Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mam propozycje,Lubon PK 14+24 po 880 netto w domu, i import NPK 6-20-30 po1340 netto plus transport, jakieś 60 zł chemirol, chyba sie skusze, ale za 2 tygodnie, może jeszcze spadnie cena, tak jak rzepak spada.

Opublikowano

Panowie powiem wam tak. Te WSCHODNIE nawozy to jest szajs co wiekszego nie ma!!!! kupiłem na próbę na wiosne NPK 7 20 30 pod kukurydze naszczeście tylko4 tony bo cena była konkurencyja do polifoski. posiałem na nich qq i jest fioletowa! jest jakaś masakra! takiego czegoś jeszcze na polu nie miałem. Dałem te nawozy do badania do stacji chemicznej na fosfor i potas. I wyszło ze fosforu tylko 10 % a potasu 20% z tym że efekt działania to chyba kilkuletni. Panowie nie polecam tych nawozów!! Od lat stosujemy polifoski i są bardzo dobre efekty.

Opublikowano

Ja dziś zamówiłem z Lubonia 14-24 po 880 netto samochód, mniej nie przywiozą,. Podobno Plice wyszły z polifoską 6-20-30 po 1470 netto.

Jaki to dokładnie nawóz 14-24 bo nie mogę znaleść. Z chemirolu?

Opublikowano

Panowie powiem wam tak. Te WSCHODNIE nawozy to jest szajs co wiekszego nie ma!!!! kupiłem na próbę na wiosne NPK 7 20 30 pod kukurydze naszczeście tylko4 tony bo cena była konkurencyja do polifoski. posiałem na nich qq i jest fioletowa! jest jakaś masakra! takiego czegoś jeszcze na polu nie miałem. Dałem te nawozy do badania do stacji chemicznej na fosfor i potas. I wyszło ze fosforu tylko 10 % a potasu 20% z tym że efekt działania to chyba kilkuletni. Panowie nie polecam tych nawozów!! Od lat stosujemy polifoski i są bardzo dobre efekty.

ja posiałem na tym nawozie pszenicę jarą i póki co wydaje się, że to będzie najładniejsza jara pszenica od kilku lat.. a dodam jesszcze, że posiana jest na najgorszym kawałku jaki mam czyli V klasa, nawozu dałem po 250kg/ha i nie było widać żadnych niedoborów.. stanowisko po pszenicy ozimej.. Nie wiem, może Tobie trafiła się taka partia, ale mam jeszcze ponad 1,5t tego nawozu to z ciekawości oddam próbkę do badania.

Opublikowano

Jaki to dokładnie nawóz 14-24 bo nie mogę znaleść. Z chemirolu?

Jednak tak, 14-24 PK z Lubonia, teraz potwierdził po 880 netto w domu, zamówiłem, to jest ich nawóz na wyłączność.

Nawóz 8-20-30 z Rosji mają i jest 3 razy badany na zawartość składników, w Rosji, na granicy, i u nich w firmie i wszystko się zgadza, ma to co piszę. Tak twierdzi.

Opublikowano

kupiłem na próbę na wiosne NPK 7 20 30,Dałem te nawozy do badania do stacji chemicznej na fosfor i potas. I wyszło ze fosforu tylko 10 % a potasu 20%

ile kosztowały te badania? zasadniczo większość nawozów pochodzi ze wschodu, podstawa to parametry i uczciwość sprzedawcy; z tego co obserwuję to na rynkach terminowych potas i mocznik potaniały od wiosny, a DAPy są prawie o połowę droższe od listopada

http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=dap-fertilizer

orientujecie się jakie są obecnie ceny soli potasowej, DAPu/MAPu, saletry/saletrosanu i mocznika dla ilości całosamochodowych?

Opublikowano

Jednak tak, 14-24 PK z Lubonia, teraz potwierdził po 880 netto w domu, zamówiłem, to jest ich nawóz na wyłączność.

Nawóz 8-20-30 z Rosji mają i jest 3 razy badany na zawartość składników, w Rosji, na granicy, i u nich w firmie i wszystko się zgadza, ma to co piszę. Tak twierdzi.

Z Rosji czy Litwy?

Kierowca, który przywoził do mnie prosto z zakładu na Litwie, mówił że jak załadował na zakładzie to plandekę otworzył dopiero u mnie na podwórku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v