Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
pedro2 napisał:

A potem się dziwicie, że coś wam wyje, stuka puka i "niuholand to szmelc" 😂 jak chcesz sam serwisować nowy traktor jeśli ciężko ci wyczyścić układ hydrauliczny w przyczepie? 😋

chłopie nowa przyczepą zalana Nowym olejem agrol utto który jest tej samej specyfikacji co ambra a ty chcesz coś czyścić? u siebie wszystkie maszyny po ursusach czyscilem ale nowe maszyny po co?

Opublikowano

Case maxxum 125 multicontroler, active drive 8, amortyzowana oś i kabina, fotel dualmotion, przedni tuz, cztery pary wyjść elektrohydraulicznych, skrzynia 40 Eco, pompa 150l, hamulce pneumatyczne. Cena 326000 netto, jak uważacie dobra? 

Jeszcze pytanie do posiadaczy takiego ciągnika.  Co uważacie o dynamice i mocy takiego silnika 4 cylindrowego. U mnie ma być ciągnikiem głównym na lekko ponad 50 ha (orka Siew podorywka transport) 

Opublikowano

Ja w swoim maxumie 125 będę zwiększał moc. Jak dla mnie za słaby. Łatwo go zdusic szczególnie przy mniejszych obrotach. Jakbym miał większy budżet to bym chętnie puma wziął. Teraz bym jeszcze się zastanowił nad nh t6 160 dc bo na szóstce  jest.

Opublikowano

T6 160 ma 4 cylindry, T6 180 ma 6 cylindrów. Właśnie też bym chciał zwiększyć moc, ale nadal będzie to 4 cylindry. Nie miałem styczności z tymi silnikami ale z tego co słyszałem to mają mały apetyt na paliwo i dynamiczne są. Czekam na opinie innych posiadaczy. 

Opublikowano
23 minuty temu, casefarmer napisał:

T6 160 ma 4 cylindry, T6 180 ma 6 cylindrów. Właśnie też bym chciał zwiększyć moc, ale nadal będzie to 4 cylindry. Nie miałem styczności z tymi silnikami ale z tego co słyszałem to mają mały apetyt na paliwo i dynamiczne są. Czekam na opinie innych posiadaczy. 

t6.160 ma 6 cyl . Maxxum fajny wyposażenie fajne , ale jakie oświetlenie , ogumienie,  ? 

Opublikowano
31 minut temu, casefarmer napisał:

Faktycznie, pomyliłem z T6 165. Opony 600 tył i 480 przód ale zastanawiam się na 650 i 540, a oświetlenie 8 ledów

narazie stoisz przed zamówieniem /?> jaką moc chcesz ?

Opublikowano

Cena będzie praktycznie taka sama bo T5DC ma dużo więcej bajerów a gabaryt moim zdaniem sporo większy jest T6 różnica podobna jak w Claas Arion między seriami 400 a 500.

Sam oglądam się za podobnymi ciągnikami i moje wnioski są takie że T6 bardziej sprawdzona starsza konstrukcja i do tego większa a T5DC ma skrzynię fajną ale zbyt nowa na rynku żeby znać jej bolączki po latach. kabina jak w T6 a gabaryt w stronę T5EC, choć trochę większy. Nawet z DMC szału nie ma.

Opublikowano
9 godzin temu, Darek8787 napisał:

Cena będzie praktycznie taka sama bo T5DC ma dużo więcej bajerów a gabaryt moim zdaniem sporo większy jest T6 różnica podobna jak w Claas Arion między seriami 400 a 500.

Sam oglądam się za podobnymi ciągnikami i moje wnioski są takie że T6 bardziej sprawdzona starsza konstrukcja i do tego większa a T5DC ma skrzynię fajną ale zbyt nowa na rynku żeby znać jej bolączki po latach. kabina jak w T6 a gabaryt w stronę T5EC, choć trochę większy. Nawet z DMC szału nie ma.

Z tego co się orientowałem to DC nie mają najlepszej aktualnie opiniii ... oprócz tego co w marchewce stoi nawet na kanale Kamil Ogrodnik na yt masz że też problemy z przełączaniem straty mocy itp i częste kalibracje i na serwis ...

Opublikowano (edytowane)

No ale jak ma to być ciągnik być jako główny a nie jako pomocniczy to bez zastanawiania się brałbym T6

- 6cyl i to sprawdzone, w dodatku początek serii i można to spokojnie kręcić w górę

- EC - sprawdzona bardzo dobra skrzynia

- większy gabaryt ciągnika, takim i uprawo- siewny zestaw podniesiesz i będziesz mógł tym w polu manewrować. 

A co do DC - jeździłem trochę po placu no komfort jazdy za***isty ale jak to nowość to trochę strach. 

Edytowane przez melon10641
Opublikowano
14 godzin temu, Czusiek97 napisał:

Co myślicie lepiej wziąć NH T5 Dynamic Command czy najbiedniejszą t6 w electro command? duża różnica w gabarycie ?

tu się nie masz nad czym zastanawiać. Do t6 już możesz porządny siewnik/pług zaczepić a skrzynia wcale nie jest taka tragiczna

Opublikowano

Mam odrazu 2 pytania . Do ilu km da się podkręcić t6 180 ec? 
pytanie drugie , słyszałem ze na tych skrzyniach ciągnik nie ma tyle mocy co powinien ? Jak temu zaradzić ?

Narazie sprawuje Ok , jakies 1400 mth mam zrobione . U mnie jest regulacja szybkości podnoszenia 

miałem jedna awarie ale to przez paliwo w mauzerach. Osad zawalił mi pompę i wtryski i poszły do wymiany . Odciąłem tez ad blue. Wyskakuje mi błąd i blokowana jest amortyzacja osi ale widze ze często jest ten problem 

Opublikowano

t6.180 to najwyższa moc w serii ja bym tego niepodkręcał ale firmy tuningowe to robią. kolega maxxuma 140 zrobił na 170km i skrzynia klekla po zrobieniu skrzyni moc zrobił w serii a firma tuningowa się wypiela

Opublikowano

Oni podnoszą moc ale na Twoje ryzyko. Silnik w T6 wydaje mi sie że powinien wytrzymać więcej bo to chyba ten sam co w T7? Natomiast trzeba by sprawdzić z jaką największą mocą współpracuje EC.

Z tym że to co napisałem to moje domysły, nie żadna wiedza żeby się nią kierować. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v