Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 90210grzesiu napisał:

U mnie w miejscu gdzie była pryzma radkowitu premium kukurydza słabiej rośnie.

w nadmiarze wszystko szkodzi choć mam truskawki w miejscu gdzie też była pryzma radkowitu premium i różnicy od innych krzaków nie widzę 

Opublikowano (edytowane)

Ja brałem od firmy Marten z Bielska Podlaskiego. Wapno magnezowe z kopalni Budy. Wszystko było jak trzeba.  Faktury do wniosku się zgadzały w treści. Kierowcy spoko nie marudzili na polu. Ustalony termin dostawy dotrzymany. Ceny nie pamiętam. Gdzieś tu pisałem.

A tak w ogóle bo zapomniałem napisać. Dostałem decyzję z wyplata do 30 września ale kasa już dawno na koncie. Z tydzień po przysłaniu decyzji może dwa.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, WOJTUNIO napisał:

Ma ktoś dobrego i uczciwego dostawce wapna magnezowego okolice białej podlaskiej

Ja mogę polecić tu z forum bialy2005 zamawiałem u niego i bezproblemowo. 

Edytowane przez thor1984
Opublikowano
1 godzinę temu, WOJTUNIO napisał:

Ma ktoś dobrego i uczciwego dostawce wapna magnezowego okolice białej podlaskiej

Dzwoń do agroloku mają dobre ceny na wapno ja zamowilem morawice z dostawa na koniec czerwca po około 98zł nie pamietam juz dokladnie. Tez jestem z okolic białej podlaskiej 

Opublikowano

radkowit standard bez zmian, premium 5zl netto do gory

morawica tez zdrozala tylko tam zalezy kidy zajup bo sa 3 ceny zaleznie od kwartalu

po konkretne wyceny zapraszam na pw lus sms 602 888 262 z kinkretnym adresem i jakie wapno.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, bialy2005 napisał:

98 brutto czy netto ja na biala podlaska bardzo się nie wyrywam bo tam jest duzo firm ktore woza wegiel do okolic kielc i taniej licza. Radkowit standard moglbym zawiesc 98 brutto do Bialej Podlaskiej

98 brutto, od lipca 10 zł w górę , radkowit Premium jesli dobrze pamietam to cos koło 120zł brutto

Edytowane przez michal_19
Opublikowano

Fakt  agrolok marże, sobie duza narzuca w gorącym okresie, dlatego wapno kupuje u nich przed sezonem no i wychodzi mi najtaniej chyba ze słabo szukam , przynajmniej w tamtym sezonie tak było, radkowit Premium taniej mi wychodzil niż u Ciebie kolego.

Opublikowano

oni zlecaja transport licza w jedna strone i maja w d... a ze w zniwa brakuje aut to wtedu musza placic wiecej, tak dzialaja takie firmy. Oni za przepisanie faktury maja ze 20zl na tonie😀 ja prakyycxnie caly rok mam jednakowa cene bo nie zarabiam na towarze tylko tylje co mi zostaje z teansportu.

Opublikowano

ja tam się nie znam, ale matematyka podpowiada mi tak :  Średnia cena wapna w raz z transportem to jakieś 72 zł gdzie na auto wchodzi około 25 ton czyli mamy 1800 zł Ale niech będzie 2000 zł a nawet 3000 zł w zależności od producenta rodzaju i odległości. Tu mamy 320 x 25 = 8000zł  czyli nawet w wersji najdroższej mamy około 65 ton wapna którym to możemy zasilić spory kawałek ziemi. A tak mamy tylko 25 ton w tej samej cenie gdzie naprawdę wątpię aby działało 3 razy szybciej i lepiej. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 13.06.2020 o 15:35, 90210grzesiu napisał:

U mnie w miejscu gdzie była pryzma radkowitu premium kukurydza słabiej rośnie.

No i tak ma być.

Przecież to wapno i to bardzo dobre. "Spaliło" ziemię w miejscu pod pryzmą, Tzn nasyciło roztwór glebowy jonami wapnia i magnezu w tym miejscu do takiego stopnia, że rośliny mają problem z pobraniem innych składników.

Opublikowano

Nie słyszałem, żeby ktoś w Polsce produkował jeszcze takie pyliste wapno magnezowe jak Radkowit Premium.

Są inne pyliste ale to wapna węglanowe bez magnezu: Kujawit Premium czy Fastcalc z Nordkalku.