Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

To może właśnie warto zostać przy jednej marce? Ten pług chyba całkiem lekki nie jest? Za tą cenę Możesz śmiało kupić 6-7 letni model 135, a wiadomo zawsze taki ewentualny zapas mocy się przyda. ;)

Albo właśnie nieco starszy na 6 cylindrach. Też dobre rozwiązanie.

Edytowane przez bobcat2250
Opublikowano

Bierz McCormicka MC115, nie bedziesz załował a jak chcesz cos wiekszego to poszukaj MC z 6 silnikiem. Chociaż moim zdaniem do takich maszyn MC100-115 Ci wystarczy, a zobaczysz nie będziesz żałował, tu jest całkiem inny komfort niz w zetorze, 4 półbiegi zrobia robote i rewers elektrohydrauliczny, ehr, duży udzwig podnosnika a jak będziesz miał z przodu obciążniki to napewno Ci go nie poderwie :) 

Zreszta masz tu kanał i obejrzyj sobie filmy z tym ciągnikiem w roli gównej albo napisz do właściciela i sie wszystkiego dowiesz, gwarantuje w ciemno ze Ci ten traktor poleci :) 

tu masz link

https://www.youtube.com/channel/UCqEBfPTgvflqK_2QQ0oh_Tw/videos

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.12.2017 o 22:28, zuras07 napisał:

Kolega Marcin ma rację , kolega pracuje w nh na serwisie to w case robili skrzynie bo części te same nie znam modelu

Kolego w d.. byłeś g. widziałeś... czytam Twoje wypociny i żal mi Cię doradca z Ciebie jak o wszystkim i o niczym, tutaj słyszałem tam słyszałem jak nie wiesz nie wypowiadaj się. Mam proxę plus z 2011 roku fakt teraz bym ją wymienił jedynie na powerkę, robiłem sprzęgło ale  ponad 2000 ma zrobione non stop tur etc. i jako główny w  gospodarstwie, spalanie tez masz pewnie obcykane z forum bo na pewno nie z doświadczenia , sąsiedzi mają smerfy i case jeden już turbinę  robił a połowę tego widział co mój, drugiemu śruba się urwała gdzieś obok skrzyni to nawet serwis nie wie jak to naprawić. Rada : nie wypowiadaj się jak nie wiesz zetor to już nie ten  zetor co kiedyś  ja bym swojego nie oddał za żadnego smerfa steyera czy case. Fakt  teraz może jak myślę o nowym 120 konikach to  mógłbym zdecydować się na NH ale tylko dlatego że jest cięższy od forterry i mają  GPS

Edytowane przez aster453
Opublikowano
1 godzinę temu, aster453 napisał:

Kolego w d.. byłeś g. widziałeś... czytam Twoje wypociny i żal mi Cię doradca z Ciebie jak o wszystkim i o niczym, tutaj słyszałem tam słyszałem jak nie wiesz nie wypowiadaj się. Mam proxę plus z 2011 roku fakt teraz bym ją wymienił jedynie na powerkę, robiłem sprzęgło ale  ponad 2000 ma zrobione non stop tur etc. i jako główny w  gospodarstwie, spalanie tez masz pewnie obcykane z forum bo na pewno nie z doświadczenia , sąsiedzi mają smerfy i case jeden już turbinę  robił a połowę tego widział co mój, drugiemu śruba się urwała gdzieś obok skrzyni to nawet serwis nie wie jak to naprawić. Rada : nie wypowiadaj się jak nie wiesz zetor to już nie ten  zetor co kiedyś  ja bym swojego nie oddał za żadnego smerfa steyera czy case. Fakt  teraz może jak myślę o nowym 120 konikach to  mógłbym zdecydować się na NH ale tylko dlatego że jest cięższy od forterry i mają  GPS

Mam to

Opublikowano

Witam.co doradzili byście przy zakupie ciągnika do 110km pod uwagę brane są john deere 6105rc,claas arion 430 i zetor forterra 110hsx,Bądz macie jakies inne propozycje :) dodam ze cecny są bardzo podobne.

Opublikowano

witam otóz chcemy zakupic ciagnik 6 cylindrow o mocy ok 120 koni . i ogladalismy kilka ciagnikow ale to byla klapa i ostatnio spodobal sie nam taki case 5140 skrzynia mechaniczna i polbiegi mechaniczne tez rocznik 1993 i to wydaje sie fajna maszynka tylko teraz pytanie raczej polecacie je i jak jest z awaryjnoscia i jak z kosztami czesci ? jest doistepnosc czesci uzywanych czy niektorych regeneracji by ominac np w przypadku awari wielkich wydatkow ?

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu wziął któregoś z mx to jest ten o jedną wersję młodszy na tym samym silniku mieliśmy takiego i praktycznie nie miał wad po 6000 mth wymieniliśmy pompę wody (180zł) i dwumase po 8000 mth (1500zł) silnik nie do zajechania na moje jedna z najbardziej udanych serii jakie ujrzały światło dzienne coś jak fendty 800

Opublikowano

nie moglem znalesc w dobrym stanie fendta ., i wezme case decyzja juz podjeta niewiem czy dobrze czy zle ale trudno bedzie mialbyc polski ursus lub zetor ale trupki sa i leje sie z nich itd moze case bedzie dobry i bedzie chodzil tego co biore byl z dani sciagniety i teraz jest w kraju 1 rok byl w kraju chodzi przy odsniezaniu .a w dani to ciagniki tam maja skrzynie 40 jak w niemczech czy 30 jak w francji ? bo jezdzilem nim ale nieweim dokladnie ile szedl

Opublikowano

Złożyliśmy wniosek na modernizacje, mamy bardzo dużą szansę aby dostać premię. Szukamy ciągnika 105-125km, 4 cylindrowy. Interesują nas wszystkie marki oprócz Fendta bo cena jest nierealna! Myślimy o Valtrze N114 (122km) znamionowej.. co powiecie o niej? Polecicie jakieś inne ciągniki? Cena nie gra roli

Opublikowano
4 godziny temu, warchest napisał:

nie moglem znalesc w dobrym stanie fendta ., i wezme case decyzja juz podjeta niewiem czy dobrze czy zle ale trudno bedzie mialbyc polski ursus lub zetor ale trupki sa i leje sie z nich itd moze case bedzie dobry i bedzie chodzil tego co biore byl z dani sciagniety i teraz jest w kraju 1 rok byl w kraju chodzi przy odsniezaniu .a w dani to ciagniki tam maja skrzynie 40 jak w niemczech czy 30 jak w francji ? bo jezdzilem nim ale nieweim dokladnie ile szedl

podaj budżet znajdę ci dobrego fendta 

Opublikowano

zawsze mozna do regeneracji dac . ba a to jaki inny ciagnik . trudno bedzie ten najwyzej pozniej uzywki bedzie sie kombinowac albo niewiem

1 minutę temu, Zefir napisał:

podaj budżet znajdę ci dobrego fendta 

juz za pozno jade jutro po case trudno co ma byc to bedzie do wszystkich zachodnich ciagnikow czesci sa w h*j drogie niewiem jakos ot bedzie narazie chodzi cisnienie z tylu na hydraulice 190 barow czy jak to jednostka sie nazywa ale co zegra mialem od mechanika zegar sie na 200 konczy wiec tu cisnienie dobre , mechanik mowil ze jak sie bierze ciagnik zeby te cisnienie bylo najlepiej 180 jak wieksze to lepiej

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chcę kupić ciągnik 100-120 km, myślę nad DF(seria k120) , NH(coś typu t6030) i JD(seria 6020/30), ale jestem otwarty na inne marki i na pewno rozważę kupno innej marki . Ciągnik ma być głównym w gospodarstwie tzn. wykonywać najcięższe pracę. Cena jaką dysponuje to 150tys brutto.

Ciągnik musi być oszczędny, mało awaryjny (tak wiem marzenie każdego) i musi być od roku 2005 wzwyż. 

Podawajcie swoje propozycje, tylko nie np."Weź John deere" tylko uzasadnijcie dlaczego ta marka i model.

Jednocześnie proszę o pomoc w wyborze 2 ciągnika na moim 2 temacie

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam wszystkich. Niedługo będę przymierzał się do zakupu traktora. Będzie służył głównie przy rozrzutniku 10t, być może pługu 4, sieczkarni do kukurydzy i różnych takich. Posiadam case jxu95 z turem z którego jestem mega zadowolony, on chodzi teraz przy pługu 4. Jednak w przyszłym roku zamierzam kupić rozrzutnik 10t (i kilka innych maszyn ale to juz mniejsza z tym) oraz traktora. Lepiej kupić jakiś uzywany traktor do około 60tys zł czy lepiej nowego belarusa? Nowego na dofinansowanie juz nie dostanę, jednak od takiego mógłbym odliczyć sobie VAT. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. ;)

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!
Po nowym roku do firmy w której pracuję, będziemy kupować nowy ciągnik w przedziale mocy podanym w temacie. Czy możecie mi podać jakieś propozycje? Ciągnik będzie pracował w transporcie z przyczepą oraz z kosiarkami bijakową i dyskową. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.