Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki82 napisał:

To że wytłumaczenia logicznego nie widzę, jak idzie chmura konkretna 100 km pada po drodze a 5 km odemnie się rozchodzi i tak już kilka razy .

U mnie to normalka. Często przed moją gminą chmury się rozdzierają i nawet kropla nie spadnie. Najwyższy p.n.p.m w bardzo rozległej okolicy na kilka powiató mamy w gminie i może dlatego.

Opublikowano

Ja mogę dać na mszę o deszcz,to z moim szczęściem budynki porozpierdala

Opublikowano

Mnie jak dotychczas skutecznie omijalo ale wczoraj było oberwanie chmurki nad moją wioseczka dolalo konkretnie szkoda że krótko ;( póki co wody nie brakuje 2 pokos traw będzie lepszy jak pierwszy... 

Opublikowano

Wyczuj wiatr i jedż do sąsiedniej parafii;). W Suwałkach  ranek 2-3 godz. pięknego deszczu,15 km .dalej ledwie z eternitu zaczeło kapać,po południu wszystko odparowało

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Dziś dało 18 litrów z 3 burz .Dosłownie o rzut  beretem miejscowość dalej   na drodze wyrwy i kamienie tylko zostały , piach popłynął .

Wy to tam macie dobrze  w okolicach Tucholi  ciągle  wam  pada  widać  bory Tucholskie  mają  dużą  moc  przyciągania, bo wszystko albo Tuchola  pada  albo  Wisła  wszystko ściąga.  Nieraz  Koronowo   jeszcze  dostanie   a dalej ni hu hu

Ja chyba dzisiaj  pojadę  do Amerykanów  ponoć  wczoraj jechali z Gniezna  do Bydgoszczy  może  zechcieli by  te  eksperymenty  pogodowe  zrobić  nad moimi  polami

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj potężne grzmoty chyba okolice Kramska i na południe poszło. U mnie kilka kropli. Dziś rano grzmoty O.o wchodzę na radar (mała  plamka ale kolor intensywny)  niby powinno padać a tu ni h.ja. Chyba nad Brdowem popadało :) patrząc na chmury. Także w okolicy  pada.

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

A zapytaj zarzeccaków jak często do kościoła chodzą 😊

tyle co i my.......

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Ja chyba dzisiaj  pojadę  do Amerykanów  ponoć  wczoraj jechali z Gniezna  do Bydgoszczy  może  zechcieli by  te  eksperymenty  pogodowe  zrobić  nad moimi  polami

gorzej jak im sie pokiełbasi i w ogóle nie będzie padało

Opublikowano
8 godzin temu, fireseba napisał:

Pomaga?

A widzisz żebym dostawał rozwolnienia na forum 17razy dziennie tak jak marekfarmer, że nie pada? 

70mm w drugiej połowie maja chyba mówi samo za siebie ☺️

3 godziny temu, bobienko napisał:

Ja mogę dać na mszę o deszcz,to z moim szczęściem budynki porozpierdala

Właśnie wy byście tylko na tacę i mszę dawali, a pójdźie i całą mszę pod parkanem przestoi. Panu Bogu twoje pieniądze nie potrzebne, a czarny przebieraniec ci dobrobytu nie sprowadzi na ziemię. Nie jestem jakos nazbyt pobożny, ale wierzę

• Like 1
  • Thanks 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

tyle co i my.......

gorzej jak im sie pokiełbasi i w ogóle nie będzie padało

Jak i tak nie pada  więc  nic do stracenia nie ma bo w maju  14l i to 5 litrów 2 maja  a reszta  to 1-2mm opady także  bez  znaczenia.

A tak może by jaki Grad  zrzucili  na zboże na piachu a na lepszych kawałkach deszcz  i by było  git.  I Nawet  bym im  2 byki na grilla  podarował w podzięce  xD

Opublikowano (edytowane)

z  opadu dzisiejszego poranka, mierzone przez godzinę, przez 3 dni czekałem na deszcz w końcu doleciało, a ze 3 dni to dookoła sobie chodziło 

20180603_094123.jpg

Edytowane przez Trawers
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.06.2018 o 09:47, pedro2 napisał:

A widzisz żebym dostawał rozwolnienia na forum 17razy dziennie tak jak marekfarmer, że nie pada? 

Niezły  kłamca  z ciebie .

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Nie ma to jak życzenia od gorliwego Katolika . :D I taki wierzy że coś wymodli . :D

Opublikowano

Słowa prawdziwego miłującego bliźniego swego katolika ¬¬

Opublikowano

Oo dzięki, nie martwię się zbytnio jakoś Bóg daje, że szczęśliwie się zbiera 🙂 

tobie życzę wręcz odwrotnie, oby wszystko poszło po twojej myśli, spełnienia marzeń. A zdaje się, że o gradzie marzysz. Powodzenia! Do zobaczenia w sierpniu jak wszyscy będą upychać magazyny, a ty będziesz czekał z chlebem i solą na komisję szacujaca straty. Będziesz spełniony 👍

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PRIMO napisał:

Słowa prawdziwego miłującego bliźniego swego katolika ¬¬

No , normalnie jak mój niedaleki sąsiad . Tak samo jedyny sprawiedliwy . Do niedawna opluwał wszystkich emerytów i rencistów ... Teraz już mniej , bo sam się załapał na wcześniejszą . Teraz tylko tych co maja większą emeryture . No ale tak po za tym że wszystkim dookoła źle życzy , to bardzo pobożny człek .:D

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

Oo dzięki, nie martwię się zbytnio jakoś Bóg daje, że szczęśliwie się zbiera 🙂 

tobie życzę wręcz odwrotnie, oby wszystko poszło po twojej myśli, spełnienia marzeń. A zdaje się, że o gradzie marzysz. Powodzenia! Do zobaczenia w sierpniu jak wszyscy będą upychać magazyny, a ty będziesz czekał z chlebem i solą na komisję szacujaca straty. Będziesz spełniony 👍

Uważaj żeby ciebie  ten grad  nie dopadł   za te kłamstwa które  piszesz.

A wtedy będziesz płakał  ,, jak żyć  jak żyć  ,,   xD  xD  xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

To tu widzę że 95% to psełdopolaki:(

Jak to obliczyłeś i skąd taki wniosek ?

Opublikowano

wczoraj 1mm dziś niebo zachmurzone mżawka przez chwilę ale jest przyjemnie 20*C powietrze rześkie odpocznie się  po tym skwarze i duchocie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v