Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja również stosuję potafoskę lub unifoskę. W tym sezonie jest potafoska (250-300kg/ha) kupiona po 1060zl. Te mi odpowiadają ze względu na zawartość wapnia i magnezu bo pola niestety nie wapnowane już jakiś czas.

Opublikowano

u nas jest gosciu ktory nawóz na caly rok kupuje w czerwcu , bierze około 60 ton takze sporo zaoszczedza. w jego przypadku jest to mozliwe poniewaz jego dochody nie pochodza tylko z gospodarstwa

Opublikowano

Myśle, że SILVA ma rację... ewentualne obniżki mogą mieć miejsce dopiero po zasiewach - maj, czerwiec... Sam sprzedaję nawozy w powiecie Sochaczew i z moich obserwacji wnioskuje, że fabryki podniosą jeszcze ceny, ale nieznacznie... Największym problemem jest wysoki kurs euro i to że fabryki wolą eksportować nawóz na zachód bo zarobią więcej... W kraju zostaje mało towaru i dlatego cena rośnie... zwykłe prawo podaży i popytu... Jako rolnik gdybym miał do wyboru sprzedać ziemniaki na zachód po 10zł za worek, a nie po 3zł jak jest teraz u nas to też bym tak zrobił - jak każdy z nas. A mam jeszcze jakieś 200ton kartofla....

Nie wiem czy admin nie będzie przeciwny, ale dla orientacji podam ceny nawozów ze składu u mnie - nie jako reklamę, a po prostu dla orientacji:

500 - WAPNIAK KOSZELOWSKI/KORNICKI - KREDA GRANULOWANA

1150 - POLIFOSKA 21N 4Mg 35S

1330 - SALETRZAK KĘDZIERZYN 27N

1360 - SALETRZAK Z BOREM 27N+B

1390 - YARA CAN SALETRA WAPNIOWO AMONOWA

1450 - SALETRA AMONOWA PUŁAWY

1730 - MOCZNIK

1450 - LUBOFOS POD ZIEMNIAK - 3,5-7-25 +Mg+S+Ca

1350 - AMOFOSKA CORN -4-10-22-Zn,Mg,S,Ca+mikro

1890 - POLIFOSKA 5-15-30 +MgS

2080 - POLIFOSKA 6-20-30 +S

2060 - YARA MILA COMPLEX 8-15-30 +Zn+S

2000 - YARA VIKING 14-14-21

1750 - SUPERFOSFAT WZBOGACONY

2500 - POLIDAP - FOSFORAN AMONY NP 18-46

1550 - SÓL POTASOWA KORN KALI 40%K, 6%Mg, 3%Na, 4%S

1990 - SÓL POTASOWA 60%

1400 - SIARCZAN MAGNEZU

Wszystkie ceny z VATem oczywiście... Od tego udzielam rabatów od 10 do 40zł na tonie (zależnie od ilości i tego który nawóz)

Opublikowano

Lukard, jak masz mozliwość eksportu pyrów po 10zł/15kg, daj znać! :D do tych Twoich 200 dorzucę Ci jeszcze tyle samo od siebie :lol:

----

saletrzak 1280

saletra 1420

Poli 6 2080

mocznik 1780

Opublikowano

ja pamietam ze ktos tu w lipcu badz sierpniu napisał ze nawozow azotowych w kraju bedzie brakowac na wiosne bo bedzie wszystko eksportowanei kupilismy saletre 7t po 1200zl i mocznik 3,75t po 1400 i yare mila 8-15-30 2t po 1750zł i jak sie okazało ten ktos miał racje bo nierzadko na składach jest brak saletry miałbyc jeszcze fosforan amonu kupiony a teraz to juz ceny kosmiczne na niego :blink:

Opublikowano

rafalkom555-z jakiej miejscowości podałeś te ceny ?.

Słyszałem że korzystne ceny są w Batorzu -masz może do nich tel.?, jeśli masz tel. to kopsnij numer na PW

Opublikowano

Te ceny są ze Zdziłowic(może wiesz o kogo chodzi, mieszka w Otroczu a ma sklep w Zdziłowicach), a o Batorzu nawet nie wiedziałem że sprzedają tam nawozy, może nie Batorzu a Błażku? A ceny przy ilości 6,5tony do tego w poprzednim roku sporo kasy zostawiło się tam za materiały budowlane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v