Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, WiktorMorawiak napisał:

Polifoska Krzem BB 1460, Wapno granluowane magnezoweCao - 30% Mgo - 18%  275 BB

to wapno jaki ma kolor? 275zł/t?

zrób sobie próbę mieszania i zobaczysz ale saletrę z siarczanem mg można wydaje mi sie

• Like 1
Opublikowano

sam przed rozsiewem w domu mieszaqłem saletre z  saletrzakiem byc moze było chłodno na wiosne i było ok. a latem rozmawiałem z gosciem akurat siał saletre z saletrzakiem na łąke i mieszał na polu bo mowił ze sie poci  takrze pyatałem  w rozsiewaczu panują inne warunki  ajaki jest ten siarczan mag. bo saletrzak to sie zbryla 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Piotrek1975 napisał:

Polifoska6 6 1670 zł big bag. Trochę zdrożały od żniw 110 zł na tonie🤤 Z dowozem Mazowieckie

Rany gdzie taki rozbój? Agrochemik Pułtusk 1580 z dowozem w big bagach

• Like 1
Opublikowano
Dnia 13.09.2018 o 14:24, misiekbz2 napisał:

Stosował ktoś z was Lubowoske pod zboża? Kosztuje koło 1000zł tona. Czy lepiej przed siewem zboża dać polifoski 6? 

jak dodasz mącznika to bedzie duzo duzo lepiej od polifoski 

cytat z klasyka :D

• Like 1
Opublikowano

Ja w tym sezonie wybrałem holist pk w tamtym tygodniu przyjechał 1200 zł brutto w bb.

Opublikowano
Dnia 21.09.2018 o 14:12, Bambi14 napisał:

czy ktos z was zamawial nawozy w okolicy czerwca lipca w NET OGROD z Opola z dostawa na wrzesien? dojechaly do was te nawozy czy jak? probuje sie dodzwonic tam ale nikt nie odbiera..

a coś płaciłeś

Opublikowano

taka myśl mi po głowie chodzi . dwa razy trafiła mi się saletra zamawiana cały skład polska i mam obiekcje co do działania i zapachu -słaby zero intensywnosci i działanie podobne brałem tez gruzińską była ok ukraińska ta wypadła najlepiej. mam wrazenie że była wywietrzała długo stała w magazynach i była przepakowana stąd jej właściwości .od tamtej pory zastrzegam sobie że najpierw sprawdzam towar i jeżeli mam zastrzeżenia to nie biore auto wraca. czy ktoś miał podobne doświadczenia. 

Opublikowano

No i co, zamówisz auto, ściągasz jeden worek,  otwierasz go i mówisz, że się rozmysliles bo chcą cię w uja zrobić, bo Twoim zdaniem ma saletra  nie taki zapach jak sądzisz, że mieć powinna? Czy masz przydomowe laboratorium..

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

praktyka i doswiadczenie -poza tym masz 10 dni ustawowych na rezygnacje z zakupu jezeli była dokonana przez telefon komputer itp. poza tym jeżeli handlujesz z kimś dłuższy czas to juz do czegoś zobowiązuje a po 2 jak widzisz że lipa to kupujesz? 

Bambi14 aż posra.....m się ze śmiechu....jest wiele metod na sprawdzenie ale jeżeli już decydujesz się na zwrot to napewno trzeba wziąśc próbke żeby mieć podkładke jakby co . prawdą jest że nigdy tak nie zrobiłem bo nie jestem aferzystą zapytałem tylko czy ktoś miał podobne sytuacje i chodziło mi o wypowiedzi ludzi z doświadczeniem i stażem w rolnictwie a nie tych co sypią kruszeń drogowy na pola bo przywieżli "wapno" bez urazy...

Edytowane przez BENNY82
Opublikowano

skad miales te watpliwe nawozy? ja zamawiam zawsze zaksan i jedyne co zauwazylem to od roku albo dwoch sie nie zbrylaja i maja troche wieksza objetosc, kiedys przywiezione w lipcu na wiosne trzeba bylo z dolu mlotkiem traktowac teraz wcale..

Opublikowano

A co świadczy o lipie przy saletrze? Bez złośliwości pytam.  Po prostu od x lat zamawiam u jednego dostawcy nigdy nie zauważyłem organoleptycznie żeby czymś się różnił od siebie nawoz

Opublikowano

Ktoś z Was może stosował Yara Superstart (N (34%), N-N03 (5,8%), N-NH4(0,5%), N-NH2(27,7%), CaO (10,6%))? Tutaj jest 500kg z darmową dostawą za 1500 złotych i zastanawiam się, czy nie skorzystać. Nigdy nic tego producenta nie miałem i nie wiem nawet czy to nowość, czy coś co starsi rolnicy znają a ja się teraz trochę wygłupię :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v