Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli "kolega" @bialy2005wcale nie jest taki tani. I zamiast promocje dla kolegów z forum to On jeszcze drożej. Brawo Ty. 

Opublikowano

On Tobie proponuje, wcale nie zmusza. Doskonale to rozumię

Opublikowano
9 minut temu, tobi866 napisał:

Czyli "kolega" @bialy2005wcale nie jest taki tani. I zamiast promocje dla kolegów z forum to On jeszcze drożej. Brawo Ty. 

Chciałbyś za darmo wozić? Wolę dać swojemu w okolicy dychę więcej zarobić niż szukać przewoźnika z drugiego końca Polski.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Chciałbyś za darmo wozić? Wolę dać swojemu w okolicy dychę więcej zarobić niż szukać przewoźnika z drugiego końca Polski.

Chciałbym w to wierzyć. 

2 godziny temu, bialy2005 napisał:

To uwazasz że jak z forum to mam charytatywnie wozic? Cenę reguluje rynek na brak zleceń nie narzekam😁

Charytatywnie może i nie ale w rozsądnej cenie. 

Pocztówki nie trzeba, wystarczy SMS. 

Opublikowano (edytowane)

Co to jest ta niby rozsądna cena dla ciebie? W tej twojej rozsądnej cenie to debile jeżdżą.  Sporo wynajmuję aut do wżenia zboża ze 2 - 3 na miesiąc. Biały mieszka odemnie ze 30 km. Ani razu go nie zapytałem czy mi zawiezie, bo ja szukałem debila który za pół darmo pojedzie więc nawet nie chciałem się przed nim ośmieszać z moją stawką.

Jeden woli zrobić 1000 km po 2 zł, a drugi 500 po 4 zł. I kto więcej przewiózł a kto jest bardziej wesoły ???

I jako rolnicy do tego powinniśmy wszyscy dążyć, aby robić mniej za więcej, zamiast debila strugać i ilością roboty nadganiać ilością mleka, zboża czy żywca.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Za krótkie trasy bierze się ryczałt em powiedział 500zl bo na kopalni trzeba swoje dostać a w tym czasie mógłby zrobić 200km. Kreda leci prosto z przesiewac a więź załadunek +kolejka troszkę trwa.

Opublikowano (edytowane)

No widzisz sam mówisz że wozi Ci ten który bierze taniej. A czy on jest debil? Jak będziesz do niego następnym razemdzwonil to powiedz :cześć debilu, przyjedź do mnie zawieść zboże bo żaden inny mądry za taką stawkę nie chce d*py z domu ruszyć. Ciekawe co powie.

Ja też mieszkam blisko białego i wiem że w okolicy są inni którzy przywoża wapno taniej i do tego dają siewnik za 0 zł. 

Edytowane przez tobi866
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tobi866 napisał:

No widzisz sam mówisz że wozi Ci ten który bierze taniej. A czy on jest debil? Jak będziesz do niego następnym razemdzwonil to powiedz :cześć debilu, przyjedź do mnie zawieść zboże bo żaden inny mądry za taką stawkę nie chce d*py z domu ruszyć. Ciekawe co powie.

Ja też mieszkam blisko białego i wiem że w okolicy są inni którzy przywoża wapno taniej i do tego dają siewnik za 0 zł. 

To kupuj u tego co ma taniej, nikt cię nie zmusza do podjęcia innej decyzji. Wolny rynek mamy.

Tylko zazwyczaj takie taniej wychodzi że na bazie naleją ci ze 2 tys. litrów wody w patelnię albo jeżdżą na łysych oponach i trytkach a później nie mogą wyhamować i zabijają ludzi w korku.

Ale robią to taniej i są przezajebiści że popsuli rynek.

Nie chodzi mi o transport bo to nie to forum, chodzi mi że w rolnictwie to samo się dzieje. A dam za dzierżawę tysiąc więcej od sąsiada dzięki temu będę miał więcej krów więcej mleka więcej roboty ale mniejszą cenę i mniej w portfelu. Idiotyzm...

A mnie na wożeniu zboża jakiś debil nie zrobi w ciula, bo wszystko jest obwarowane umowami. Lewy numer i zwraca mi taką kasę że by się odechciało.

A takiego rolasa na wapnie to można zrobić jak się chce bambuko. Nawet na samych tonach, ważyłeś choć z jedną dostawę? 

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
2 godziny temu, tobi866 napisał:

Akurat Biały wozi dobre, markowe wapna więc i cena inna. Pod Kielcami można kupić dobre, dobrze zmielone wapna po ok 30 zł, można kupić byle jakie po 12 zł.

Opublikowano

Ciekawe czy w tym roku będzie mniejszy popyt na wapna z cukrowni. Do dobrzelina mam z 30 km to bym woził swoim transportem po 22 t bym obracał. Tylko czy się opłaca w to bawić po te 20 zł za tonę?

Opublikowano

z tą pożyczką rozsiewacza to bedzie powoli problem sie robił , niejeden jak płacił za rozsianie patelni to rosiał 2 a zapłacił za wynajem jednego składu , kiedyś jeden dawał jak wapno u niego brałeś ale w tej chwili ma odpłatnie wózek .

Opublikowano

Ja uważam że najlepiej od doby liczyć wtedy każdy robi ile chce. Jeżeli przeciętny rozsiewacz jest wart 5 tys zł wyporzyczenie na dobę 200 zł to 25 dni i zwroci się całkowicie. A przez dobę to 3 - 4 tiry max

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Pewnie nigdzie, jesteś wyjatkiem w tamtej okolicy co wapnuje czy jak;)

w najbliższej okolicy nigdy nie widzialem sypkiego wapna już dwa lata z rzedu rozsiewalem patelnie kredy lopata w tym roku odpuscilem sobie ale za rok znowu cos trzeba sypnac bardziej w kierunku magnezu i pytam sie grzecznie czy jest jakaś firma bądź życzliwy człowiek żeby wypożyczyć oczywiście nie za darmo

• Like 1
Opublikowano
tobi866 napisał:

Raczej wiem o kim piszesz i w ubiegłym roku jak ktoś brał z rozsiewacz em to miał na aucie conajmniej 200zl droższe niż u mnie 😁 Wiem bo znajomy brał od niego bo ja mam 5t rozsiewacz i nie ma czym ciągac, a większy ciągnik z ladowaczem. I zapytaj o pełną fakture😄 I ogólnie z nim jest tak jak pisze Damian np. w dierżawach itp.