Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego zarówno wśród handlarzy jak i gospodarzy trafiają sie "asy" i "cwaniaczki" ja od handlarzy nie kupuje z takiego powodu że mają za drogo a przeważnie to co mnie interesuje a nie kupie togo to za dwa dni ma handlarz tyle że pare tyś więcej więc po co przepłacać jak można poszukać dalej.. ja kupując mtz oglądałem kilka i kupiłem dużo nowszego w nowszej wersji za pieniądze takie jak wołali za mtz z 96r 'po przejściach" więc lepiej poszukać dobrze a nie "napalić sie"

Opublikowano

Chodzi o cenę?

To tylko taka sztuczka allegro żeby pojazd był często oglądany, bo np. kiedy ustawimy listę ofert wg ceny od największej do najmniejszej to takie ogłoszenie szybko wpadnie w oko, a nikt tego nie kupi na zasadach allegro bo straci, wtedy dzwonimy do kolesia co to wystawia i wiesz co, jak, gdzie i za ilę :D

Opublikowano

Zenek dokładnie tak grzałke wpinamy w wąż na dole. Ja mam tak przy wozku widłowym na silniku perkinsa i jak nie mozna bylo zapalic to tak pali nieraz trzeba mu jeszcze "papierosa" do wlotu powietrza i pali ;)

Opublikowano

żadnego vat-u sie nie płaci, płaci sie owszem ale w skarbówce podatek w wysokości 2% sumy na umowie od ciągników i przyczep.. nawet widziałem jak facet od prasy płacił ale z maszynami które nie są rejestrowane to nie ma co iść i sie chwalić w skarbówce bo po co..? NIE WIEM JAK JEST Z ROLNIKAMI TZW VATOWCAMI

Opublikowano (edytowane)

Tak pani która nie ma bladego pojęcia o sprzęcie wpisuje model maszyny do allegro i wybiera najwyższą cenę. Przynajmniej u mnie tak to wyglądało, właściwie nie liczy się to ile za niego zapłaciłeś tylko to ile maszyna jest warta. A wartość maszyny ocenią już oni sami i nie ma co liczyć że będzie to kwota po naszej myśli.

Dlatego nie ma sensu na umowie zaniżać ceny bo nic to nie da, trzeba zwrócić uwagę na rocznik maszyny jaki jest wbity w papierach, ponieważ często zdarza się że jest wbity rocznik 95, w przypadku gdy maszyna była produkowana do roku 89. A to już zawyża kwotę podatku, co prawda niewiele, ale zawsze to parę złotych zostaje w kieszeni.

Edytowane przez Matey
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

A jak chce go zarejestrowac to musze jakis podatek od tego traktora zapłacić? Jeżeli kupie traktor za granicą to musze zapłacic Vat taki jak jest za granica np. w Niemcach jest 19% czy tylko w polsce to 2%?

Opublikowano

Nie żadne allegro, oni mają swoje katalogi wycen(tak jak i firmy ubezpieczeniowe), mają w nich wartości konkretnych modeli, roczników itd, a jeśli przy mniejszej cenie w umowie niż oni maja w katalogu nie daje nic nawet tłumaczenie ze wymagał naprawy itd bo wówczas żądają faktur za części/mechanika, no chyba że w umowie się zaznaczyło że wymaga naprawy to w tych katalogach mają o ile należy obniżyć wartość w przypadku awarii podstawowych elementów. Wiem bo to przerabiałem... ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v