Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co Ci właściwie teraz chodzi z tym zacofaniem, o to że ktoś jest w ogóle wierzący czy jest wierzący jak coś akurat potrzebuje? @Fifarifa

2 godziny temu, Fifarifa napisał:

Trzymajcie mnie, bo padne ze smiechu.  Jak cos sie nie udaje, to do Bozi, pomodle sie to mi da/pomoże.  Zacofanie jak w sredniowieczu, albo i gorzej.

Opublikowano (edytowane)

Bardzo sucho miejscami już rowy melioracyjne wyschły mco zdarzało sie do tej pory tylo w sierpniu/wrześniu 

Edytowane przez Runder
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, Fifarifa napisał:

Trzymajcie mnie, bo padne ze smiechu.  Jak cos sie nie udaje, to do Bozi, pomodle sie to mi da/pomoże.  Zacofanie jak w sredniowieczu, albo i gorzej.

uważaj  żebyś  nie musiał  paść   z płaczu   na kolana  i  na Jasną Górę  się  udać po pomoc. 

Opublikowano

Ale patelnia, w mnożarce byłem 30 sekund i nie szło wytrzymać, 40 stopni jak nie lepiej było. A ventusky zwariował 38mm opadu pokazuje na czwartek a pewnie przez cały następny tydzień kropla nie spadnie. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PRIMO napisał:

A jak myślisz @Sean ? o.O jak trwoga to do Boga. 

No to Pan Bóg nie jest na czyjeś zachcianki, a tym bardziej na wystawianie na próbę. Czymże my jesteśmy przed Bożym Obliczem - prochem i niczym, większość uważa na co mu Pan Bóg, ma nowy sprzęt, kupę ha. dam sobie radę.     :)  Głupcze, wszystko zostawisz,prędzej czy później, nawet nikt z nas nie wie czy jeszcze tej nocy nie zażądają naszej duszy, obojętnie, młody stary dziecko, nie ma reguły .     :) Na łożu śmierci już takim chojrakiem nikt nie będzie i zazwyczaj próbuje się zmienić i przypomnieć o Bogu, tylko czy będzie mu dany czas na zmianę, oto jest pytanie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 godziny temu, Fifarifa napisał:

Zawsze możesz  pójść na demonstrację KOD-u bronić demokracji zamiast do kościoła

Opublikowano

A ja teraz jechalem przez Europę do Anglii i u Niemców pali sloncem.Powypalane place na polach ale oni leją z deszczowni na pszenice czy ziemniaka .Belgia Holandia Francja padalo bo woda na polach.ładne tam mają zboża.

Opublikowano
40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

+31° C, nawet chmurki nie ma.

Siedzisz w cieniu z jajami go góry i jeszcze Ci żle

Opublikowano
41 minut temu, bartek2620 napisał:

Na kiedy dajecie termin swoim rzepakom ?

Cielny jest ?

Opublikowano

ursusmarek napisał:

13 minut temu, ansu napisał:

Zaraz po pszenicy

Chyba po jęczmieniu zimowym.

Gliwice pada deszcz. Będzie z 15 litrów już. 

Ty tak serio ???? U mnie przed chwilą kilka grubych kropel kapło i cisza..

Opublikowano

w najcieplejszym momencie 32*C teraz się trochę zachmurzyło i ochłodziło 

Opublikowano

ursusmarek napisał:

16 minut temu, marian_malcher napisał:

Ty tak serio ???? U mnie przed chwilą kilka grubych kropel kapło i cisza..

Tak. Pada od godziny 17 z jedną przerwą na 10 minut. 

Według kolorów na radarze to u mnie powinno padać z taką samą intensywnością jak w ok. Gliwic, a nie pada nic. Jedynie co, to temp. poleciała z 31 na 21° i zachmurzyło się.

Opublikowano

Zaczynam mysleć jak ROLNIK 1973 ,jak nie popada jeszcze 2 tyg, to niech grad strzsaka ,ale na100%,wszystko ubezpieczone wysoko poza burakiem,15 maja spadły 3 mm,a 17 -2 mm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v