Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dro widzisz to co Cie ominelo? Ja to widze tak, wiecej sie blyaka niz sie nie blyska  100 wyladowan na minute. Nie wiem czy chce to u siebie bo cholera lezie na mnie.

@krzysieek jak bys czytal wszystkie moje wypociny to bys wiedzial ze  juz nie raz pytalem sie tu o to samo. Widzialem gdzies kilka dni temu mapke polski na ktora byla nanioesiona skala kolorami. Jesli chodzi o nasze tereny to w obrebie 50km Ostroleki srednia wyliczona przed 2000r byla nizsz o okolo 25% niz w pozostalym woj. Zapewne teraz kolej na nas

Brak skali w niektorych miejscach. To w ogole dziala bo czekam i czekam i nic nie pada

Screenshot_20180713-003507.jpg

@damianzetor9540 na jakiej glebokosci jest lustro wody?

Edytowane przez fireseba
Gość marekfarmer
Opublikowano

Znowu w nocy dolało  :D  :D   dziś  wieczór  kolejne  opady  zapowiadane  i  tak aż do następnej środy  :D  :D  :D  

Gość marekfarmer
Opublikowano
11 minut temu, iron napisał:

z czego tu się cieszyć jak trzeba żniwa zrobić.

Z deszczu    bo kukurydza  buraki   na ten deszcz  czekały. A żniwa   już  częściowo  zrobione    nawet pod rzepak już  ładnie  nawiezione nawozem naturalnym  zapachowym   :D    także  niech pada  niecha pada. Bo deficyt  wody  ogromny  :(  

Opublikowano
może u was bo i nas jęczmienie ozime jeszcze nie skoszone do końca a gdzie reszta ,nie życzę nikomu źle ,albo inaczej niech ten deszcz idzie tam gdzie go potrzeba teraz 😉
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Amen.    U nas  potrzebny   i to  przynajmniej te 100l  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, bialy2005 napisał:

Deszczu trzeba jak popada tydzień to zbozom nie zaszkodzi😄

Akurat teraz tygodniowy deszcz to raczej nie potrzebny chcesz porośnięte zbierać? 

Opublikowano

Szu15000 napisał:

uff az 5tyg bez deszczu, sa regiony gdzie nie padalo 2 miesiace i chlopaki sie trzymaja, a Ty jak dziecko i do tego te smieszne wyzwiska :) nie pozdrawiam.

bo gadasz jak pacaj to co się dziwisz ? a jak masz gadać takie rzeczy to lepiej nic nie mów. po za tym szkoda słów na takiego czlowieka jak ty.

Szu15000 napisał:

uff az 5tyg bez deszczu, sa regiony gdzie nie padalo 2 miesiace i chlopaki sie trzymaja, a Ty jak dziecko i do tego te smieszne wyzwiska :) nie pozdrawiam.

bo gadasz jak pacaj to co się dziwisz ? a jak masz gadać takie rzeczy to lepiej nic nie mów. po za tym szkoda słów na takiego czlowieka jak ty.

Opublikowano

Boki zrywać heh chciałbym odnotować choć 20%tego co UM pokazuje.

Wczoraj ok 22 kilka km na północ ściana deszczu dosłownie, zaczęło się dobudowywać od południa u mnie popryskało, a kilka km na południe zlew, na dzierżawie chociaż dało 

Screenshot_20180713-085005.png

Opublikowano
1 godzinę temu, iron napisał:

z czego tu się cieszyć jak trzeba żniwa zrobić.

żniwa poczekają za pogodą a rośliny które jej potrzebuje nie bedą czekać dalej tylko się poddadzą ;)

jak masz tylko zboże to tobie wygodniej jak jest pogoda ale ziemniaki, buraki i qq czekają za wodą ;)

• Like 1
Opublikowano

Rzepak leży, trzeci dzień mży 25 l nakapało, deszcze zapowiadają nadal. Będzie kiełkował?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v