opublikowano (edytowane)

:o marzy mi się przeprowadzka na Dolny Śląsk gdzie klimat łagodniejszy i wilgotniejszy niż u nas, zawsze sucho, zimno, i cholernie wieje, coś z tym muszę zrobić

Edytowane przez zenas
Opublikowano

:o marzy mi się przeprowadzka na Dolny Śląsk gdzie klimat łagodniejszy i wilgotniejszy niż u nas, zawsze sucho, zimno, i cholernie wieje, coś z tym muszę zrobić

coś w tym jest często jeżdżę przez WLKP i to prawda co piszesz u nas na DLN dużo więcej opadów

Opublikowano

Raju to na Dolnym Śląsku nie ma, ale narzekać też nie wypada. W maju nie spadła ani kropla deszczu, ale później padało i to dosyć dużo. 4 lata wstecz chciałem kupić deszczownie, ale obyło się bez niej bo ostatnie 3 lata były deszczowe.

A co do pogody to u mnie od niedzieli wieczorem nieustannie mgła, dzisiaj już nie co lżejsza, ale wilgotność powietrza nadal bardzo wysoka.

Opublikowano

Wy od miesiąca piszecie o przymrozkach zaś ja na Mazurach jeszcze ani razu nie zauważyłem ujemnych temperatur, a do roboty mam na rano. Może nie jestem dość uważny ;). Sucho nie jest, bo ostatnio w kukurydzy JD po górach ładnie tańczył, ale teraz już trochę obeschło i jakoś robota ludziom idzie. Mgły były, ale się zmyły. Niestety pewnie zaraz powrócą. Cóż, jesień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v