Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Slawek96 Eeee to mi diler zachwalał, że 48/48 to najlepsza przekładnia w T6 więc sądziłem, że to wypas a nie mechanik. Zrozumiałem, że ona ma 16/16 i po 2 półbiegi ale w takim razie kicha. Znajomy też ma 32/32 i chwali ale szkoda, że nie ma 48/48 półautomatu bo czasem przydaje się ten drugi półbieg. W tym momencie zaczynam się zastanawiać czy rzeczywiście wart jest tej ceny. ;)

48/48 to zwykła skrzynia 24/24 tyle ze z pełzakami, a co do przekładni to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co ci jest potrzebne? czy 2 półbiegi wystarczą czy chcesz 4 pólbiegi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Orientuje się ktoś jaka jest cena ciągników New Holland nowej serii t4 Powerstar a mianowicie:

T4.55

T4.65

T4.75

Pozdrawiam.

Jaro

Edytowane przez Jaro881
Opublikowano

New holland T4.75 z klimą, pneumatyką, obciążnikami przednimi, hydraulicznym rewersem i szklanym dachem za 152000zł brutto. Oferta z Broszkowa pod Siedlcami

Aha, ceny claasa podobno idą w górę o 2%, Tak powiedzieli w Zambrowie

Mam pytanie czy ma ktoś aktualną ofertę od dealera na Zetora Proximę 90 lub 100 bo to co jest na allegro to jest wszystko standard a mi chodzi o konkrety!!!

Opublikowano

New holland T4.75 z klimą, pneumatyką, obciążnikami przednimi, hydraulicznym rewersem i szklanym dachem za 152000zł brutto. Oferta z Broszkowa pod Siedlcami

Aha, ceny claasa podobno idą w górę o 2%, Tak powiedzieli w Zambrowie

Mam pytanie czy ma ktoś aktualną ofertę od dealera na Zetora Proximę 90 lub 100 bo to co jest na allegro to jest wszystko standard a mi chodzi o konkrety!!!

Proxima 90 plus skrzynia 40 obciążniki przód 400kg zewn.ster.hydrauliką listwa do przyczep jednoosiowych grammer pneumatyczny 147tys.brutto .CZY to dobra cena? Zastanawiam się czy warto za klime dopłacić 6tys. .

Opublikowano

Warto dopłacić oczywiście bo bez klimy to się idzie ugotować w upalne dni w tak przeszklonej kabinie a jak się otworzy drzwi to się nakurzy.... Ja się tylko zastanawiam czy warto się bawić w zetora bo dużo ludzi narzeka że tam nie ma żadnych nowoczesnych rozwiązań nawet gasi się go tak jak te stare ursusy na pomocą przycisku(takiego czerwonego, zresztą chyba każdy wie o co chodzi a ja w tej chwili nie pamiętam jak to się nazywa) i to chyba już jedyny taki ciągnik. Oraz mnie trochę odstrasza ten głośny silnik....ja uważam że obecne ceny ciągników nie są w ogóle ich warte.... to tylko moja opinia więc niech nikt od razu tego nie komentuje w jakiś obraźliwy sposób ale jak tu porównać wykonanie np. MF 6255 do tego co produkują teraz czyli jego odpowiednika MF 5445. Kiedyś to wszystko był solidne a teraz taka lipa że szok... JD, Fendt, MF, Claas to w ogóle mają takie kosmiczne ceny że wg. mnie to lepiej kupić sobie ze 2 używane niż za jednego dać z 200000zł.

Opublikowano

Witam Was! Mam pytanie w sprawie ceny Massey'a Ferguson'a 5455 z Obciążnikami z przodu, Szerokimi kołami, Radiem, Klimatyzacją i Amortyzowaną kabiną B) Z góry dziękuję za info. :rolleyes:

Opublikowano

interesuje mnie cena takich ciągników jak claas axos 320cx , new holland t5.95 , massey ferguson 5420. deutz agrofarm 410 i to wszystko w ful opcji, i ile z tej ceny idzie urwać. Dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Axos 320c + obciążniki bez klimy skrzynia standard bez półbiegów 167000zł brutto, Deutz Fahr agrofarm 410 bez sprezarki bez klimy z przednimi obciążnikami 159000brutto. Więc jakby doliczyć do deutza sprężarkę i dodatkowy siłownik jak jest w claasie to cena wyjdzie podobna w tym wyposażeniu....według was warto tyle pieniędzy wyłożyć za ciągniki praktycznie w standardzie??? Proszę o opinię

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez kubakar117
      Witam Mam problem w Valtrze n134 active mianowicie chodzi o tylny tuz.Czasami potrafi się przyciąć. Po naciśnięciu przycisku mruga kłódka na prawej konsoli z regulacją .
    • Przez Maverick
      Witam. Chciałbym dorobić zaczep rolniczy (dolny) do Zetora 14145 gdyż jest to wersja eksportowa z zaczepem piton fix do której standardowy zaczep z agromy nie pasuje gdyż jest zbyt gruby (30mm). Grubość zaczepu jaki pasowałby w mocowanie piton fix to max 25mm. Zakupiłem odpowiednio gruby płaskownik wycięty palnikiem acytylenowym i teraz stoję przed pytaniem jak bardzo wysunięty był fabryczny zaczep w tym ciągniku. Gdyby był ktoś tak uprzejmy i zmierzył w swoim ciągniku tej serii odległość od końcówki wałka wom do środka oka listwy zaczepu dolnego byłbym niezmiernie wdzięczny. Dodam że ciągnik jest na kołach 20.8 R38 co powoduje że nie mogę umieścić zaczepu zbyt blisko tylnej osi, bo spowoduje to trudności w skręcaniu pod ostrym kątem. Odległość od końcówki wałka wom do środka oka zaczepu (mierzone w idealnym poziomie) uważam za uniwersalny punkt odniesienia w tej serii ciągników. Zdjęcie zamieszczam poniżej. Z góry dziękuję.
      Oto zdjęcie piton fixa. Ta belka pod spodem jest od przedniego tuza która była przykręcona do piton fixa. Interesuje mnie odległość końcówki wałka do środka oka sworznia zaczepu rolniczego (dolnego). Czy ktoś z posiadaczy ciężkiej serii zetora mógłby zmierzyć u siebie i podać odległość?

• Przez KlimekPL
      Narodził się kolejny problem w Zetorze 5211. Wymienialiśmy pompę wody na nową, daliśmy nową uszczelkę a miejsce mocowania pompy zostało dokładnie oczyszczone i odtłuszczone, śruby dokładnie i równo dociągnięte a podczas zalewania okazało się, że cały płyn zaczął uciekać właśnie w miejscu mocowania pompy. Gdzie należy szukać przyczyny? Czy jedynym sposobem będzie uszczelnienie na silikon? Bo tak właśnie była zamontowana stara pompa a teraz zamiast tego poszła normalna uszczelka, a płyn ucieka pokaźnym strumieniem (nie kropelkami, tylko normalnie wodospad).
  • Dodaj nową pozycję...
v