Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mam wniosek na uslugi i sie zastanawiam co wpisywac i dzis troszke podzwonilem. Maja przyjechac pogadac konkretniej od kisla i ksiezopolskiego. Za pume 150 multi, tuz, 4 pary hydr, opony 540 r30i 650 i r42, klimatronik, lusterka el., skrzynia semi, realizacja wrzesien 2021 350netto, mozna troszke ogołocic z lusterek, szyberdach, i cos tam jeszcze do 335netto ceny przez tel. niby nie do ruszenia przy zamówieniu w najblizszych dniach i smiesznej zaliczce 2000zl😀

Opublikowano
bialy2005 napisał:

mam wniosek na uslugi i sie zastanawiam co wpisywac i dzis troszke podzwonilem. Maja przyjechac pogadac konkretniej od kisla i ksiezopolskiego. Za pume 150 multi, tuz, 4 pary hydr, opony 540 r30i 650 i r42, klimatronik, lusterka el., skrzynia semi, realizacja wrzesien 2021 350netto, mozna troszke ogołocic z lusterek, szyberdach, i cos tam jeszcze do 335netto ceny przez tel. niby nie do ruszenia przy zamówieniu w najblizszych dniach i smiesznej zaliczce 2000zl😀

wszystko zależy czy Ty nim będziesz jeździł czy pracownik, bo dla siebie można trochę wiecej nie bajerów dorzucić nie zwiększających wydajności ciągnika, napewno po podwyżce case przestanie się sprzedawać tak jak do tej pory to było i inne marki będą bardziej warte uwagi

Opublikowano
mickas092 napisał:

@bialy2005 ty jesteś w rejonie działania księżopolskiego, weź ofertę od nich pojedź do rolmaxa do Białki i patrz na reakcję 😂 można duuuużo utargować. Nawet bardzo. Chcesz coś więcej pisz na PW.

znam temat ma nh z rolmaxu. Przyznam ze nowa puma bardziej mi się podoba. Jeszcze musze pogadać z agrimar o mf. Do tej pory chyba mf byl w podobnej kasie co case.

ahten napisał:

@bialy2005 A mf 6 nie bierzesz pod uwagę?
@bialy2005 A mf 6 nie bierzesz pod uwagę?

do pumy to raczej seria 7 mozna porównywać

Opublikowano

@bialy2005 Na pumę dostałeś tak długi termin oczekiwania (wrzesień 2021) czy po prostu taki termin dostawy sobie zażyczyłeś ? Z tego co sam się orientowałem w przypadku NH, Claasa to zwykle ok. 3 miesięcy

Opublikowano

Na ta chwile podobno jest tak duzo zamówień ze minimum lipiec/sierpien, w claasie kombajnu już na zniwa raczej nie zamówisz. Podobno taki buum jest na maszyny cena znoza robi swoje, corona swirus i prowy wszystko razem i raki efekt.

Opublikowano
23 godziny temu, Maches napisał:

Myślę że w Płońsku dostał byś lepsza ofertę 

Bardzo możliwe. Musiał bym wziąć im pokazać ofertę z Płocka i pewnie by zeszli nawet do tych 200 tys brutto ale już nie chciało mi się jeździć.

Zastanawiam się jeszcze nad oponami. Niby 380 tylko o 5 cm szersze od 13,6 r24 ale nie wiem czy nie będą za szerokie. Teraz mam drugi ciągnik do oprysków, nawozów lecz nie wykluczone że w przyszłości ta nowa t5 będzie do wszystkiego. 

Warto wziąć w cenie 380 na przód i 480 na tył? 

Opublikowano

Każda marka opon tak naprawdę różni się szerokościami także 380 może być taka sama jak 13,6 musisz konkretne opony porównywać jeśli tej samej marki to ok .Szukałem do zetora 38 65 600 to rozbieżności duże każda marka swoje wymiary😁

Opublikowano

mam t5 na oponach 13.6 (340/85r24) mitasy AC to są tak szerokie jak 380/70 r24 vredenstain

mitasy mają 35cm w bieżniku

przy oponach 13.6 masz w standardzie skręcane felgi a przy oponach 380 są spawane

Opublikowano

Przedstawiciel mówił że będą trochę szersze.  Profilu nie znam. Mam w umowie tylko że przód 380 R 24  a tył 480 R 34.

Ale chyba faktycznie będzie na nich chociaż ładniej wyglądał, nawet jak w niektórych pracach w przyszłości będzie to trochę przeszkadzało ;)

Swoją drogą czemu przedstawiciel sam dał takie szersze skoro w początkowej umowie miałem 13,6 i 16,9? :ph34r:

Opublikowano

380 są standardowe może dlatego a jaka Marka opon?

A to że ładnie wygląda to zasługa szerokiego rozstawu i żeby tylne koło wychodziło z błotnika a nie że jest schowane tak że go nie widać zobacz u mnie w galerii

Opublikowano (edytowane)

Może dlatego.

Nie mam pojęcia jaka marka opon. Pewnie Mitasy.

Skoro zmienił się rozmiar to i pewnie felgi ze skręcanych na spawane :ph34r:

Edytowane przez maroko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v