Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaka jest różnica między SAME IRON, a DF Agrotron  ???

jak chesz kupować same czy lambordzini tak napisze xD to kup Deth Fahra Agrotrona 120 to jest ciągnik z tego ciągnika sciągało same i lambordzini xD ale mam pismo . ;p a najlepiej to ja bym kupił zetora fortere 120 koni ale możesz jeszcze jelonka lub fenda tu bym ci poszukał ale bardziej jelonka ;)

Opublikowano

jaki ciągnik jest lepszy df m600 , new holland t6060 , new holland t6060 , MF 6475 , lamborghini r6 130

czy CASE MAXXUM 125 mozecie podac ich cene i ile te ciagniki waza ?

Opublikowano

"new holland t6060 , new holland t6060" hehe coś Ci się kolego pomyliło :) dwa razy te same modele napisałeś , a jeśli chodzi o kmnie to ja bym powiedział tak jeśli coś z cnh to maxxuma multicotrolera ma za***ista kabine bardzo mi sie podoba ten ciągniczek ale jesli chodzi od strony para,metrów tech to wolałbym DF agrotrona m 615 :huh: bo w fergusonie to sie troszke skrzyni biegów obawiam

Opublikowano

Witam

Co do zakupu Lamborghimi DF i Same to radzę się zastanowić. Posiadam Lamborghini GrandPrix90 na którego nie narzekam zbytnio. pracuje od wiosny 2006, ma 2400 mh ale z byle g... jeśli potrzeba części trzeba czekać ponieważ większość części jest obecnie sprowadzana z Niemiec. Ostatnio poszedł mi frez na złączce napędu (przód-tył) niby żadna usterka ale części z Niemiec na wschód Kraju jadą 3 dni, a ja mam do niego taki sprzęt że bez napędu ani rusz.

Myślę nad kupnem czegoś ok 120 KM na 6 garach ale nie wiem nad czym zawiesić oko. dużo z się naczytałem postów i broszur ale ciężki wybór chciałbym wytrzymałą wygodę do 250 tyś brutto. A im niżej tej kwoty tym lepiej. oczywiście nowy i nie zetor( jakby ktoś nie zwrócił uwagi że pisze o 6 cylindrach).

Opublikowano

Mam zamiar zakupić niedługo ciągnik coś około 120 KM, będzie on jako główny koń pociągowy w gospodarstwie.

Myślałem na claas arion 610 (niewiem jaką wersje c czy cis) deutz fahr 610 (słyszałem że nie są to za dobre ciągniki) lub john deere coś z 6030 (niemoge sie w tych modelach połapać np 6530 lub 6630). Który by był najlepszy ale i też nie za drogi?

Opublikowano

No fakt nh będzie najtańszy ale akurat wersja delta nie jest ciekawa - słaby podnośnik i hydraulika zaledwie 63 l/min, oraz brak możliwości amortyzacji osi przedniej i kabiny. Jak już to wersje plus.

JD 6030 masz modele 4 i 6 cyl. 6230 6430 to 4 cylindry a 6630 6830 6930 to już modele 6 cylindrowe, 6530 nie wiem ile ma cyl.

Na główny ciągnik lepiej 6tkę - ciągnik dłuższy i stabilniejszy z cięższymi maszynami.

Opublikowano

@6RoLnIk9

Nie ma ciągnika najlepszego, wszystkie są porównywalne. Wybierz ten, który ci sie najbardziej podoba, jest najwygodniejszy ma odpowiednie wyposażenie i masz blisko do serwisu bo wszystkie tak samo mogą nawalić.

Opublikowano

Troche to dziwne john deere i claas takie drogie a tu new holland taki tani? dlaczego? Czytałem troche teraz o tym t6030 jak cos to lepiej kupić wersje plus. niewiem o tych ciagnikach za dużo czy w wersji jest w standardzie amortyzowana kabina, klima?

Opublikowano

Każdy NH z serii T6000 ma klimatyzację. Ona musi być bo inaczej się udusisz w tej 4 słupkowej kabinie.

W wersji delta nie ma w standardzie amortyzacji kabiny ani osi - i chyba nawet w opcji tego nie ma.

W wersji plus jest w standardzie amortyzowana kabina ale za miękką oś trzeba dopłacić.

Opublikowano

Wiesz może jak taki new holland radził by sobie z agregatem aktywnym z siewnikiem na hydropaku 3 metrowym u mnie jest sporo górek i ursus 1614 ma co robic z tym agregatem więc się pytam.

Opublikowano

Ja do swojego T6070 plus raz miałem podpięty agregat - brona aktywna 3 m i z tyłu ( nie nabudowany tylko za broną na sprzęgu stałym) był siewnik do qq z dozownikiem nawozu więc trochę to ważyło ale ciągnik dawał radę. Ale mam ciężarki na przednim tuzie więc jest trochę lepsze dociążenie. Więc 6030 też sobie poradzi najwyżej trochę wolniej będzie jechać. Ale delta ma słabszy podnośnik od plusa.

Zaznaczam że tereny płaskie i ziemia lżejszej klasy.

Opublikowano

Jak chcesz zamienić 1614 na coś innego silniejszego to ponad 140 km spokojnie.Kolega ma 135km NH i agregat z Uni Focusa aktywnego to sobie tak sobie radzi.Musiał wlać wodę do przednich kół bo go podnosiło.

A u nas górek nie ma.

Nie wierz że coś co będzie miało 120 koni po prześcignie 1614 w polu.Bajki opowiadają.Kolega miał 1614 i 1634 sprzedał i kupił JD 6630,to ma chyba 130 km i jest słabszy od Polskich 16.Jedyny plus że jak da gazu to pójdzie a 16 nie bardzo.A teraz woził QQ i 16 robiła go jak chciała.Nie miał szans do niej na trasie.Oczywiście właściciel mówi że JD to ma siłę a ja akurat przyjechałem i kolegi nie było [właściciela] i gadałem z pracownikiem co u niego jeździ,to mi to powiedział,że jak JD zobaczył górkę to 16 mu z oczów znikała.

Tak samo było z pługiem z Uni kolega go zachwalał a jak go nie było to Dziunek mówił że niech go cholera weźmie z takim pługiem.Jak zaorze to jakby dziki poryły po polu, a na QQ to już tragedie robił.Wtedy go sprzedał i kupił nowy też Uni ale po 2 latach orania nowym szuka już używkę zachodnią.

Opublikowano

Jak chcesz zamienić 1614 na coś innego silniejszego to ponad 140 km spokojnie.Kolega ma 135km NH i agregat z Uni Focusa aktywnego to sobie tak sobie radzi.Musiał wlać wodę do przednich kół bo go podnosiło.

A u nas górek nie ma.

Nie wierz że coś co będzie miało 120 koni po prześcignie 1614 w polu.Bajki opowiadają.Kolega miał 1614 i 1634 sprzedał i kupił JD 6630,to ma chyba 130 km i jest słabszy od Polskich 16.Jedyny plus że jak da gazu to pójdzie a 16 nie bardzo.A teraz woził QQ i 16 robiła go jak chciała.Nie miał szans do niej na trasie.Oczywiście właściciel mówi że JD to ma siłę a ja akurat przyjechałem i kolegi nie było [właściciela] i gadałem z pracownikiem co u niego jeździ,to mi to powiedział,że jak JD zobaczył górkę to 16 mu z oczów znikała.

Tak samo było z pługiem z Uni kolega go zachwalał a jak go nie było to Dziunek mówił że niech go cholera weźmie z takim pługiem.Jak zaorze to jakby dziki poryły po polu, a na QQ to już tragedie robił.Wtedy go sprzedał i kupił nowy też Uni ale po 2 latach orania nowym szuka już używkę zachodnią.

Masz dużo racji - mieliśmy 1734 i to była naprawdę bardzo mocna maszyna - nh tm 175 wcale nie był dużo mocniejszy - aczkolwiek masa własna podnośnik wyposażenie i hydraulika i komfort to już co innego.

Jechał ojciec i sąsiad w transporcie, ładunki podobne po 25 ton. NH TM 165 wyprzedził 17tke na prostej bo mial szybsza skrzynie, ale potem pod duże wzniesienie nh spuchł i 17tka go wyprzedziła. Bardzo mocny ciągnik był - ale co z tego jak co chwila się psuł.

Poza tym jak wyjadę 1212 z pola to już mnie nh t6070 nie dogoni z tym samym ładunkiem.

Opublikowano

Kolega miał 1614 i 1634 sprzedał i kupił JD 6630,to ma chyba 130 km i jest słabszy od Polskich 16.Jedyny plus że jak da gazu to pójdzie a 16 nie bardzo.

Skoro jd jest słabszy w uciągu to jakim cudem ma siłę wejść na obroty?

Opublikowano

Tylko JD- jak kupisz inny, sasiedzi beda Cie palcami wytykac

Jaka kasa dyskopunjesz? Co chcesz mu zapiac?

@xsc ciągnik kupuje się dla siebie, do pracy.....a nie dla sąsiadów...palec sąsiada to marny argument :D

Opublikowano

A pytanie odnośnie agrotronów Jaki jest najsłabszy model z serii M 6 cylindrowy? i wie ktoś może jaka jest jego cen a w podstawowej wersji?

A także ma ktoś może ceny NH ~115-120 i JD chyba to będzie 6430, lub 6530(niestety są to 4 cyl...)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jak już porównujecie to ciągniki w podobnym wyposażeniu i specyfikacji. wink.gif Nie porównujecie ciągników na zasadzie mam do wydania tyle i tyle, a potem szukam ciągnika, który będzie miał największą moc i najlepsze wyposażenie za te dutki. smile.gif

Kolega miał 1614 i 1634 sprzedał i kupił JD 6630,to ma chyba 130 km i jest słabszy od Polskich 16.Jedyny plus że jak da gazu to pójdzie a 16 nie bardzo.

Skoro jd jest słabszy w uciągu to jakim cudem ma siłę wejść na obroty?

W sensie, że 16 by jeszcze poszła, ale silnik zdycha, a JD już nie idzie, mimo że DPS jeszcze da radę? biggrin.gif