Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu zaczął mi lecieć olej za skrzyni gdzieś. Poprzednio było to naprawiane w serwisie. Mogę żądać żeby uszykowali to na miejscu a nie telepali ten traktor tak w tą i z powrotem? 

Opublikowano

Witam .

Jakie opcje dodatkowe warto dobrać do New Holland T5.110 dynamic comman. Po za amortyzacją osi i kabiny i tuza przedniego bo to oczywistość . Ciągnik główny na gospodarstwo do ciężkich prac . A np jakie sobie odpuścić bo nie przydały się ani razu bądź są zbędne 

Opublikowano (edytowane)

dla mnie ważne wom 540/540e/1000 i maksymalna ilość par hydrauliki nigdy nie wiadomo kiedy to się może przydać. dodatkowa para hydrauliki na przedni tuz i gniazdo elektryczne świateł dodatkowo np. do pługa śnieżnego itp. różnie to w życiu może być no i fajna sprawa jakieś programowane biegi uwrociowe z pamięcią obrotów silnika, automatyka przełączania półbiegów. to tak z grubsza sądzę że warto. automatyczne odciągi tylnych ramion tuz dobre przy cieżkim sprzęcie i automatyka rozłączania wom dobre np. przy agregacie aktywnym

Edytowane przez Darek8787
Opublikowano
Dnia 3.09.2021 o 20:36, pedro2 napisał:

Znowu 🤕 skąd dokładnie leci? Ile godzin? Jak trzeba rozpołowic to gdzie, na podwórku nie zrobią

Niestety znowu. Ciężko zlokalizować wyciek bo jest chyba gdzieś pod siedzeniem na skrzyni biegów. Zlatuje po obu stronach skrzyni ale dużo bardziej po prawej stronie traktora. Nawalone tam przewodów węży że nawet jak by zdjąć koło to ciężko będzie to zobaczyć.

Opublikowano
1 minutę temu, maroko napisał:

Niestety znowu. Ciężko zlokalizować wyciek bo jest chyba gdzieś pod siedzeniem na skrzyni biegów. Zlatuje po obu stronach skrzyni ale dużo bardziej po prawej stronie traktora. Nawalone tam przewodów węży że nawet jak by zdjąć koło to ciężko będzie to zobaczyć.

To jest w T5.85 ?? Jezeli tak, to może uszkodzony uszczelniacz od zaworu sterującego podnośnika. U mnie w fabryce nie dokręcili jednej śruby, uszczelniacz się przez to uszkodził(myślę, że pod wpływem ciśnienia go uszkodziło), naprawa była bardzo prosta, w 15 min to zrobiłem, tylko cena tego gumowego o-ringa powala ...

Opublikowano
5 godzin temu, maroko napisał:

Ehhh.... Oglądałem szoko12 film magnum nowy kilka dni zesrała się skrzynia coś na pierwszym zakresie i rozbierali. Ciągnik 200h za milion złotych... U mnie coś hamulce słabo biorą, pedał leci prawie do końca żeby dobrze zahamować, mają podjechać przy okazji

Opublikowano
21 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

To jest w T5.85 ?? Jezeli tak, to może uszkodzony uszczelniacz od zaworu sterującego podnośnika. U mnie w fabryce nie dokręcili jednej śruby, uszczelniacz się przez to uszkodził(myślę, że pod wpływem ciśnienia go uszkodziło), naprawa była bardzo prosta, w 15 min to zrobiłem, tylko cena tego gumowego o-ringa powala ...

Tak, T5.85 utility. Trochę szkoda że nie zapytałem od razu co to było. Później jak dzwoniłem to był ktoś inny i zbytnio nie wiedział. Nawet jak teraz zgłaszałem to nie było zapisane chyba co tam było robione. Tak sobie myślę że jak coś poważniejszego to dobrze by było mieć na piśmie że był to i to konkretnie naprawiane. Jak brałem farmtrca kiedyś to miałem wszystko wpisywane w książce serwisowej a tu nie.

@pedro2 Mój ma coś ok 80 mth. dopiero i teraz jak zaczną  się cięższe prace to pewnie znowu będzie w serwisie :/ Żeby nie tyle pracy to bym zdjął to koło i zobaczył skąd to leci. Nie podoba mi się to trochę że będą go tak wozić ciągle  tą i tamtą.

Opublikowano

Takich rzeczy to trzeba pilnować panie, potem nie daj Bóg przyjdzie iść do sądu i nie masz z czym bo żadnych protokołów z napraw ani nic... U mnie nawet na ostatni błąd czujnika katalizatora (odłączona wtyczka) mam papier... 

5min i koło zdjęte. Kurde to słabo, u mnie niedawno minęło 3msc, z czego 2 tyg stoi bez roboty i 170h ma

Opublikowano

Dziś dopytałem co wcześniej było robione tj. skąd ten olej leciał i pan powiedział że była zdejmowana pokrywa podnośnika. Przynajmniej tak ma wpisane.

Można coś zrobić z bujaniem ciągnikiem jak jadę szybciej z ciężką broną talerzową? Czy tylko balast na przód tu coś poradzi?

Opublikowano
Dnia 7.09.2021 o 20:27, kibix napisał:

bez amortyzowanej osi zawsze będzie bujać

Był serwisant i pytałem go o to też między innymi. Poradził żeby potencjometrem ( tym środkowym) chyba od szybkości podnoszenia - przekręcić max. w lewo i tam wtedy jest pozycja pływająca podnośnika. Są tam takie fale narysowane pod żółwiem. Pomaga to trochę czy tylko jest bo jest? Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić. 

Aaa i trzeba pamiętać żeby podnośnik nie był na max uniesiony.

Opublikowano
forterra11441 napisał:

No takich bredni to jeszcze nie słyszałem 😆

to znaczy ze mało w życiu widziałeś jak jadę z zablokowana amortyzacja to po drodze z płyt drogowych Max 8km / h jak z amortyzacja to ile fabryka dała

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v