Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czaruja choć pewnie w niektórych modelach są jakieś różnice

Koncern jeden ale porównując bliźniacze auta VAG widać na których markach robi się oszczednosci, CNH może też tak robić, różnica montażu między fabrykami też może wnosić roznice

Opublikowano

Przedstawcie mi te różnice na papierze. Wtedy uwierze. 

Jakiś katalog gdzie będą ewidentne różnice. 

Fakt być może jakość montażu w poszczególnych fabrykach może być różna alw kontrola jakości powinna zadbać o równy standard. 

Podobno mercedesy czy volvo z chin niczym nie różnią się od tych z fabryk europejskich

Opublikowano

Nie zauważyłem w przypadku Maxxum/T6 aby były różne wydajności pomp. 

Co innego T5.120 a Luxxum 120 bo tam jest już zupełnie inna skrzynia i tylny most od ZF a nie jak w T5 CNH

Opublikowano

Traktor Claas imo wcale na tym polu nie będzie lepszy.

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Z tego co ja się orientowałem to zazwyczaj w case siedzą jednak lepsze pompy itp. ale nie we wszystkich modelach

Bosch Rexroth i tu, i tam. Wydajnością się jedynie mogą trochę różnić.

Opublikowano

Zważywszy na relację cenową przy zakupie nowych np. JD,Fendt vs NH,zetor i tak nie będę w plecy bo te pierwsze są znacznie droższe od drugich. Poza tym trudno przewidzieć jakie będą relacje  za 20 lat i która z marek będzie wówczas  bardziej ceniona.

• Like 1
Opublikowano

To by trzeba procentowo ogarnąć spadek ceny w stosunku do wartości podczas zakupu. Gość z Valtry mówił że ich trzyma kwotę a Claas leci a ryj jak Ford w autach. 

Każdy dziś zakłada że na 20lat a za pięć czasem będzie chciał e-ciągnik

A Case a Niuch w spadku ceny chyba na korzyść bordo

Opublikowano
8 minut temu, tomek15h napisał:

Zważywszy na relację cenową przy zakupie nowych np. JD,Fendt vs NH,zetor i tak nie będę w plecy bo te pierwsze są znacznie droższe od drugich. Poza tym trudno przewidzieć jakie będą relacje  za 20 lat i która z marek będzie wówczas  bardziej ceniona.

Ciągnik na 20 lat to może powiedzieć ktoś kto użytkuje taki ciągnik hobbistycznie  u mnie ciągnik robi ponad 1000 motogodzin  /r  i nie wyobrazam sobie trzymac go 20 lat 

Opublikowano

Każdy ma własna perspektywę. Z pewnością przy ilości 1000 godzin rocznie zmienisz maszynę po 5-7 latach. Ja obrabiając 25-30 h rocznie nie jestem w stanie zamortyzować tak szybko maszyny i będzie musiała pracować około 20 lat.

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, sumek666 napisał:

Dokładnie bo jak nie odpali to malują na niebiesko 😂

Co to znaczy bardziej markowe? Jakiś przykład? Po prostu baranom z Case wydaje się, że sa bardziej Premium i znajdą głupka co to łyknie. 

Czy HN 6,145 na DC ma w opcji pompe 150L tak jak maxxum ?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Arek napisał:

Czy HN 6,145 na DC ma w opcji pompe 150L tak jak maxxum ?

NH T6 w modelach z DC ma wyłącznie jedną pompę w ofercie i jest to 134 l/min.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

W PROW mam limit 250 i schowalbym się w nim przy zakupie T6.125S EC tylko już nie można zmienić skrzynki a jest 16/16 jak to oceniacie. 

Pozatym ma miękka os i kabinę, TUZ, pompa 113,opona 600/480

???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v