Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fasola Jaś
Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Ty się wczoraj urodziłeś że nie wiesz jak to działa? Jak potrzebują to i cena się znajdzie , a to że gorzej przebrana czy żółta przestaje im przeszkadzać.  

Obecnie fasoli jest dosyć i nikt się nie będzie licytował żeby ją na siłę kupić.  

Pewnie ze dość a cena jeszcze bardziej nie spada tylko dla tego że  niektórzy  mają nakupione duże ilości i celowo trzymają cenę .

Opublikowano

Takie pytanie na oderwanie od dyskusji o cenach etc. Amistar pali kwiat w fasoli. Kiedyś poruszany tutaj był ten temat, ale czy jak będzie robiony oprysk np. na początku pierwszych kwiatów, kiedy powiedzmy mamy głównie pąki, to nic nie będzie się dziać? 

Opublikowano
2 godziny temu, Drobna2021 napisał:

Jeżeli masz towar zważony, albo ważysz przy kupującym lub jedziesz na wagę najazdową tarujecie auto a potem się ważycie po załadunku to jakie według Ciebie jest uwalanie na wadze?? 

Mialem troche wiecej niz tone zeby miec to powazone w woreczkach. Jak sprzedajesz duze ilosci i jednoczenie to puszczajac przez przebieraczke to chyba jest miejsce do popisu zeby uje*ac na wadze ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No tam gdzie sprzedawalem to czysta idzie do tonowego bigbaga i na wage. Wystarczy, ze waga na kazdym bb pomyli sie tylko kilka kg i wyjdzie? Z reszta co to za pytania, a u kogo byla policja? I co dalo sie? A na pszenicy nie kradli? I jak? Z reszta nadal kradna i nawet teraz dzieki elektrycznym waga jest jeszcze latwiej

Edytowane przez kamil800
Opublikowano

waga nie musi być niedokładna, wystarczy twoja nie uwaga i już woreczek stoi gdzie indziej.

nic nikomu nie udowodnią, nie wiem, musiałoby być to nagrane chyba 

moim zdaniem, przebierać i pilnować, albo przebierac u zaufanego albo zgadać się z dobrymi znajomymi i wspólnie na większą ilość mozna kupić przebiraczke mniejszej wydajności, nie trzeba inwestować milionów a zwróci się wcześniej niż myślicie

Opublikowano (edytowane)

A ty wykryjesz? Sprobuj. Ja nie jestem handlarzem a zakladam sie, ze cie porobie na zwyklej szalowej wadze i sie nawet nie zorientujesz. Juz bylo kilku magikow. Jeden dostawial woreki z piaskiem za przyczepa na tare i mu udowodnili i jakos nikt nie pamieta i kradnie i skupuje dalej. Drugi mial butelki pod waga i tez juz nikt nie pamieta. Trzeci byl z "tolerancja wagi" ale tylko w jedna strone. Jest duzo sposobow ;)

Edytowane przez kamil800
Opublikowano (edytowane)

Sprzedaje na słupy i taki jak ty o tym wie? Weź przestań........🤣

@skywalker89. zakładasz że wszyscy kradną 1 tonę na 15 ? Jeśli tak to na 100 t "zaoszczędzisz" 6 ton.

Kiedy i gdzie kradli 1t z 15tu i jak ich nakryli? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Moze ty dojdziesz sprawiedliwosci ;) udowodnisz, ze w gotowce pobral z banku i mu przekazał a on sie przyzna, ze przyjal ta gotowke. Latwa sprawa ;) a slup majac z tego dobra kase (bo przecież nie robi tego za darmo) tez na pewno będzie tylko na ciebie czekal z otwartymi ramionami 😏

Edytowane przez kamil800
Opublikowano

nie wszyscy, nie myślałem, że aż tak to wygląda, więc apeluję aby się pilnować bardziej i tyle. 6t x8zl to 48k, nie wiem ile najatnsza przebieraczka ale coś za ok 100-150k by skompletował pewnie razem z petkusem. 

pojeździj po targach, porozmawiaj z ludźmi, z handlarzami, to będziesz wszystko wiedział

Opublikowano

Chłopki targowe wiecznie oszukane i pokrzywdzone. Środki oszukane, nasiona oszukane , nawozy oszukane na skupie oszukane i wiecznie nieszczęśliwe. Dziwne że jak się rozmawia z wiekszymi to takich kocopołow nie opowiadają.

6 minut temu, kamil800 napisał:

Wiem bo znam tego slupa ;) i co? Mam mu sprawe wytoczyc? Chcesz to moze dam ci kontakt i ty dojdziesz sprawiedliwosci ;) udowodnisz, ze w gotowce pobral z banku i mu przekazał a on sie przyzna, ze przyjal ta gotowke. Latwa sprawa ;)

Wyjscia są dwa - albo handlarz jest debilem który prosi się o kłopoty albo ty jesteś wioskowym sPISkowcem. Ile ja się już takich rewelacji nasłuchałem i niby wszyscy wiedzą kto taki nieuczciwy a nigdy nikogo nie skazali. Tak swoją drogą jak znasz tego słupa to też mu powiedz że jest debilem bo się chwali udziałem w przestępstwie skarbowym i paserstwie.

Opublikowano

Bo więksi to w większości nie wiedzą na jakim świecie żyją i nie ryją od rana do nocy w polu jak trzeba tylko mają od tego ludzi. Nie wiem o co chodzi z oszukanymi srodkami, ale pewnie o skuteczność, no tu sie nie dziwie jak widze kiedy i jak niektórzy stosują, aczkolwiek można się tutaj czuć oszukanym jesli chodzi o ceny, bo na przestrzeni ostatnich np 10lat niektore środki podrożały 100%, a nam raz wyżej raz niżej, a większości koło średniej wieloletniej sie kręci  a koszty caly czas do góry i jeszcse pis wszystkich wyruchał bo nie dosyc że chciał zbic inflację na zawyzonych kosztach energii to jeszcze jedzonko teraz mniam mniam bedzie ze wschodu, ale co tam, ludzie nie mogą miec za dużo pieniędzy 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

Dopóki nie udowodnisz to nie ma przestępstwa - tak jest od kilkudziesięciu wieków i wszystkie twoje rewelacje są psu na budę.

No widzisz? A jak udowodnic cos czego nie mozna udowodnic? ;) byly juz sprawy gdzie miales nagrane i bylo czarno na bialym slychac ale te dowody nie sa legalne ;)

Edytowane przez kamil800
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Więksi wiedzą doskonale na jakim świecie żyją i dlatego są więksi.

To ciesz sie że bozia dała ci to że wśród takich tobie przyszło sie obracać, ale wierz mi że wielu Innym tylko może się tylko wydawać to co mowisz a tak na  prawde przedstawiciele ru chają ich jak mogą 

Opublikowano (edytowane)

Przecież znasz człowieka wiesz jak to się odbyło więc to możesz udowodnić. Oszukiwali na polaryzacji? A skąd wiesz że tak było? Bo ci się coś wydaje albo bo tak pod sklepem mówili?  

Na czym ich przedstawiciele ruchają? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Przecież znasz człowieka wiesz jak to się odbyło więc to możesz udowodnić. Oszukiwali na polaryzacji? A skąd wiesz że tak było? Bo ci się coś wydaje albo bo tak pod sklepem mówili?  

Byly brane próbki z kilku pryzm i na kazdej wychodzilo wiecej w kilku niezaleznych labolatoriach. Chyba nawet sparawa byla zalozona ale albo sie toczy dalej albo juz jest umozona bo i tak tych dowodow nikt nie uzna ;) a ja burakow juz nie mam i nie sledze tematu. Ale w sumie sam na swoich doswiadczeniach z nimi mam kilka ciekawostek. Jedna pryzma 1 pole 2 kluczyki. Wystarczylo zmienic kluczyk i w tej samej godzinie zaladunku zanieczyszczenie skoczylo srednio o 5% na kazdym tirze 😂albo jak robili przerwe na noc to na drugi dzien nadal ta sama pryzma te same buraki to samo pole i tez zanieczyszczenie cyk do gory 😂Widget span

Edytowane przez kamil800
Opublikowano

Bierzesz kolegę, idziecie do Pana Prokuratora i składacie zeznania że Pan X  obraca zbożem pochodzącym z kradzieży i opisujecie z detalami złodziejski proceder. W czym widzisz trudność? 

A jak były pobierane próby z pryzm? Był próbobiorca z urzędu? Był spisany protokół i wszystko zrobione w sposób by nie dało się tego podważyć? Laboratorium badające buraki miało wymagane akredytacje? Badało tymi samymi metodami co cukrownia? 

Jeśli paru chłopa wzięło 30 losowych buraków w bagażnik i zawieźli do jakiegoś laboratorium to faktycznie takie wyniki można sobie wsadzić w buty.