Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zima, zima, zima... pada, pada śnieg... jadą jadą w pole z saletrami, leje dzwonią mieszadłami, dzyń, dzyń, dzyń..... dzyń, dzyń, dzyń.... dzyń... dzyń... dzyń.

Wieje... śniegu 20cm.

Edytowane przez pawelol111
Gość marekfarmer
Opublikowano

W kujawsko pomorskim jak na razie super pogoda wiosenna

Opublikowano

'Rolnik1973' tylko że w zeszłym roku to zachodnia polska przesiewała oziminy a wschodniej części sie upiekło

No-upiekło się-raz na sto lat...ogólnie rzecz biorąc wy tam w zachodniej Polsce nie macie naprawdę na co narzekać...

Opublikowano

milanreal1.O co Tobie chodzi z tym prezesem Anwilu?!

Jeżeli miałbym powiedzieć szczerze to głosisz herezje że rolnicy wysiali nawozy i je stracą. A jeżeli byś cokolwiek kumał z chemii rolnej to byś wiedział że by musiały zajść naprawdę skrajne warunki żeby do tego doszło. A takimi tekstami jak Ty mogą lecieć producenci nawozów żeby rolnicy ich więcej zakupili bo jak głosisz wszystko pójdzie tylko sam nie wiem gdzie mogą pójść :D

Opublikowano

milanreal1.Bo taka prawda jak przyjdą mrozy do -12 to z tego siania nawozów nic nie będzie! :) .I nie jestem żadnym prezesem Anwilu bo jak bym był prezesem to bym na tym forum nie pisał :D .

Opublikowano

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo na razie rzucasz tylko hasła a już wyjaśnień brak. Takie gadanie nie jest kompletnie nic warte. Wyjaśnij to, chętnie wysłucham bo obecnie wcale się z Tobą nie zgadzam. Poza tym te Twoje posty są pełne tylko dosadnych, skrajnie pesymistycznych wniosków, dla mnie to pisanie postów bez uzasadnienia.

Opublikowano (edytowane)

U mnie -3 i pada śnieg. Od 1 w nocy do teraz jest niecałe 5 cm ale gdzie jest nawiane to może nawet po kolana będzie. Jeżeli prognoza się sprawdzi i taka aura się nie zmieni to pierwsze prace chyba po świętach zaczniemy :( Jedyny plus że ten śnieg troche wody da

Edytowane przez PETECNC355
Opublikowano

Rozmawiałem ostatnio z sąsiadem i twierdzi, że nawóz który rozsiałem zamarznie, a ja się pytam jak nawóz może zamarznąć, a on na to zobaczysz, że tak będzie. :o :lol:

Opublikowano

Pomorskie się kłania zima na calego od rana sypie snieg jest ok 15cm i zawiewa miejscami po kolana. Wiatr wieje aż huczy i mrozi na dodatek-7 cały czas. GDZIE TA WIOSNA!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v