Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Oby się sprawdziło - jeżeli ostatnie 4 były chude i kolejne 3 mają być podobne, a później tylko lepiej to przestaję oszczędzać -  na żonie i dzieciach:D

Na żonie to rozumiem ale na dzieciach??

Wieje a padać nie chce:(

Opublikowano

@bobienko widocznie Putin nie dał rady już niżej MIG-iem lecieć;)

Pisałem już na ten temat a że masz problem z pamięcią to już nie do mnie -_-

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

z mojego peubla  chlopaki juz dawno odeszli- niekoniecznie z powodu suszy.teraz kolej na was -juz pare lat pisze sprzedajcie te hektary, poki jest komu i ruszajcie w swiat, niedlugo sami zrozumiecie ze ze zmianami klimatu nie wygracie..........

powialo-brzoskwinie zlamalo, basen odkrylo i poszlo-czyli pada ,juz z pol godziny:D,az wylaczylem glos w tv zeby sprawdzic czy nie przestalo

Taaa , w świat ... , tak jak by tam się klimat nie zmieniał .

Trwa to od dłuższego czasu , czyli jak mawiał filmowy Pawlak " Był czas przywyknąć" .

Opublikowano

W ubiegłym roku przykręcałem na stodole kalenica a właśnie tym mig-iem jak nie gwizdnie mi nad głową.Dobrze że zwieracze sztywne jeszcze

Opublikowano
34 minuty temu, Uziu92 napisał:

no ja Siedlce, to spadło więcej deszczu w 5 min jak przez całą wiosnę, lało z 30 min, jutro zobaczę dokładnie ale pewnie koło 50 litrów na metr, syreny tylko wyją i straż lata wodę wypompowywac i konary usuwać, a wszystko to za póżno...

Na 50 mm to potoku trzeba :D

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Na żonie to rozumiem ale na dzieciach??

Wieje a padać nie chce:(

Słuchaj na dzieciaku też można - jak wchodzisz do sklepu a dzieciak skamle że chce loda i wybiera Magnum, to strzał w łapę i chwyta Granda lub Big Milka;):D.A jaka radocha jak drugie go na patyku wyliże - co jest dość częste

Opublikowano

Jakbyś robił to być choć kropla potu spadła. Nie miej pretensji że nie pada:D

Przed chwilą, maxler napisał:

Leje!!! 😎

Gdzie???, byle nie po nogach

Opublikowano

u mnie już się uspokoiło wiatr ucichł chmur prawie niema deszczu prawie nie było moze z 0,5l 

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Słuchaj na dzieciaku też można - jak wchodzisz do sklepu a dzieciak skamle że chce loda i wybiera Magnum, to strzał w łapę i chwyta Granda lub Big Milka;):D.A jaka radocha jak drugie go na patyku wyliże - co jest dość częste

Wiem wiem bo moja pociecha zawsze przypomina sobie,ze coś chce przy kasie na szybkiego zeby nie zabronić wziąć

Opublikowano

Dorzuć piwko do basenu, też się schłodzi.:P

Na niebie dziwna sytuacja - wyższe chmury niemrawo ciągną na pólnocy wschód, a niskie napierdalają z północy jak struś pędziwiatr. Ot polskie piekiełko, kazdy miesza jak chce

Opublikowano (edytowane)

ja pier**le, zapowiadali milion litrów a ty tylko 1,5l, powiało, chmury sie po rozchodziły i tyle, jedynie chłodniej 

no tam na Siedlce, Łuków niezłe chmura szelfowa poszła

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Właściwie to po co zabraniać takich pierdół ? Jak mnie stać to nie odmawiam , najwyżej jedno piwo sobie mniej biorę .

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Wiem wiem bo moja pociecha zawsze przypomina sobie,ze coś chce przy kasie na szybkiego zeby nie zabronić wziąć

a Ty palisz cegłę i rumiany płacisz coby przy ładnej ekspedientce na dusigrosza nie wyjść:D

Tyle dobrego że dzieciak już wie jak o swoje zawalczyć:D

Opublikowano

U mnie sucho, dno widać, a strach do lodówki po kolejne zejść. Jak zejdę będzie burza

Opublikowano

Nie tak łatwo - słuch u mojej połowicy jeszcze lepszy niż wzrok. a to charakterystyczne psyyttt!!! niesie po chałupie

Troszkę chłodniej na zewnątrz, w chałupie klima by się zdała.

Opublikowano

A weźta już przestańta . Ja już i zapas wypiłem , a te się sprzeciwiają . :(:(

Opublikowano

Już ktoryś raz czytam - rogaty, rogacz - poproszę o w prowadzenie w temat. Może o żubra chodzi?

Obecnie jakąś łomżę niepateryzowana ciągnę.

I znowu pokropiło 3-5 sekund

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v