Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Piotrass napisał:

Co z wyposażenia warto dolozyc do Nh t6.155? moze jakies sugestie?

5 godzin temu, Piotrass napisał:

T6.155  Dynamic command  opony 540/650 przedni tuz. amortyzacja przedniej osi,

To skoro tak to na pewno zarządzanie obrotami, jak masz możliwość finansową to super byliby mieć przedni TUZ na elektrozaworach i sterowaniem na podnośniku z przodu. Elektrozawory jak dużo pracujesz z hydrauliką.

3 minuty temu, Bartek933 napisał:

Każdy ma  swoje zdanie, pamięci użyłem z dwa razy i w ogóle mi to nie podeszło.

@Zetor-7340 wypowiedz się w tym temacie. @Bartek933 my w swoich T6 nie mieliśmy tego zbawienia. Teraz nie wyobrażam sobie pracy bez. 

Warto zastanowić się nad hamulcami hydraulicznymi zamiast pneumatyki. 

Oczywiście fotel jak najlepszy. Za parę stówek dorzuc pakiet skórzanej kierownicy i dywanik. 

Opublikowano

Pewnie z 12 tys. Dlatego mówię, że wszystko rozbija się o cenę. Tak samo monitor IV4 też trzeba przemyśleć. Bo do zarządzania sama skrzynia myślę, że zbędny. Pamiętaj, że jak będziesz wybierał hydraulikę czy to na mechanicznych czy to na elektrozaworach to bierz maksymalna dostępna ilość.

Opublikowano
13 minut temu, sumek666 napisał:

To skoro tak to na pewno zarządzanie obrotami, jak masz możliwość finansową to super byliby mieć przedni TUZ na elektrozaworach i sterowaniem na podnośniku z przodu. Elektrozawory jak dużo pracujesz z hydrauliką.

@Zetor-7340 wypowiedz się w tym temacie. @Bartek933 my w swoich T6 nie mieliśmy tego zbawienia. Teraz nie wyobrażam sobie pracy bez. 

Warto zastanowić się nad hamulcami hydraulicznymi zamiast pneumatyki. 

Oczywiście fotel jak najlepszy. Za parę stówek dorzuc pakiet skórzanej kierownicy i dywanik. 

Po pracy z tą opcją i bez, jestem zdania, że jest to warte każde pieniądze :)

Opublikowano

Monitor IV4 bede bral napewno. przedni tuz , ośka amortyzowana, tylko zalozmy ze mam kilka tys do limitu jeszcze i sie zastanawiam co dobrac, myslalem odjąc z ciagnika okno dachowe bo podobno szybciej sie nagrzewa a i tak pewnie nie bede korzystal z niego

Opublikowano

Okno bierz. Jest dużo jaśniej w kabinie. Kabina nagrzewa się bo ma mamy dużą powierzchnię szyb. 

Na pewno dobierz te skórzana kierownicę. 

Łącznik hydrauliczny to ok 1500-2000 zł. 

Pomyśl nad zaworem międzyosiowym z wyjściem na przedni TUZ i guzikami na przodzie. 

Na pewno 24x24 skrzynię. Później ewentualnie możesz ją rozblokować na 50 kmh bo oryginalnie to duży koszt bo dochodzą hamulce na przednie koła. 

Gniazdo LS i wolny spływ. To też obowiązkowo. 

Opublikowano

ESM wg mnie też koniecznie, zapomniałem o tym powiedzieć wcześniej. Zawór międzyosiowy też, skoro bierzesz tuza to z tyłu bedziesz mial wolne wyjścia, Łącznik hydrauliczny fajna sprawa jak będzie chodził z paroma maszynami, mi był nie potrzebny bo jedyne co będzie dźwigał na tylnym tuz to kosiarka, i ewentualnie przetrząsacz jeśli T5 będzie zajęta.

Opublikowano

Esm fajna sprawa szczególnie na dłuższych polach, używam w pługu, agregacie, przy talerzówce. Na pewno automatykę skrzyni warto wziąć, o ile nie jest w standardzie, w polu automatu nie używam, ale wtransporcie już tak, dobrze się jeździ na automacie. 

• Like 1
Opublikowano

@Bartek933 jeżeli masz Farmalla lub T5 to tam faktycznie korzystanie z ESM może być dziwne bo guziczek jest z tyłu i trzeba się obracać. U nas jest na joysticku więc zmiana pamięci z pierwszej na drugą odbywa się bez odrywania ręki. 

image.png

Opublikowano

W polu? 

Dobrze zaprogramowane obroty? 

Bo dla mnie na moich krótkich polach zbyt dużo czasu zajmuje zdjęcie ręki z joya, zmniejszenie obrotów, podniesienie maszyny, nawrotka i znowu opuść, zwiększ obroty. A tak to kciukiem lekko w prawo, lekko w lewo i rura dalej :D

Opublikowano (edytowane)

Orientuje się ktoś nad ceną T7 275, 290 lub 315HD ? I jak z opiniami tej maszyny ? 
Oraz druga kwestia czy wiecie może czy NH planuje wprowadzić wnętrze z nowej T8 Genesis do mniejszych wersji również ? 

Edytowane przez KrisKristof
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, KrisKristof napisał:

Orientuje się ktoś nad ceną T7 275, 290 lub 315HD ? I jak z opiniami tej maszyny ? 
Oraz druga kwestia czy wiecie może czy NH planuje wprowadzić wnętrze z nowej T8 Genesis do mniejszych wersji również ? 

Optum raczej będzie tańszy, po ostatnich podwyżkach w NH. T7.275HD będzie się gdzieś od 540 netto zaczynał.

U kumpla w 290HD Black od początku sterowniki niedomagały. Serwis był z 4 razy i opanował. 

Edytowane przez bobcat2250
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v