Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Ostatni raz taka pomoc z mojej strony, jeszcze wszystko sam ładowałem, ważyłem i zawiozłem. A teraz jak napisałem do tego znajomego czy by mi swojej 10t przyczepy nie podstawił do pszenżyta i zawiózł 5km to nawet nie odpisał, wyrąbane widać ma

miałem podobną sytuacje na końcu jak sobie policzyłem to 1000 najmniej w plecy ale uznałem że pier**le nie będę się płaszczył i nie jest to duża cena za poznanie jakim człowiekiem jest drugą osobą 

Opublikowano
28 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

no to nie wiem czy jest w ogóle nad czym debatować, bierzesz kasę za jęczmień i nic gościowi więcej nie pożyczasz ani nie pomagasz, takich ludzi trzeba nauczyć kultury

Jeszcze ma pożyczony nawóz ode mnie i za ziemniaki nie zdążył od jesieni zapłacić, ale co tam mamy dopiero grudzień.

Opublikowano (edytowane)

Nawóz 1,2t ma schowany pod dachem, chciałem wziąć ale mówił że zastawiony i ciężko wyciągnąć, mówię ciul - na wiosnę podjadę, o zbożu temat wyjaśniałem, pieniądze za ziemniaki - na początku mówił że na pewno ktoś podwiezie te pieniądze (800 zł), potem mnie raz widział to mówił że zapomniał, a od tego czasu cisza. Jak mówił że ktoś podwiezie to już mnie to rozwaliło, bo kto ma mi te pieniądze przywieźć jak nie on, jego dzieci? Ja się akurat nie boję że czegoś od niego nie odzyskam, chodzi mi ogólnie o podejście ludzi, coraz więcej ludzi mnie otacza że jak czegoś chcą to przyjeżdżają, dzwonią itp, itd a tak to mają człowieka w du_ie i patrzą tylko i wyłącznie na własny interes

Inny znajomy też, w żniwa 1,5t zboża do siewu u mnie zamówił, miał odebrać w ciągu kilku dni, tak więc poworkowałem w worki 25kg, poważyłem, powiązałem i poukładałem. Do dzisiaj jedzie. Zero jakiegokolwiek telefonu, zero wyjaśnień 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Jak taki uj. Ja bym nie odpuścił. Pojechał bym i powiedział żeby oddawał bo nie mam za co śledzi na święta kupić 

Jedz od razu przyczepką i powiedz że byś ten nawóz zabrał bo się zapomni. A we dwóch to go tam wyciągnięcie z tej szopy. 

Nie wiem czy tam masz jakiego ojca czy brata to najlepiej niech jedzie z tobą. 

Opublikowano (edytowane)

Hehe, znam takiego agenta, co za kombajn nie mógł zapłacić. Jak się rozeszło, że zalega z pieniędzmi, to pojechał w końcu uregulować należność  i miał pretensje o zrobienie mu reklamy w całej okolicy.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

Hehe, znam takiego agenta, co za kombajn nie mógł zapłacić. Jak się rozeszło, że zalega z pieniędzmi, to pojechał w końcu uregulować należność  i miał pretensje o zrobienie mu reklamy w całej okolicy.

Mam takiego na sąsiedniej wsi haha jak przyjechał po zrobieniu reklamy to wyjeżdżał z piskiem opon z podwórka 🤣🤣

Opublikowano
8 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Nawóz 1,2t ma schowany pod dachem, chciałem wziąć ale mówił że zastawiony i ciężko wyciągnąć, mówię ciul - na wiosnę podjadę, o zbożu temat wyjaśniałem, pieniądze za ziemniaki - na początku mówił że na pewno ktoś podwiezie te pieniądze (800 zł), potem mnie raz widział to mówił że zapomniał, a od tego czasu cisza. Jak mówił że ktoś podwiezie to już mnie to rozwaliło, bo kto ma mi te pieniądze przywieźć jak nie on, jego dzieci? Ja się akurat nie boję że czegoś od niego nie odzyskam, chodzi mi ogólnie o podejście ludzi, coraz więcej ludzi mnie otacza że jak czegoś chcą to przyjeżdżają, dzwonią itp, itd a tak to mają człowieka w du_ie i patrzą tylko i wyłącznie na własny interes

Inny znajomy też, w żniwa 1,5t zboża do siewu u mnie zamówił, miał odebrać w ciągu kilku dni, tak więc poworkowałem w worki 25kg, poważyłem, powiązałem i poukładałem. Do dzisiaj jedzie. Zero jakiegokolwiek telefonu, zero wyjaśnień 

To ładnie uczysz ludzi, ja tam jak słyszę że ktoś chce poworkowane na siew od razu mówię że albo sypie w BB i wazymy waga za uszy od bb albo w małe worki sam sobie workuje

Opublikowano

Też kiedyś sprzedawałem workowane ale od jakiegoś czasu z tym skończyłem. Roboty z tym dużo a jak cenisz trochę więcej to każdy krzywo patrzy. Lepiej wywieść na skup i dziękuję do widzenia.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Jeszcze ma pożyczony nawóz ode mnie i za ziemniaki nie zdążył od jesieni zapłacić, ale co tam mamy dopiero grudzień.

To nie wiem za czym jeszcze czekasz, pieniądze do ręki nawóz na przyczepkę i się nie znamy. Takiemu człowiekowi to. Bym 10 zł nie pożyczył a ty taka dobra dusza jesteś. 

56 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna....ale się człowiek nie zna...

Mam kartę pamięci w kamerce...

Jak to odtworzyć?

Cza jakiś czytnik danych?

Tak, normalny czytnik karty pamięci do pc.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Raptus902 napisał(a):

Też kiedyś sprzedawałem workowane ale od jakiegoś czasu z tym skończyłem. Roboty z tym dużo a jak cenisz trochę więcej to każdy krzywo patrzy. Lepiej wywieść na skup i dziękuję do widzenia.

Dokładnie, też kiedyś troche w detalu sprzedawałem , nigdy więcej...

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oki...

Nie wtym temacie napisałem .

Dzięki...

Zależy jaką masz kartę, wrzuć sobie w google. Jeżeli masz zwykłą jak do telefonu to kupujesz najtańszy adapter z allegro, wpinasz w kompa i ogień.

2 godziny temu, Raptus902 napisał(a):

To ma sens tylko jak kupujący sam sobie workuje. Za darmo w życiu bym komuś towaru nie workował, a jak dopłatę człowiek chce za te robotę to już problem.

• Like 1
  • Root Admin
Opublikowano
3 godziny temu, pawlak2507 napisał(a):

Wszędzie takie asy są jak nie za kombajn to za dzierżawę zapomni zapłacić i później pretensję do całego świata mają.

ja miałem takich co nagle im pola ubywało i się upierali ze mi kombajn za dużo pokazuje. Nie kłóciłem sie z nimi, po prostu przy kolejnym zapytaniu o usługę mówiłem wprost - nie dzwoń do mnie więcej, chwilami była obraza majestatu, ale temat się już wyprostował.

• Like 2
Opublikowano
16 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

moim zdaniem to najlepiej by była kasa po cenie obecnej, ale obstawiam że znajomy będzie chciał dać ci te cenę co była w maju,  z drugiej strony jak wykorzystasz jary to nie taki zły pomysł- no chyba że też gówniany towar to brałbym kasę, tak najlepiej chyba

17 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Kuźwa, pożyczyłem znajomemu w maju ponad 10t jęczmienia ozimego, ziarno grube i bez ości, latem w sumie chciał mi oddać ale po pierwsze nie za bardzo miałem miejsce, a po drugie jak zobaczyłem jakie ziarno chciał mi oddać to mi się odechciało - same ości. Teraz się zastanawiam czy nie powiedzieć mu że ma odkupić mi jęczmień jary czy po prostu skasować po obecnej cenie

Jak wymyśliłeś głupotę z pożyczaniem to teraz nie marudz . Trza było mu wówczas sprzedać , a nie pożyczać , po drugie sam piszesz że chciał ci latem oddawać , 

Tu jest cały szkopuł w tym że teraz jęczmień drogi i chcesz po tej cenie , równie dobrze on ci może powiedzieć że coi odda ten jęczmień po żniwach , albo ci zapłaci po tyle po ile będzie po żniwach , albo po ile było jak mu pożycvzałeś 

Opublikowano
3 godziny temu, yacenty napisał(a):

ja miałem takich co nagle im pola ubywało i się upierali ze mi kombajn za dużo pokazuje. Nie kłóciłem sie z nimi, po prostu przy kolejnym zapytaniu o usługę mówiłem wprost - nie dzwoń do mnie więcej, chwilami była obraza majestatu, ale temat się już wyprostował.

ja też kiedyś wyciągnąłem komórkę z geoportalem i nagle zaginione 20 arów się odnalazło

• Root Admin
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

ja też kiedyś wyciągnąłem komórkę z geoportalem i nagle zaginione 20 arów się odnalazło

20 arów 🙂

u mnie rekordzista 1 - wg niego 3.5, wg kombajnu 4.5. wg gps jak obszedłem pole 4.52.

drugi: 1.1ha, wg kombajnu 2.2ha, wtedy kupiłem ręczny gps, obszedłem pole i cykl 2.1ha

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, yacenty napisał(a):

20 arów 🙂

u mnie rekordzista 1 - wg niego 3.5, wg kombajnu 4.5. wg gps jak obszedłem pole 4.52.

drugi: 1.1ha, wg kombajnu 2.2ha, wtedy kupiłem ręczny gps, obszedłem pole i cykl 2.1ha

Mam nadzieję że żadnemu z nich już usługi więcej usługi nie wykonałeś 😉