Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Kujawsko Pomorskie Pogoda zimowa powróciła. Cale szczęście że nawozy rozsiane więc jak tylko ++ temp przyjedzie to zboża ruszą z kopyta bo azot już czeka w glebie. :D

Opublikowano

Zboża ruszą jak z kopyta jak posieje pożniej to dłużej nawóz bedzie działał bo teraz leży pod śniegiem i nic z tego nie ma, moj znajomy też w gorącej wodzie kąpany i zawsze sieje saletre szybko a ja póżniej i mam lepsze plony od niego, mowie o życie ozimym,bo jak jest temp +10 to azot działa błyskawicznie i wszystko przyspiesza.

Gość marekfarmer
Opublikowano

U mnie w kujawsko pomorskim śniegu dużo niema, Po niedzieli ma przyjść +++ temperatura więc zboża ruszą z wegetacją już miejmy nadzieje że na dobre. Saletra posiana więc tylko czekać na ++ temperaturę.

Opublikowano

na tą tem na + jeszcze możemy sobie trochę poczekać , nie stopnieje ci śnieg i wegetacja nie ruszy w jeden dzień nie zrobi się zaraz z dnia na dzień +20 , na niedzielę w nocy nadają -20 , nawet dzisiaj w nocy w twojej części polski było -16 , nie ma co za wczasu zakładać że zaraz w następnym tyg ruszy wegetacja , tak jak wcześniej wszyscy pisali że na pewno już zimy nie będzie i śnieg już nie spadnie a tu zaskoczenie zima większa niż w grudniu i to nie tylko w Polsce ale nawet w Niemczech , Francji i wielu innych państwach

Opublikowano

Wschodnia Polska szykujcie się :rolleyes: zazdroszcze w sumie :) OTO KOMUNIKAT od Polskich Łowców Burz

Ten potężny niż, który jeszcze niedawno wydawał się wybrykiem modelu, staje się coraz bardziej realny. Nasz kraj będzie znajdował się po chłodnej stronie frontu, a w związku z tym u nas mają pojawić się głównie opady w postaci śniegu. Ogromny kontrast termiczny i duża ilość skondensowanej pary wodnej z ciepłego sektora może przynieść na pewnych obszarach Polski południowo-wschodniej nadzwyczaj obfite opady śniegu, przybierające miejscami wręcz formę kataklizmu. Biorąc pod uwagę, że to już połowa marca, skala zjawiska wydaje się być bezprecedensowa.

Gość marekfarmer
Opublikowano

U mnie kujawsko Pomorskie w Powiecie Bydgoszcz dzisiaj było -5 na jutro -7 zapowiadają dzisiaj pogoda super cieplutko w dzień słonce i znów się błoto pojawia bo śnieg puszcza. Oby tak dalej :D A wegetacja żyta rusza już przy +2 stopniach także 20 nie potrzeba :P :P a powyżej 2 stopni zapowiadają już na przyszły tydzień :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v