Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie (powiat lipnowski ) to zima w najlepsze ...O 5:40 było -17 :huh:

Opublikowano

pewnie dostane ostrzeżenie ale co tam :)

temperatura osiąga:

+ 20°C Grecy zakładaja swetry (jeśli je tylko mogą znaleźć).

+ 15°C Jamajczycy włączają ogrzewanie (oczywiście, jeśli je mają).

+ 10°C Amerykanie zaczynają się trząść z zimna. Rosjanie na daczach sadzą ogórki.

+ 5°C Można zobaczyć swój oddech. Włoskie samochody odmawiają posłuszeństwa. Norwedzy idą się kąpać do jeziora.

0°C W Ameryce zamarza woda. W Rosji woda gęstnieje.

- 5°C Francuskie samochody odmawiają posłuszeństwa

- 15°C Kot upiera się, że będzie spać z tobą w łóżku. Norwedzy zakładają swetry.

- 17.9°C W Oslo właściciele domów włączają ogrzewanie. Rosjanie ostatni raz w sezonie wyjeżdżają na dacze.

- 20°C Amerykańskie samochody nie zapalają.

- 25°C Niemieckie samochody nie zapalają. Wyginęli Jamajczycy.

- 30°C Władze podejmują temat bezdomnych. Kot śpi w twojej piżamie

- 35°C Zbyt zimno, żeby myśleć. Nie zapalają japońskie samochody.

- 40°C Planujesz przez dwa tygodnie nie wychodzić z gorącej kąpieli. Szwedzkie samochody odmawiają posłuszeństwa.

- 42°C W Europie nie funkcjonuje transport. Rosjanie jedzą lody na ulicy.

- 45°C Wyginęli Grecy. Władze rzeczywiście zaczynają robić coś dla bezdomnych.

- 50°C Powieki zamarzają w trakcie mrugania. Na Alasce zamykają lufcik podczas kąpieli.

- 60°C Białe niedźwiedzie ruszyły na południe.

- 70°C Zamarzło piekło.

- 73°C Fińskie służby specjalne ewakuują Świętego Mikołaja z Laponii. Rosjanie zakładają uszanki.

- 80°C Rosjanie nie zdejmują rękawic nawet przy nalewaniu wódki.

- 114°C Zamarza spirytus etylowy. Rosjanie są wk**wieni.

Opublikowano (edytowane)

pn. mazowsze -18, godz 5.30 śniegu 20 cm A tak wogóle to nieciekawie na wekkend zapowiada się pogoda dla pd-wsch części Polski donoszą Łowcy burz .pl

Edytowane przez jaro30
Opublikowano (edytowane)

U mnie o 6 rano było -18 , dobrze że sniegu jest 20cm.Mowią że na Józwa w polu bruzda, a to chyba w śniegu będzie bruzda.

Edytowane przez jacu
Opublikowano

u mnie -14 stopni Celsjusza na wysokości 2 metrów między budynkami (budynki z 4 stron) blisko rekordu tej zimy

- 5°C Francuskie samochody odmawiają posłuszeństwa

w 2009 zimą użytkowałem peugeot 308 z jakimś HDI (nie pamiętam pojemności, ale auto było z końcówki 2008 roku, miało kilka miesięcy) i rano przy -25 stopniach z ciekawości po prostu przekręciłem kluczyk (samochód stał na zewnątrz przez całą noc, czyli zapewne było jeszcze zimniej) i padłem z zachwytu, gdyż nie spotkałem się jeszcze z silnikiem benzynowym, który by tak szybko się uruchomił, a to był diesel!

Opublikowano

Pomorskie równiez bylo -15 lub miejscami nawet wiecej a w dzien nawet kolo 0 i w sloncu troszke snieg topnieje Po niedzieli moze cos sie rusze i snieg zginie ale nic nie wiadomo:)Wiec czekamy spokojnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v