Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Drogo i niekorzystne warunki. Przy zamówieniu całosamochodowym można śmiało kupić Polifoskę 6 po 1510 brutto , saletre kędzierzyńską po 870 brutto. Wszystko z darmową dostawą i terminem płatności co najmniej 60 dni. Przy gotówce można jeszcze urwać z 10 zł na tonie z polifoski i pewnie z 30 zł z saletry .

Reklamy nikomu nie będę robił powiem tko że południowo wschodnia Polska

j/w saletra była do wyjęcia 100zł taniej, a i pewnie teraz jeszcze jest

można kupić ale wtedy diler sobie ściąga prosto od producenta do ciebie i musisz zamówić 24 tony jednego nawozu, tutaj oni kupują najpierw dla siebie i później sprzedają, dlatego nigdy nie będą mieli takiej ceny jakby zamówili transport jednego nawozu prosto do ciebie

ale to jest tylko i wyłącznie problem sprzedawcy, jeśli nie potrafi on przerzucić towaru z zakładu do klienta, bez dotykania zarabiając swoje, a w dodatku zapewniając niższą cenę rolnikowi; a rolników "poproszę tira saletry w dobrej cenie, gotówką" wbrew pozorom nie jest w obecnych czasach mało

Opublikowano

Dzisiaj zamówiłem nawozy azotowe:

950 kg saletry kędzierzyńskiej w cenie 960 zł za tone pojdzie na pierwsza dawke i 1250 kg RSM 26N +3S w cenie 850 zł za tone ktory pojdzie na druga dawke. Coś ten RSM za drogi chyba jak na te ceny. Wczesniej gosciu wprowadził mnie w błąd i powiedział mi cene całego samochodu w cenie 630 zł za RSM a mniejsze ilosci są droższe. Suma sumarum czysty azot z saletry wyjdzie mi po 3 zł za kg a RSM 3,26 zł tylko że dodatkowym atutem jest siarka.

Opublikowano

Jakie są u was ceny RSM? mam pierwszy raz do czynienia z tym nawozem i nie wiem jakie to są ceny które podajecie. czy to cały samochód czy małe ilości? Bo według tego delera u którego brałem cena ilości samochodowych a małych ilosci to roznicy około 200 zł na tonie.

Opublikowano

na całym samochodzie dilerzy mało zarabiają zazwyczaj, największy zysk kręcą jak bierzesz na tysiące, dodatkowo cena rsm jest mniej podatna na skoki cenowe, do dołu idzie długo ale  drożeje powoli

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale to jakies kombinacje sa Litwa ciagnie z BY i RUS do siebie a z LT do nas :) Koszt  transport z LT do PL to sa smieszne sumy mniej niz u nas po kraju sie jezdzi.

Ja zamówiłem 20t 7-20-30 blend 1400 brutto dzis ma byc podbno.

Opublikowano

na rsm jest mniejszy popyt i tak jak tu już kiedyś pisałem, tanieje powoli ale i drożeje powoli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v