Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, sslawek456 napisał:

Wszystkie wypisane są produkowane i będą tylko z nową normą IV 

Nh t5 115 ec to przeszłość nowy model to 100 110 i 120 ciagnik chcesz kupić a modeli nie znasz poczytaj najpierw

Opublikowano

Ze stajni CNH brać co tańsze, zetor cl ma mechaniczny rewers więc ni jak to porównywać a Dojce to ciekawe ciągniki. Najlepiej brać i testować, co najlepiej wypadnie może zostać na podwórku.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, sslawek456 napisał:

Ale tylko nazwa się zmienia a poza tym wszystko jest to samo.chciałem się dowiedzieć który lepiej wybrać i jak się sprawują :)

Napisales ze jako glowny ciagnik a na jaki areal? Case rozumiem ze dawny farmal 115 u teraz Luxxum - jako glowny z tych co wymieniles to deutz g nie pasuje jest stosunkowo maly i lekki wazy chyba nie cale 4t - to wg mnie do np agregatu 3-m za slaby zapewne i podnosnik ma slabszy Teoretycznie powinienes wybrac ciagnik z duzym rozstawem osi kół duza masa i mocnym podnosnikiem oraz pojemnosci silnika powyzej 4l a co chyba najwazniejsze aby serwis byl stosunkowo blisko z tego wynika ze z zaproponowanych przez Ciebie to zetor fortera byl by najlepszy aha i koniecznie rewers elektrohydrauliczny - ciagnik kupujesz na lata i potem tego nie zmienisz pomimo malej pojemnosci silnika nh t5 nowy tez bylby dobrym wyborem (sam sie nad takim zastanawiam ale u mnie do ladowacza) bo case luxxum bedzie o wiele drozszy chyba ze tobie chodzilo o farmal A? Pozdrawiam

Opublikowano

W sprawie case mam rozmawiać pod koniec tyg.. O cenie zobaczymy co powiedzą :) areał to 30 ha, chciałbym żeby poradził sobie z 4 obracanom i i posiadanym agregatem uprawowym 3m unia. Do nh nie mam nic poza tym że ma mała pojemność 3.4 trochę mało i jeszcze ta wyjąca skrzynia jak by miała się rozlecieć  a jeśli chodzi o forterra to jak ze spalaniem. serwis każdy z tych marek Max do 30 km jest. 

Opublikowano

A myślisz ze w case siedzą inne bebechy niż w NH? Weź na test i każdy ciągnik puść z jednakowym zestawem zadań a później na stacje i pod korek i wtedy się dowiesz ile rzeczywiście popijają.

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, sslawek456 napisał:

W sprawie case mam rozmawiać pod koniec tyg.. O cenie zobaczymy co powiedzą :) areał to 30 ha, chciałbym żeby poradził sobie z 4 obracanom i i posiadanym agregatem uprawowym 3m unia. Do nh nie mam nic poza tym że ma mała pojemność 3.4 trochę mało i jeszcze ta wyjąca skrzynia jak by miała się rozlecieć  a jeśli chodzi o forterra to jak ze spalaniem. serwis każdy z tych marek Max do 30 km jest. 

Case to niezbyt ciekawy ma te ciągniki bardzo    glośne i awaryjne

Opublikowano

Zetor to nie jest taki tani w utrzymaniu ceny części to już prawie jak do zachodniego i w baku wir,miałem głupiego 5341 to cylinderek hamulcowy kosztował najtańszy 700 zł szt a mam same z 93 roku to lepiej chodzi niż te czeskie gówna z tego wszystkiego co bierzesz pod uwagę wziął bym dojcza chodź kupiłem 2 nowe ciągnik innej marki

Opublikowano
25 minut temu, zuras07 napisał:

Zetor to nie jest taki tani w utrzymaniu ceny części to już prawie jak do zachodniego i w baku wir,miałem głupiego 5341 to cylinderek hamulcowy kosztował najtańszy 700 zł szt a mam same z 93 roku to lepiej chodzi niż te czeskie gówna z tego wszystkiego co bierzesz pod uwagę wziął bym dojcza chodź kupiłem 2 nowe ciągnik innej marki

Ale i tak części powinny być tańsze... W rankingu zarejestrowanych nowych ciągników zetor jest na 4-5 miejscu. A kolega na jaką markę się zdecydował? Pozdrawiam 

Opublikowano

Kubota i mam na razie spokój bo nowe no i zostaje Stary Same ,a może i Zetor jest na 4 miejscu a z kim nie rozmawiam to ludzie kupowali Zetora nowego i po okresie gwarancji ewentualnie max po 3latach zmieniali na nh lub jd

Opublikowano (edytowane)

U mnie w okolicy jest masa Zetorów i jakoś nie zauważyłem wyprzedaży po upływie gwarancji, a cylinderek hamulca 700zł to wierzyć mi się nie chce jak do forterry w pierwszym lepszym sklepie pompka do sprzęgła kosztowała bodajże 120zł

Edytowane przez Bartek933
Opublikowano

Posiadam Zetor Forterra 100. Bardzo dobry ciągnik podnośnik 7 t,  bezproblemowo radzi sobie z agregatem talerzowym Grano + siewnik Agromasz cały zestaw waży  2t. New Holand T5 nawet nie ma co podjeżdżać pod taki zestaw. Spalanie w orce pług 3x50 Gregorie Besson od 10 do 15 l na hektar w zależności od warunków.    

Opublikowano

To chyba wysprzeglik bo za pompkę płaciłem 300 ,za komplet tuleja+ swozen do przodka to powiedzieli 1500.A z kolegą Karolek to się zgodzę co do tuz akurat w nh to ma słaby podnośnik sąsiad ma T5 115 to z agregatem talerzowych + nowy poznaniak to zboża sypie 100 kg żeby się nie składać na nawrociach ,a jak dla mnie to Zetor ma za drogie czesci

Opublikowano
Polecam ci Class Arion 430 ma 110 koni, w miare mocny, cena: ok. 260tyś (z amortyzacją i przednim tuzem) sam zamierzam go kupować. A z tańszych to New Hollana t6.125 cena około 240tyś. tylko strasznie cienko wygląda (amortyzacja i siłlowniki oraz błotniki plastikowe) Oba mają 4 cylindry nadają sie do prac polowych i do tura ;) Natomiast Case nie warto brać strasznie się psują sąsiad kupił niedawno i :/ New Hollamd t5 to tylko do turu, ale szczerze mówiąc to tandeta
Opublikowano
@Bartek933 case luxxum to i w nh T5 to tylko silnik jest ten sam a skrzynie są inne. W luxxum nic nie wyje. W T5 jest elektrocomand a w luxxum jakaś skrzynia zf 32x 32 , obsługa w pełni bezsprzeglowa.